אממ...
מפריע לי לקרוא את הגישה של רובכם. בנאדם בא לבקש עזרה, חושב שאולי הפרויקט יכול לעזור לו, וישר מתנפלים עליו ושופטים אותו. אני יודעת שלא היו כוונות רעות, ושאולי סה"כ רציתם לנער אותו קצת שיתעורר ויראה את הדברים באור אחר. אבל לשפוט אותו זו לא הדרך, ולדבר על הגיל גם לא. כי אתם לא במצבו. והתנפלות על אדם בכל צורה שהיא היא לא טובה ופוגעת. כאילו עשיתם עליו לינץ'. כשהוא רק ביקש עזרה. והצורה שהוא גדל בה היא שונה. ולמילים של אנשים וההתנהגות שהתנהגו כלפיו יש המון השפעה. האווירה השלילית והלא תומכת שהוא גדל בה, אז זה בעצם מה שבנה אותו עד עכשיו. וזה לא משהו שמשנים ברגע. זה תהליך ארוך. וכמובן שאפשרי. וזה שתנסו לנער אותו קצת זה לא מספיק כי כמה מילים אולי יכולים להאיר לו לכמה רגעים ולגרום לו לחשוב. אבל יש הרבה על מה לעבוד כדי לשנות לגמרי את צורת החשיבה שלו, כי הוא גדל בסביבה לא תומכת בכלל. שכל הזמן אמרו לו כמה הוא שונה, וכמה יהיה לו קשה להצליח בחיים. ויש לזה ה-מ-ו-ן השפעה. תחשבו כמה משפיע עלינו דברים קטנים שאומרים לנו (עלי לפחות), אז לגדול במצב שכ-ל הזמן אתה מרגיש שונה ופחות טוב. ושלא רוצים לקבל אותך במסגרות. זה פשוט נורא. והגיל כל כך לא משנה! אחותי הקטנה גם גגודלת בחינוך המיוחד. היא אומנם כרגע בת 6, והיא לא יודעת לדבר כל כך טוב. אבל היא בת 6, והיא צריכה לדבר. אז היא אשמה בזה? לא. יש אנשים שהגיל אצלהם זה לא מה שמשנה. ויש להם מגבלות וההתפתחות שלהם שונה. ואני רואה למרות כל התמיכה והאמונה שלנו בה, אני רואה את הסביבה, שמלזלת, ולפעמים קצת מסתייגת. וזה כואב לי. כי אני פוחדת שזה ישפיע לה על האישיות ועל הביטחון העצמי כשתגדל. כי הדברים האלו כן קורים. והוא כבר נכווה מזה. ככה שקצת לנער אותו לא פתאום יעלה לו את ההערכה העצמית והביטחון העצמי. אפשר להסביר לו בצורה יותר יפה ותומכת. כאב לי לקרוא את איך ששופטים אותו פה. זה מאוד לא מיכא"לי. ואולי מיכא"ל בעצם כן יכול לעזור לו, וכל מה שהוא רצה זה פרטים על הפרויקט, שאולי יכול לעזור לו. אז למה לא פשוט לתת לו פרטים על הפרויקט, איך להגיע אליו, אני לא יודעת איך זה הולך כשאתה כבר לא במערכת חינוך של בית ספר... למי פונים וכו... אולי מה שהוא צריך זה באמת מסגרת כלשהי שתראה לו כמה הוא כן שווה. וכמה הוא מסוגל. וכמה המון יש בו. וזה שאמרו לך שלא תוכל ללמוד ולא כלום, והנה כבר יש לך תואר והכל. ויש בך המון רצון להצליח ואתה לא מוותר. לדעתי זה אומר המון עלייך. ושאתה מסוגל להרבה. אתה רק צריך באמת לצאת מהתחושות שרודפות אותך ולהאמין בעצמך. וברור שזה תהליך שלוקח זמן ולא בא ברגע.