שלום לכולם

רותי333

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

אני אמא לשתי בנות מקסימות בנות 4 ו-6, וכרגע בארץ. החלום שלי הוא לגור בחו"ל, וביותר פירוט - בארה"ב. לא יודעת למה, זה נראה פשוט קוסם כזה, לסוע אל "העולם הגדול" וכו'. אבל קצת לפני שאני מתחילה לחפש עבודה במרץ+דירה
רציתי לשאול כמה שאלות ואשמח אם תוכלו לענות לי : 1. מבחינה כלכלית - המצב שלכם יותר טוב בחו"ל ? אפשר להסתדר טוב מבחינה כלכלית בחו"ל ובעיקר בארה"ב או שזה יותר קשה ? באיזה תחומים מחפשים היום אנשים ואליהם יש בכלל לישראלים סיכוי להתקבל ? 2. ילדים, חינוך וכו' - האם אתם חושבים שהחינוך בארה"ב יותר מתאים לילדכם/יותר מעשיר/יותר טוב או להפך ? למי שיש נקודת השוואה - איפה לדעתכם הגנים/בתי ספר/וכו' יותר טובים לילדים ? בארץ או בחו"ל ? (ובעיקר בארה"ב למי שיודע) ובכלל - אם הייתה לכם אפשרות לחזור לארץ ולגור פה ברמה כלכלית מאוד מאוד גבוהה (כך שעבודה לא תהווה שיקול להישארות בחו"ל), או לגור בחו"ל ברמה כלכלית מאוד מאוד גבוהה - מה הייתם בוחרים ? ואם זה לא אישי מדי, אז למה ? אני מצטערת על כל השאלות
אני פשוט מעוניינת לבדוק את העניין יותר לעומק ואם אחליט שזה מתאים לי אתחיל לחפש משהו אשר בו אוכל לעסוק בחו"ל/דרך להשיג ויזה (באופן חוקי כמובן)

תשובות חלקיות

שלום וברוכה הבאה.
קודם כל, שתדעי ששוק התעסוקה פה כרגע ממש לא משהו וכשאין ויזה ומחפשים מהארץ זה אפילו עוד יותר קשה (ולרוב האנשים, פשוט בלתי אפשרי).
לא סיפרת מה המקצוע שלך ולכן אי אפשר לפרט יותר בנושא הזה. התשובות לשאר השאלות שלך הן מאוד אינדיווידואלית לכל אחד ואחת פה. אני נוטה להאמין שלרוב המוחלט של האנשים כאן, המצב הכלכלי בארה"ב הוא יותר טוב מבארץ.
יש לא מעט שגם מעדיפים את החברה כאן מאשר בארץ, אבל יש גם לא מעט שהיו רוצים לחיות בארץ אם רמת החיים שם היתה מאפשרת את זה להם.
כנ"ל לגבי חינוך. בדיוק היום דיברתי על זה עם חבר שאני הייתי מעדיף את החינוך האמריקאי לילדיי למרות שאני יודע (או כמעט בטוח שאני יודע) שרוב הישראלים כאן חושבים שהחינוך בארץ יותר טוב (אבל זה דיון לשרשור אחר) מקווה שעזרתי, אני לא אוהב לכתוב הודעות ארוכות

Guy K

New member
אני מסכים עם החתול (כמעט בהכל)

מבחינת מחייה וכספים, ברוב ארה"ב תוכלי לחיות ברווחה יחסית גם במקצוע סתמי. גם כשעבדתי בטאקו בל (איזו בושה) הרווחתי מספיק לדירה נחמדה. מיותר לציין שאת אותה הדירה בארץ בחיים לא הייתי מצליח לממן מעבודה כמנהל טאקו בל, כל שכן סתם מישהו שמכניס את הבשר הטחון לטאקו. מבחינת לימודים אני לא ממש מתמצא. אבל תיכף יענו לך כולם.

ננסנס

New member
KOS אמא של טאקו בל...

הביא לי מה זה כאבי בטן... אחרי שהעזתי פעם לאכול שם... בכל מקרה, אני דווקא גאה בך שעבדת בעבודה הזו. אין עבודה מביישת!

sashkashurik

New member
למה זה בושה לעבוד בטאקו בל?

כל עבודה היא עבודה - אין מה להתבייש! אבל אף פעם לא אכלתי שם, וגם לא הולכת לאכול שם - אני פשוט לא אוהבת אוכל מקסיקני (איזה אבסורד, לגור כמעט במקסיקו...
), מקווה שתסלח לי...

Guy K

New member
אני גם לא חושב שזו בושה

כמו שאמרתי קודם, טאקו בל שילמו לי יפה מאוד את שכר הדירה והחשבונות. כמובן שהעבודה עצמה היתה די גועלית וקשה לי להגיד שנהניתי ממנה ממש (למרות שהיו חוויות בדרך), היא הייתה עבודה. ואני הייתי צריך עבודה. מה שכן היום כשאני עובד במועדון מהמם (הכי טוב ביוסטון נכון ל 2002 !!!) ועושה פי מליון כסף הרבה יותר קל לי. סה"כ זו אמנם לא בושה לעבוד בטאקו בל, אבל גם לא כבוד גדול.

Guy K

New member
סאות' ביץ' כמובן

אני כבר מרגיש כמו לשכת הפרסום הממשלתית. זה אחד המועדונים היחידים ביוסטון שמנגן בעיקר מוסיקה אלקטרונית ולא היפ הופ / לטינית / פופ. יש בו מפלי מים יש בו באר מצופה קרח גבישי כדי לשמור על הקור של המשקאות יש בו את מערכת התאורה הכי נחשבת ביוסטון (וקוריוז - קיילי מינו השתמשה בדיוק באותה מערכת תאורה בהופעה האחרונה שלה, לא שזה אומר משהו ממש) יש בו מערכת של LIQUID NYTROGIN (לא יודע מה זה בעברית) שמשחררת עשן קריר המכסה את כל המועדון שלוש פעמים בערב (וגורמת לכל הלקוחות לרוץ בהיסטריה לרחבת הריקודים ולבחק את מי שעומד מולם - לא חשוב מי) וכמובן, יש בו אותי בבאר המרטיני

מיהNY

New member
מזוית אישית...

אני פה כבר 9 שנים נשואה+3 בן11,בת9,ובן7 מבחינה כלכלית אין לי יותר מה להוסיף על מה שהאחרים כבר כתבו. אני מאוד מרוצה מהחינוך פה...בהחלט ברמה גבוהה..חינוך לערכים טובים...מעשיר ללא ספק אבל כדאי תמיד לראות באיזה איזור מגורים את גרה כי הילדים הולכים לבתי ספר לפי אזור מגורים...ומי שחי בסביבה לא כל כך טובה בית הספר יראה ככה...לכן דבר ראשון שעשיתי כששלחתי את הילדים לבתי הספר הוא לודא שבית הספר אליו הילדים שייכים הוא טוב...ניתן לקבל קטלוג עם דירוג כל בתי הספר בניו יורק. כדאי לדעת שאזורים בו יש הרבה יהודים וסינים בתי הספר נחשבים לטובים. בתי ספר יהודים פרטיים עולים הרבה כסף ולדעתי רמת הלימודים בהם היא לא טובה יותר...מה שכן מלמדים שם יהדות... אני שולחת את ילדיי פעמיים בשבוע לבית ספר לעברית לקבל קצת ערכים יהודיים ומשתדלת בבית לשמור תמיד על החגים ומסורת כי פה זה לא מובן מאליו... חוקי ההגירה אחרי ספטמבר11 מאוד נוקשים פה לכן כדאי שתתיעצי עם עורך דין. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות שבת שלום מיה ניו יורק

הגורם המשפיע על מחירי הבתים

הוא בית הספר אליו יילכו הילדים. בית ספר טוב - בית יקר. בית ספר לא טוב - בית זול... (ואז צריך בית ספר פרטי - יקר)

ליאתA2

New member
לחיות בארה"ב

לגבי חינוך - אין לי ילדים אז קשה לי לענות לך. אבל אני יודעת שבמקום שבו אני גרה (אן-ארבור, מישיגן) מערכת החינוך העירונית (Public Schools) נחשבת לבעלת רמה גבוהה מאוד ולא חייבים לשלוח את הילדים לבתי ספר פרטיים (ויקרים) כדי שיקבלו חינוך טוב ולא יצטרכו לעבור גלאיי מתכות בכניסה לביה"ס, אבל אן-ארבור זה בהחלט מקום ייחודי למדי. לגבי רמת חיים: בארץ עבדתי יותר שעות וחייתי ברמת חיים נמוכה בהרבה. בארה"ב די מספיק שתהיה לך עבודה הגונה בשביל לחיות ברמת חיים יותר גבוהה מאשר בארץ (לא חייבים לגור במקומות הכי יוקרתיים כגון מנהטן ששם אולי צריך יותר מזה - רוב ארה"ב זה לא מנהטן ולוס-אנג'לס). אם היה לי כסף בכמויות בלתי מוגבלות הייתי סביר להניח קובעת את ישראל כבסיס שלי ומטיילת כל פעם שהיה "לוחץ לי". הסיבה לכך היא ש:
ישראל זה הבית שלי
. וזה יהיה נכון גם אם אני אהיה כאן עוד 10 שנים. ארה"ב זה הבית השני שלי ואני מאוד אוהבת את החיים כאן, אבל זה הבית השני וישראל זה הבית. אם יש לך אפשרות לעבור לכאן לכמה שנים (אני לא יודעת מה המקצוע שלך ועד כמה יש לך סיכוי למצוא עבודה) אני מאוד ממליצה על זה כי פשוט טוב מבחינה נפשית לצאת מסיר הלחץ לזמן מה. העובדה היא שבהחלט לא מעט אנשים כן חוזרים לאחר כמה שנים לארץ. אין מה להגיד: "בכל זאת יש בה משהו..."

joojoo

New member
my answers

1. My financial situation has improved significantly since I have come here. It is both easier and harder to make it here. Generally, you can do well enough in almost any job, but there is a lot more competition for upwards mobility and you need to learn a whole new set of codes on how to do it. So you have a natural disadvantage. If you do not have a green card, I think chances are very low at this point in almost any occupation, except nurses (H1C) and doctors (J waivers), and somewhat in high academia. Or you can go with one of the large multinationals that have strong presence in Israel, like Amdocs or Intel, and get an internal transfer. 2. I feel that if you do your research you will get far better education here than you ever possibly could in Israel, even in public schools. The trick is finding out where the good school districts are, and buying a house there. So yes, its all about money, but at least there is some sense in it. There is no effective way to make generalizations about schools - each area has its own peculiarities. The best I can say (and even that is a huge generalization) is that if you live in a big city, it is more likely that the school will be average or worse. 3. If I had the funds I would buy myself serious acreage and build a house somewhere west of Colorado and go visit Israel whenever I felt like it (i.e. my craving for food would overtake me

למעלה