שירות לאומי דרך עמותת שלומית
תראי, אני לא באה להטיף לך מוסר ובאמת מאמינה שכל אדם עושה בסופו של יום, מה שטוב לו אבל אם את בת 18 וכל החיים לפניך, אני כן ממליצה לך להתנדב לצבא/לשירות לאומי. ברור לי שההתנדבות לצבא, כמו שאת ואחרים כאן כתבו היא מסובכת, דורשת כוחות למלחמה נגד הבירוקרטיה- שירות לאומי הוא לא כזה. נרשמים לעמותת שלומית (בהנחה שאת בחורה חילונית) או עמותת ש"ל (גם כן, שירות לאומי חילוני), עוברים ראיון אישי בעמותה ואח"כ הולכים לראיונות למקומות השירות הספציפיים כדי למצוא מקום שהוא טוב לך ושאת מתאימה להם. זה ממש לא מדוייק לומר שכל התפקידים הם פקידותיים- אומנם, אני הייתי פקידה במרפאה (אבל זה היה מבחירה) ואישית מאוד נהניתי וקשה לומר שלתת שירות לאנשים חולים, במערכת הסובלת מעומס וליקויי רבים זה לא עזרה. אבל, מעבר, יש בנות שהתנדבו אצלנו במד"א והיו מצטרפות לנסיעות, קיימת אפשרות להתנדב בפנימיות/בתי ספר בתור חונכים- הן בחינוך הרגיל (בתי ספר דמוקרטים לדוגמא) והן בחינוך המיוחד (אני, בזמנו, התקבלתי בתור מדריכה במוסד לבעלי פיגור שכלי בשנות ה-20 שלהם וסירבתי כי המיקום לא היה לי נוח). ממה שאני יודעת יש גם תקנים בגני ילדים. ברור שגם יש עבודה פקידותית אם זה מה שאת רוצה- מרפאות, בתי חולים, בתי המשפט וכו'.. כן כדאי לך לברר מה האופציות שלך ולא לפסול את זה ישר, רק כדי לרוץ ללימודים. פשוט, רוב האנשים בקושי יודעים בגיל 25 מה הם רוצים לעשות עם עצמם, אז בגיל 18 נראה לי קצת מוקדם לדעת - אלא אם את יודעת וסגורה על עצמך ומרגישה שאת מוכנה לזה, אז לכי על זה.