שלום לכולם

ViolSastrad

New member
מה פתאום?!../images/Emo46.gif

חברי הפורום פה מתחלקים פה לקבוצות הבאות: 29% שירתו בקומנדו הימי והשתתפו בפשיטות בלבנון.
26% שירתו בסיירת מטכ"ל והצילו חטופים באנטבה.
25% שירתו כטייסים והשתתפו במבצע "אופרה"
20% שירתו בצנחנים והוצנחו במיתלה במבצע קדש.
וזהו... אם לא לבשת מדים ולא קיבלת את עיטור הגבורה - הכניסה לפה אסורה!

אבל נושא טוב לדיון

עשיתי צבא והייתי לוחם היום אני נלחם במי ששלח אותי לשם אני חבר (בחיר) במרכז למחקר מתקדם שכתובתו מצויה בחתימה שלי הכנסו לשם ותבינו על מה אני מדבר

Baby anne

New member
האמת שיש סיבה.

אני בת 18 וקיבלתי פטור רפואי מהצבא
רציתי לדעת אם יש פה מישהי שיש לו מצב דומה וסתם עניין ואתי לדעת מה הוא עשה הלאה.... זה הכל.

את יכולה להתנדב...

השירות הצבאי לדעתי, הוא לא עצם העובדה שאת הולכת בתלם ומתגייסת, אלא ערך התרומה שאת נותנת. ולתרום אפשר לא רק בצבא. ראשית, את יכולה לבקש להתנדב לשירות הצבאי. את יכולה גם להתנדב לעמותות שונות ומשונות. יש פה מדי פעם בנאר עם הכיתוב "קיבלת פטור מהצבא? בוא להתנדב". את יכולה להכנס לפורום מתנדבים ולגשש קצת.. או לערוך חיפוש בגוגל. זו דעתי האישית בנוגע לפטורים. כמובן שאת יכולה גם ללכת לעבוד-לחסוך-לטוס-להתחיל ללמוד.

Baby anne

New member
אממ...

ביררתי המון על התנדבות, זה משהו שלוקח שנה וחצי בערך. אין לי את הכוחות להתמודד עם זה ועם הצבא שלא כ"כ זורם עם זה. שירות לאומי - ביררתי לגבי מד"א, משטרה וכו... הרוב זה פקידותי וזה נשמע לי יותר כמו בזבוז זמן מאשר תרומה. בעקרון, לפני שידעתי על הפטור התנדבתי שנה וחצי במד"א. את השרות הלאומי למדינה נתתי. אני לא בעד לעשות שירות של עוד שנה רק כדי להגיד "עשיתי" ושירשם. חשבתי על להמשיך הלאה, פסיכומטרי, לימודים וכאלה. סתם עניין אותי לדעת אם יש מישהו שדומה לי. תודה בכל מקרה מותק. שיהיה לך שבוע טוב:)

Dizen

New member
קצת על התנדבות ../images/Emo13.gif

היי, גם אני הייתי במצבך לפני 3 שנים (
) - קיבלתי פטור רפואי והחלטתי להתנדב לצבא. ראיתי שאת בת 18. את עדיין בי"ב? אני שואלת מכיוון שבעצם תהליך חיול של כל אחד, גם חייל שמתגייס רגיל ולא מתנדב, הוא בערך שנה וחצי. הרי מקבלים צו ראשון בכתה י"א... מה שאני מנסה להגיד הוא, שרוב הזמן מתבזבז על מציאת תפקיד שיתאים לך ולא בהכרח (אם כי גם...) על הבירוקרטיה הצה"לית מבחינת אישור ההתנדבות. אם יש לך כיוון כללי של מה את רוצה לעשות, ואת מוכנה להשקיע קצת בשביל לקבל את זה (כלומר לבקש מהיחידה הספציפית מיונים וכו') - אין סיבה שהתהליך יקח כל כך הרבה זמן. במקסימום תתגייסי עם החבר'ה הצעירים של המחזור שלך, גיוס אפריל... אם יש לך שאלות/תהיות את יותר ממוזמנת לפנות לפורום התנדבות לצה"ל [שהוא מעולה ונהדר ומקסים ואני פתחתי אותו
] או לדבר איתי במסרים... שיהיה המון בהצלחה!

Baby anne

New member
תודה../images/Emo140.gif

סיימתי י"ב והייתי צריכה להתגייס חודש הבא. רק לפני חודש וחצי הודיעו לי שיש לי פטור. חשבתי על להתחיל את תהליך ההתנדבות אבל שנה וחצי של מאבקים עם הצבא זה נראה לי גדול עליי. אם הייתי יודעת על הפטור בי"א, י"ב אז הייתי מנסה ללא ספק. תודה על העזרה. יום טוב מותק =]

Dizen

New member
אם היית אמורה להתגייס חודש הבא

אני מניחה שכבר אותרת לתפקיד כלשהו..? אם כן, ובהנחה שאת מעוניינת בתפקיד שיועדת אליו - התהליך יקח במקסימום חצי שנה (ואני מדגישה במקסימום, רוב הסיכויים שיקח הרבה פחות.) עוד מידע שאולי לא ידעת - מתנדבים משרתים שנה וחצי. כך שגם אם תתגייסי יותר מאוחר מרוב האנשים בשנתון שלך, עדיין תשתחררי יחד איתם... כמובן שגם אם את מחליטה לא להתנדב ולהתחיל ללמוד זה בסדר גמור - קיבלת פטור לגיטימי וזכותך לעשות מה שאת רוצה. אבל אני תמיד בגישה שחשוב שיהיה את כל המידע לפני שמחליטים החלטות

amitk80

New member
אהבתי את הגישה שלך

אני מאד אוהב את הגישה שלך לחיים.. אבל, מה קורה כאשר לא תמיד יודעים את כל המידע? לפעמים צריך להמר אבל ברמת העיקרון אני אוהב את הגישה שלך.

newKiticat

New member
מצטרפת להמלצה של ההתנדבות.

ומדגישה- שהמצב של מתנדב הוא קצת שונה ממצב של חייל אחר. ואצלך עדיין יש את האפשרות לעזוב אם זה באמת לא מסתדר. חוץ מזה, אפשר לבדוק אפשרויות של שירות לאומי. ובכל אופן שיהיה בהצלחה!

uri80

New member
כל הכבוד לך דיזן,

לעמית, ליעל ולשאר שבחרו להתנדב. סתם, לכמה רגעים כותב ללא הציניות הרגילה.

../images/Emo45.gif מסכימה...

נחמד מאוד להתחיל את החיים מוקדם/ להתחיל ללמוד מוקדם.. אבל יש לי הרבה יותר הערכה למי שבוחר ללכת ולתרום למדינה, ולפחות לעשות שנת שירות/ שירות לאומי/ להתנדב לצה"ל.. תאמינו לי שהאוניברסיטה לא תברח..

amitk80

New member
לא רק שהיא נשארה

אלה לפחות לא הייתי בתוך השלוש שנים הגרועות: 1. מלחמה 2. שביתת סטודנטים 3. שביתת מרצים אלא לפחות בחלק מזה.. היה כיף בצבא בחלק השני כמובן... אל תיתנו לאולמרט וחבורת המושתנים לשבור את מה שאתם מאמינים. תהיו נק' האור בתוך ים השחיתות שמציף את מדינתנו. איך אלי לוזון שר בשיר "את מדינתנו לדורי דורות, איזו מדינה, איזו מדינה"

יוקאס

New member
אין לך מה לפחד!

עכשיו אני מבינה אותך כי אני הייתי באותו מצב כמוך בגיל 18 (כולל הדמעה, כי דווקא ממש רציתי). יש לך 2 אופציות: 1. להתנדב לצה"ל 2. לעשות שירות לאומי אני עשיתי שירות לאומי בעמותת שלומית (לא דתית)... מפה והלאה רק שתי פורומים יכולים לעזור לך - "פורום שירות לאומי" ו"פורום התנדבות לצה"ל".
בהצלחה! נב: אל תעלבי מהתגובה שלי, פשוט הייתי בטוחה שאת חלק מהגל הדבילי מפורום חדש שקשור למשהו בקשר להשתמטות מצה"ל...

Baby anne

New member
תודה מאמי.

כתבתי למעלה את דעתי על התנדבות ושירות לאומי. תודה בכל אופן!

למעלה