שלום לכולם,שאלה-

horse life

New member
שלום לכולם,שאלה-

היי אני ורד כבר כתבתי פה פעם וביקשתי המלצה על גיטרה חמשלית... בזמן שעבר קיבלתי סוג של דיקט הקורא לעצמו גיטרה חשמלית + מגבר 10 מבן דוד שלי שהתגייס,זה בחינם אז לא מתלוננים
אני ממש ממש רוצה כבר להתחיל ללמוד ואז לעבור לגיטרה יותר נורמלית,אבל ההגיון הבריא אומר לי להתחיל ללמוד בחופש ולא עכשיו עם כל הבגרויות..מצד שני זה ממש מעיק עלי שאני לא יכולה ללמוד,ואני מעבירה את זמני בגיטרה הקלאסית לאהחליפולימיתרים20שנה שלי... מה שחשבתי לעשות זה למצוא מספר תרגילים שניתן לעשות גם בלי מורה ושיעזרו לי להשתפר כך שכשאי אתחיל ללמוד אני אתקדם מהר יותר,כמו שכבר הבנתם יש לי רקע קצר בקלאסית,לא משהו מיוחד,אקורדים בסיסים וכמה פריטות... אז אם יש למישהו רעיונות לתרגילים לגיטרה חשמלית..ממש הבסיס לא משהו מסובך מידי, אני ממש אשמח. תודה רבה.

Ultra Spidey

New member
ממליץ על "העכביש"

זה תרגיל לאצבעות יד שמאל, אין כאן STRUMMING. נמספר את אצבעות יד שמאל כך ש1 היא האצבע ו-4 היא הזרת. הניחי את אצבעות 1-4 על סריגים 1-4 בהתאמה על מיתר e. כעת, מבלי להזיז את שאר האצבעות, הזיזי את אצבעות 1 ו-3 מיתר אחד למעלה, עדיין על סריגים 1 ו-3. כעת הזיזי את אצבעות 2 ו-4 שני מיתרים למעלה, כך שיהיו מעל 1 ו-3, עדיין על סריגים 2 ו-4. המשיכי לעלות עם שאר האצבעות עד שתגיעי למעלה למצב שכל האצבעות על מיתר E. משם פשוט תרדי למטה לe. נשמע פשוט, אבל אותי זה די תיסכל בהתחלה

../images/Emo121.gifתרגיל מעולה במיוחד לבס

שחכתי את השם של מי שהמציא אותו, עד כמה שידוע לי הוא היה בסיסט ועשה את התרגיל על זה על בס 6 מיתרים.. בן זונה, זה כואב!

../images/Emo121.gifסליחה, התכוונתי בעצם לתרגיל אחר

שמזכיר עכביש וגם נקרא ככה. שנגיד אצבע 1 על שריג 1 במיתר E אצבע 3 על שריג 3 במיתר A אצבע 2 על שריג 2 במיתר E אצבע 4 על שריג 4 במיתר A אצבע 3 על שריג 3 במיתר E אצבע 1 על שריג 1 במיתר A אצבע 4 על שריג 4 במיתר E אצבע 2 על שריג 2 במיתר A כל זה לנגן בשמיניות או ששעשרעיות לפי הצורך. כמובן שאפשר לרדת ולעלות מיתרים ולפתוח גם את הרווח בין המיתרים וכו' וכו'

Mr MAG

New member
יהיה לך יותר קל אם תקחי את זה יותר בקלות...

תראי, ללמוד לנגן, במיוחד אם כבר יש לך בסיס... זה לא איזה קורס מתומצת ומרוכז שבו חורשים מצאת החמה ועד השקיעה... זה תהליך שרובו ככולו מתרכז ב... נגינה. ולנגן תמיד אפשר. לא משנה כמה דקות יש לך ביום, לא משנה איפה את וכו' פשוט תנגני. יש זמן וחשק, קחי את הגיטרה שבא לך עליה ליד ותעשי איתה משהו. אלתור, תרגיל, שיר, סתם לחפש סאונד, טכניקה חדשה... לראות איזה סרטון באינטרנט או סתם לחפור קצת בגוגל ובכל מיני אתרי גיטרה כגון cyberfret (שאגב מאוד שימושי) ודומיו, לעבור על טאבים וכו'... הכל ברמה כזו או אחרת תורם לנגינה שלך. גם כשאת שומעת מוזיקה חדשה את מחדדת ומפתחת את היכולות המוזיקליות שלך. אין צורך לעשות מזה עניין לדעתי, פשוט תנצלי את הזמן הפנוי לנגינה, גם על הקלאסית וגם על החשמלית, נסי ללמוד שירים, נסי להמציא תרגילים, נסי לקרוא כל מיני מאמרים ומדריכים באינטרנט ולראות סרטוני הדרכה של גיטריסטים שיש בשפע, נסי לשמוע שירים חדשים וסגנונות חדשים ולהוציא משמיעה נסי לאלתר וללמוד קצת תאוריה כשיש סבלנות והרמה תשתפר "מעצמה" עם הזמן.

horse life

New member
ברור שזה

לא קורס מתומצת וכו'.. אבל כשאתה אומר למשל "לעבור על טאבים",זה לא כ"כ ברור לי כמו שזה ברור לך,זתומרת,אני יודעת לקרוא את הטאבים,אבל זה נורא קשה לי לישם אותם,ולכן שאלתי מה ששאלתי-תרגיל יכול להיות גם שיר שלדעתך יותר קל לנגן. כי שירים קשים על ההתחלה פשוט ייאשו אותי סביר להניח. מסכימה איתך לגברי לשמוע שירים וסרטונים וכאלו,זה גם מה שאני עושה.. אני חשבתי יותר על תרגילים שפשוט ישפרו את הטכניקה... בכולפן ממש תודה

Mr MAG

New member
לא להתייאש

הדרך הכי טובה להתקדם היא להתנפל על משהו שקשה לך. משהו שבא בקלות לא מקדם אותך לשום מקום. את צריכה לשאוף לנגן את מה שאת רוצה לנגן ולא את מה שאת יכולה לנגן כי יכולת זה משהו נרכש. את שומעת שיר, יש בו סולו או קטע או כל דבר שאת רואה את עצמך מנגנת ונהנית מהרעיון הזה ? חפשי טאב, ותתחילי לעבוד על זה. ללמדו אותו, קטע קטע, לאט לאט, להתאים אותו לקצב של השיר, לעבוד עליו כמו תרגיל, לחבר את הקטעים יחד, ללטש, לנגן יחד עם השיר.. פשוט לעבוד על שירים שאת רוצה, להמציא לעצמך תרגילים לדברים שאת מתקשה בהם. את רואה שחסרה לך גמישות תחפשי בגוגל או שתמציאי לעצמך תרגילים שיאלצו אותך להגמיש בהדרגה את האצבעות ותתאמני, תשלבי את זה ברוטינה של הנגינה. את לוקחת גיטרה עושה חימום עם כמה תרגילים, קצת אלתורים ואז פונה לעשות מה שהתכוונת...

למעלה