שלום לכולם! שאלה

smailie

New member
התכוונתי לענות דווקא ל"חיוך של ניצחון"

אבל כמובן שכולם מוזמנים לקרוא את ההודעה ולהתייחס. ההורים שלי פשוט נכנעו למערכת ולא היו מספיק חזקים להילחם בשבילי.

count on me

New member
אממממ....תראו

גם אני הגבתי...ואני חושבת שהצגתי את שתי הצדדים.. אין לי מושג אם קראתם, מקווה שכן...זה חשוב לי.

מאמין לך

אבל אומר שוב, הכל תלוי בך. תתנתק מכל הסטיגמות, מכל מה שחושבים עליך. תעשה מה שאתה מסוגל, ואתה מסוגל בדיוק כמוני וכל אחד אחר בפורום הזה. תראה בזה שלא הלכת לצבא כיתרון - יש לך יותר זמן ללמוד, להדביק פערים, לשקם את עצמך, להתחיל מחדש. יש לך 3 שנים פור על כולנו... נצל אותם. עם הצלחות אף אחד לא מתווכח - תצליח! תתנתק ממה שהיה תתחבר למה שיהיה, ומה שיהיה אתה קובע. אתה צריך להבין שכל מה שנאמר כאן לא משנה באיזה נוסח ומפי מי, הכל במטרה טובה. אני מכיר את האנשים כאן ואני יודע שלאף אחד אין כוונה לפגוע. תבין שאף אחד לא יכול לעזור לך מלבד אתה עצמך. אולי נקודת הפתיחה שלך פחות טובה משל אחרים, אבל עם רצון אתה יכול לגשר על כל פער. רק תאמין בעצמך! וכשתגיע להיגשים כמו כולנו ההצלחה שלך תהיה מתוקה יותר , לפחות בשבילך. אם אף אחד לא מצפה ממך לכלום יש בזה משהו טוב - אם תכשל פעם או פעמיים במשהו אף אחד לא יעשה מזה סיפור, אף אחד לא יתבאס מזה ולא ילחץ עליך. יש אנשים שכן מצפים מהם וכן מחזיקים מהם ודווקא זה גורם להם להכשל. ככה שלכל מטבע שני צדדים. תראה הכל בחיוביות, הכל לטובה, תאמין בעצמך, לך בדרך הקשה והנכונה - ההתמדה. הייתי אומר לך להרשם לפרוייקט מיכא"ל אבל לדעתי אתה צריך לעשות קודם עבודה עם עצמך ולקבל את עצמך כמו שאתה, ומשם רק להתקדם ולהתפתח אתה צריך להבין שהכל תלוי בך!!! רק אתה יכול !!! אמונה עצמית וחשיבה חיובית הן הבסיס!!!!! שאלת את אדר אם לשים פס? אז אני אומר לא לשים פס על אנשים בכלל, אלא על דברים מסויימים שהם אומרים/עושים. פשוט להתעלם מהדברים הרעים שהם אומרים. לא לשמור טינה ולהחזיר על רוע אהבה. רק אהבה, רק אמונה, הם יובילו אותך להצלחה והגשמה עצמית. וכדי להכניס אותך לפרופורציות אני מכיר אנשים במצבים הרבה יותר קשים משלך שכן הצליחו בסופו של דבר. אל תחשוב שלך קרו האסונות הכי גדולים שידעו אנשים בעולם כי זה לא נכון, יש מצבים יותר קשים ויש הוכחה לזה שהכל תלוי בנו. לדעתי גיל 30 זה גיל בוגר (ולא מבוגר) מספיק כדי לעשות הבחנה בין מה הסביבה חושבת ומה אני באמת. מה אתה באמת? רק אתה קובע. ואם אנשים כאן שואלים את עצמם למה אני משקיע כוח וחשיבה בלהגיב ולהסביר, זה כי אני באמת מאמין שהוא באמת יכול. פשוט וקל. "ואהבת לרעך כמוך" תרגיש חופשי לכתוב לנו

SadClown

New member
אממ...

מפריע לי לקרוא את הגישה של רובכם. בנאדם בא לבקש עזרה, חושב שאולי הפרויקט יכול לעזור לו, וישר מתנפלים עליו ושופטים אותו. אני יודעת שלא היו כוונות רעות, ושאולי סה"כ רציתם לנער אותו קצת שיתעורר ויראה את הדברים באור אחר. אבל לשפוט אותו זו לא הדרך, ולדבר על הגיל גם לא. כי אתם לא במצבו. והתנפלות על אדם בכל צורה שהיא היא לא טובה ופוגעת. כאילו עשיתם עליו לינץ'. כשהוא רק ביקש עזרה. והצורה שהוא גדל בה היא שונה. ולמילים של אנשים וההתנהגות שהתנהגו כלפיו יש המון השפעה. האווירה השלילית והלא תומכת שהוא גדל בה, אז זה בעצם מה שבנה אותו עד עכשיו. וזה לא משהו שמשנים ברגע. זה תהליך ארוך. וכמובן שאפשרי. וזה שתנסו לנער אותו קצת זה לא מספיק כי כמה מילים אולי יכולים להאיר לו לכמה רגעים ולגרום לו לחשוב. אבל יש הרבה על מה לעבוד כדי לשנות לגמרי את צורת החשיבה שלו, כי הוא גדל בסביבה לא תומכת בכלל. שכל הזמן אמרו לו כמה הוא שונה, וכמה יהיה לו קשה להצליח בחיים. ויש לזה ה-מ-ו-ן השפעה. תחשבו כמה משפיע עלינו דברים קטנים שאומרים לנו (עלי לפחות), אז לגדול במצב שכ-ל הזמן אתה מרגיש שונה ופחות טוב. ושלא רוצים לקבל אותך במסגרות. זה פשוט נורא. והגיל כל כך לא משנה! אחותי הקטנה גם גגודלת בחינוך המיוחד. היא אומנם כרגע בת 6, והיא לא יודעת לדבר כל כך טוב. אבל היא בת 6, והיא צריכה לדבר. אז היא אשמה בזה? לא. יש אנשים שהגיל אצלהם זה לא מה שמשנה. ויש להם מגבלות וההתפתחות שלהם שונה. ואני רואה למרות כל התמיכה והאמונה שלנו בה, אני רואה את הסביבה, שמלזלת, ולפעמים קצת מסתייגת. וזה כואב לי. כי אני פוחדת שזה ישפיע לה על האישיות ועל הביטחון העצמי כשתגדל. כי הדברים האלו כן קורים. והוא כבר נכווה מזה. ככה שקצת לנער אותו לא פתאום יעלה לו את ההערכה העצמית והביטחון העצמי. אפשר להסביר לו בצורה יותר יפה ותומכת. כאב לי לקרוא את איך ששופטים אותו פה. זה מאוד לא מיכא"לי. ואולי מיכא"ל בעצם כן יכול לעזור לו, וכל מה שהוא רצה זה פרטים על הפרויקט, שאולי יכול לעזור לו. אז למה לא פשוט לתת לו פרטים על הפרויקט, איך להגיע אליו, אני לא יודעת איך זה הולך כשאתה כבר לא במערכת חינוך של בית ספר... למי פונים וכו... אולי מה שהוא צריך זה באמת מסגרת כלשהי שתראה לו כמה הוא כן שווה. וכמה הוא מסוגל. וכמה המון יש בו. וזה שאמרו לך שלא תוכל ללמוד ולא כלום, והנה כבר יש לך תואר והכל. ויש בך המון רצון להצליח ואתה לא מוותר. לדעתי זה אומר המון עלייך. ושאתה מסוגל להרבה. אתה רק צריך באמת לצאת מהתחושות שרודפות אותך ולהאמין בעצמך. וברור שזה תהליך שלוקח זמן ולא בא ברגע.

yossi iv

New member
ולא באינטרנט...

צריך לפתוח מחלקה טיפולית באינטרנט. מצטער אבל זה לא עובד ככה. ועכשיו קצת ברצינות. תהליכי השפעה ותהליכים מובילי שינוי בבני אדם הם מורכבים מאוד מאוד ואינם מסתכמים ב"מילים" יפות נעימות מעודדות ואמפטיות יהיו ככל שיהיו. עם כל הרצון הטוב של כולם, יש שנים של חיים של ילדות, של מצוקות ,דחפים התמכרויות, אמונות יסוד וכו וכו.. שמילים לא יסייעו כל כך. מלבד זה , המקום כאן הוא לשתף ולתת אמפטיה אבל לצפות לעזרה ממשית? זה מגוחך. אנחנו לא פסיכולוגים ולא מטפלים מוסמכים וזה לא תפקידנו.

SadClown

New member
נכון אבל..

הוא לא בדיוק ביקש עזרה ממשית מאיתנו... אלא הוא רצה לברר פרטים על הפרויקט, כי הוא חשב שאולי הפרויקט עצמו כן יוכל לעזור לו באיזה אופן. ככה לפחות הבנתי... ואני חושבת שלעבור את הפרויקט לא יכול להזיק לו. לא יודעת יעזור לו בסופו של דבר, אבל זה יכול להיות כלי.

adi23e

New member
תקראי את ההודעה שלו שוב

הוא לא ביקש לדעת פרטים על הפרויקט אלא שאל איך הוא יכול להפוך למצטיין, ורצה שמישהו ייקח אותו תחת חסותו ויוביל אותו ללהיות מצטיין.. אנו בפירוש לא עושים זאת במסגרת הפרויקט.

SadClown

New member
אהה...

התכוונת לזה שהוא רוצה שמישהו יעשה בשבילו במקום לעשות בעצמו ולהתאמץ? שלזה בעצם מיכא"ל מכוון... כן כשאני חושבת על זה יש בזה הרבה... אני התכוונתי לזה שבהודעה שאחרי זה הוא שאל אם יש קורס כלשהו... אז אני מבינה את העניין שהוא צריך לעשות את זה בעצמו ולא לחפש שמישהו יעשה בשבילו כי זה לא עבוד ככה... אבל אולי הקורס כן יוכל לתת לו כיוון כלשהו...

HaraRa

New member
שמתי לב למשהו

ממה שאמרת על ההתרחקות מריטלין פלוס העוינות לפסיכיאטרים נשמעים כמו השפעה של כת הסיינטולוגיה. תזהר מהם!! אנשים בדיוק במצב שלך, שקשה להם ומחפשים בנרות איזה מעקה ביטחון שיוכלו להיאחז בו, נופלים קורבן לנצלנים כמו כת הסיינטולוגיה. בכל מקרה, אני ממליץ לך לשקול אימון אישי (COACHING) מיוחד לבעלי הפרעת קשב וריכוז. הדגש של הטיפולים הללו הוא הצד המעשי והפרקטי של הגשמת היעדים והרצונות. שוב אני ממליץ לך לשאול שפורום אימון אישי בתפוז.

smailie

New member
נפגעתי ממהלכים מתייגים כלפיי בילדות

עוד הרבה הרבה לפני ששמעתי על קיומה של כת הסיינטולוגיה. ולא. בחיים לא אפנה להיעזר בסיינטולוגיה, כי אני בהחלט יודע במי מדובר וברור שגם הגוף הזה אינטרסטנט ואחראי לדברים איומים. הייתי רוצה שבעיית הקשב והריכוז (וכן ליקויים שיש לי בתחום המוטורי), יטופלו באופן ענייני. שלא "ידביקו" לי שוב בעיות על רקע התנהגותי - מנטלי ויחליטו על ליקויים בכושר ההסתגלות שלי וכל - מיני דברים אחרים, אבל יזניחו את הקשיים שכן קיימים.

למעלה