שלום לכולם! שאלה

smailie

New member
שלום לכולם! שאלה

אני בן 31 כיום ועם פערים גדולים בכל הנוגע ליכולת שלי להצטיין בלימודים ובכלל. כילד, נשלחתי לחינוך מיוחד, בגלל קשיי קשב וריכוז והיפר - אקטיביות. כיום, אני מסיים תואר ראשון עם ממוצע 79 ועדיין בונה על תואר שני. לצערי, ברור לי שיכולתי להשיג ממוצע הרבה יותר גבוה, אבל קשיי הריכוז ובוודאי גם פערים שהצטברו בהרגלי למידה, פוגעים לי מאוד ביכולת להגיע לכדי הצטיינות. אציין, כי המרצים בעצמם מגיבים בהלם, כאשר מתברר להם ששאלון הבחינה שלא זכה בציון מלהיב במיוחד, הוא שלי. אין שום קשר בין הרושם שאני יוצר בעת הדיונים הכיתתיים במהלך הקורסים השונים, לבין ההישגים שלי בסופו של דבר, אחרי הבחינה המסכמת בכתב. רציתי לדעת, אם יש משהו שאוכל לעשות. החלום שלי הוא, שמישהו יקח אותי תחת חסותו ויוביל אותי למצויינות בחיים. אני אף שוקל לעשות תואר ראשון מחדש, על מנת להגשים את החלום ולקבל "מצטיין". ברור לי מעל לכל ספק שהיכולת הזאת הייתה קיימת אצלי, אך הלכה לאיבוד במשך הזמן. אני חושב, שאין שום סיבה, שלא אמצא את עצמי בשנים הקרובות, בין אלה שמימשו את הפוטנציאל האישי והגיעו להישגים גבוהים. אין שום סיבה בעולם שאתפשר על כך ולא מעניינות אותי הנסיבות, או העובדה שגילי כבר נחשב למבוגר יחסית. מה אתם יכולים להציע לי?

adi23e

New member
מצויינות

שלום לך, רק אתה יכול להוביל את עצמך למצויינות. בקשר לבחינות - האם יש לך הקלות למיניהן? ניתן להוציא באוניסרסיטאות/מכללות אישורי הערכת זמן ועוד אי אלו הקלות אשר עוזרים בזמן הבחינה. בהצלחה

yossi iv

New member
אתה לא רציני..../images/Emo4.gif

מסיים תואר ראשון בן 31 ומחפש משהו שיקח אותך תחת חסותו? מה חסר לך? אני אגיד לך מה אני מציע לך.. להתבגר רגשית.. זו הצעה אמיתית. תלמד קצת פרופורציות, אהבה , זוגיות, תחביבים .. תלמד לחיות.. את כל ההצעות האלו תוכל לממש כאן ממש, בפורום, אני בטוח שהפורום יקח אותך תחת חסותו. בהצלחה.

smailie

New member
ובכל זאת...

אני מרגיש ש"פיספסו" אותי "בגדול" ואף - פעם לא נתנו לי הזדמנות הוגנת. כשאני מנסה להגיע למשהו הישגי, אני אף - פעם לא מצליח לעבור אפילו את השלבים הכי ראשוניים. אין איזה קורס או משהו שבו אוכל לתרגל טכניקות שאיתם דברים יתחילו להסתדר לי? בשנתיים האחרונות למדתי הוראה ואפילו במערך שיעור מול תלמידי תיכון קיבלתי ציון נמוך ביותר, עקב חוסר אסרטיביות (מרכיב בציון). תסכימו איתי שדבר כזה הוא חסר רציני... האם אי - פעם אוכל להיות מורה / מדריך יעיל ואיכותי, או שאם אין לי את זה באופן טבעי פשוט לא אזכה ביכולת הזאת לעולם? זה לא עניין שאני חולם להיות מורה בכל מחיר משהו כזה. פשוט יכולת מפותחת כזאת היא מפתח להרבה דברים אחרים בחיים ולכן זה מטריד אותי מאוד שלא ניחנתי בזה... כל אלה שמצטיינים, איך הם בדיוק עושים את זה??? אני לא מחפש תרופת פלא, אבל אם יש תהליך שמביא אותם לכך, ארצה מאוד לעבור אותו גם.

adi23e

New member
מה?!

"פיספסו אותי"???? מי פספס אותך? עם הכבוד, אתה ממש קטן (כמו כולנו) לעומת היקום. מה אכפת ליקום מה אתה או מי אתה. אתה פספסת את עצמך, ועם גישה כזאת אתה תשאר באותה הדרך. טכניקות שדברים ייסתדרו לך איך? תוציא 100? תהיה המצטיין של התואר? זה מה שחשוב לך? אם כן - לך לסטימצקי, יש שם שלל ספרים לאיך ללמוד או ספרי טכניקות שונות ומשונות. חסרה לך אסרטיביות - תעבוד על זה. אני לא חושבת שצריך להגיד לך כל דבר מה לעשות. אתה לא ילד. די להפיל תיקים. מצטרפת להמלצה של יוסי, תישאר בפורום, תקרא את דברי החברים פה, תשתתף, תלמד מהנאמר, תפנים, וכבר תבין מה אתה צריך לעשות. הצלחה

smailie

New member
כן. זה מה שחשוב לי בחיים

ציונים גבוהים הם מפתח לדברים רבים אחרים. כנ"ל כאריזמה (ושוב אני שואל: תכונת הכאריזמה יכולה להיות נרכשת, או שאם לא נולדתי איתה זה "אבוד")?

hadarwin

New member
אני לא יודע...

אבל לפי דעתי זה נרכש כמו כמעט כל דבר בעולם שלנו אם לא כל דבר ...

smailie

New member
אם ככה, אני הולך על זה!

תשמע. מדובר כאן ביתרון רציני. הכאריזמה יכולה לסדר לך כל דבר חיובי בחיים (בעצם, אולי חוץ מבריאות). אתה רוצה להרשים בראיון עבודה ולהתקדם בתוך המערכת לאחר מכן? - כאריזמה! אתה רוצה להיעזר באנשים אחרים לצרכיך? - כאריזמה! אתה רוצה להתקבל לקורס קצינים? - כאריזמה! אתה רוצה לדעת איך להפעיל צוותים? - כאריזמה! אתה רוצה להעמיד במקום אנשים שפוגעים בך? - כאריזמה! אתה רוצה להוביל קבוצת תלמידים להישגים ובמקביל להישאר אהוד עליהם? - כאריזמה! אתה רוצה לנתב את חייך הכלכליים בתבונה? - כאריזמה! אתה רוצה למצוא חן בעיני אנשים וליהנות מחברתם? - כאריזמה! אתה רוצה שכושר השכנוע שלך יהיה במיטבך? - כאריזמה! אתה רוצה להיות מוקף בנות? - כאריזמה! בקיצור: יהיה לי את זה, יהיה לי הכל... ואין ספק שהתכונה הזאת חסרה לי מאוד. מישהו חולק עליי?

hadarwin

New member
לא חולק...

אבל יש לי משו להוסיף? כאריזמה לפי דעתי כן יכולה לשפר את הבריאות... וחוץ מזה... כל הדברים שאמרת.. אתה לבד צריך אין שומדבר פה שמישהו יכול לעשות בשבילך.. לך תעשה תצליח בהצלחה! ותישאר תוכל להיעזר להתייעץ לעזור לנו אולי פה בפורום

adi23e

New member
כן

חסרה לך הבנה בסיסית ביחסים בין-אישיים אבל אתה יודע מה - אתה כ"כ נחוש, אז בבקשה: לך, תשיג כריזמה ותחזור אלינו בעוד כמה שנים ותספר כיצד ואיך הכריזמה הועילה לך והשיגה לך בנות/חברה/להוביל תלמידים/............... ודרך אגב - סתם שתדע - לכריזמה יש גם חולשות, והיא לא תמיד מהווה ייתרון.

smailie

New member
רגע... אתם לא אלה שאמורים לעזור פה?

איפה אני יכול להשיג את תכונת הכאריזמה בדיוק? כבר אמרתי לך, שלא אוכל לעשות את זה בכוחות עצמי, אלא אצטרך להשתתף בסדנא / קורס לצורך זה. אני יודע ש"יש לי את זה" ואני רק צריך עזרה כדי שזה יבוא לידי ביטוי. וכן! אני מכיר כאלה שיש להם את זה והחיים שלהם נטולי מכשולים: הציונים שלהם גבוהים וגם ההצעות שהם מקבלים בעקבותיהם איכותיות במיוחד, חיי החברה שלהם פורחים, הם אהובים על כולם והם גם החליפו כבר כמה חברות. והתקבלו לקצונה בצה"ל, שזה אומר הרבה מאוד... והלוואי עליי!

hadarwin

New member
טוב ...

אז כמו שאמרתי קודם אני עדיין לא עברתי תיכון לא יודע אם זה אומר משו אבל אין לי מושג בכל מקרה איפה אפשר להשיג את זה... כדי למצוא כזאת אתה צריך לחפש אני חושב... אתה מכיר כאלה שיש להם ואין להם מכשולים בחיים?? אתה הולך ברחוב וצועק מה הבעיות שלך?? לא הם כמוך לא מראים לכולם את הבעיות ע"פ מה שאתה רואה להם יותר טוב... "תמיד הדשא של השכן ירוק יותר נכון"?? כיי החברה שלהם פורחים? אתה בן 31 לך לפאבים מועדנים תכיר אנשים תסתובב בחברת אנשים לא כל היום בבית.. החליפו כמה חברות? סימן שעם אלה שהיו להם לא היה להם טוב לא?? ציונים גבוהים? כל הכבוד כנראה הם משקיעים וציונים זה לא הכל ואם זה מה שאתה רוצה אתה צריך לעבוד קשה לא להתלונן? מה זאת אומרת אלה שאמורים לעזור? לא משלמים לנו פה אנחנו פה להנאתנו אתה לא נהנה ביי ביי ושלום.. אתה נהנה? אתה יכול לבקש המלצות עזרה אבל אף אחד פה לא חייב לך משו ... אני חושב נכון?

smailie

New member
אתה צודק, אבל...

לא במקרה בחרתי להיכנס לפורום "מיכא"ל", שידוע בפעילותו לטיפוח מצויינות. בסך - הכל רציתי קצת אינפורמציה לגבי קורס או סדנא (ואני כבר הרבה זמן מחפש משהו בסגנון), אבל אתם החלטתם להתנפל עליי... לעבוד קשה בשביל ציונים גבוהים? רעיון טוב, באמת! אז איך זה שאני משקיע את הנשמה בלימודים, קורע את ה... (צנזורה) וכבר כמה שנים רק מוציא ציונים נמוכים ביותר, אם בכלל עובר את המבחנים? איך זה שאני ניגש לראיונות לתפקידים שונים של ריכוז פרוייקטים חברתיים (לפחות את הצעד הזה אני עושה, אז אף - אחד לא יכול להגיד לי שאני רק "מבלבל במוח" ולא עושה שום מאמץ בנושא) ותמיד נדחה בטיעונים שונים ומשונים וכאלה שהרבה פחות טובים ממני (סליחה, אבל אני מכיר את חלקם וזה ממש ככה!) עוברים לשלב הבא ומתקבלים? בטוח שיש שיטות לשיפור ולהגעה לידי מצויינות ולהתגברות על קשיים בדרך למטרה. נכון? אתם תמיד טוענים שנסיבות בחיים שלא משאירות סיכוי להצליח - הפיכות. נכון? זה לא תחום המומחיות של פרוייקט "מיכא"ל", במקרה?

hadarwin

New member
...?

להתבגר רגשית?? אתה יכול להסביר כי לפי מה שאני שמעתי : "מי שאומר לכם להתבגר לא מבין כלום "

smailie

New member
וחוץ מזה, מה זה קשור להתבגרות רגשית?

קשה להתבגר רגשית, כשעד היום אני סובל מהתעללות נפשית ומחוסר תמיכה מן ההורים. הם אף - פעם לא האמינו בי שאצליח להגיע למשהו וגם היום הם נותנים לכל אי - הבנה קטנה פרשנות מגמתית. אני לא חושב שהשאיפה שלי להצטיין היא כל - כך בלתי ריאלית. עובדה שיש כאלה שמצליחים, אז למה אני תמיד נשאר מאחור?

HaraRa

New member
המלצתי

אהלן. תגיד, אובחנת כ-ADHD? אם כן, רשמו לך ריטלין? בלי קשר, ישנה תעשייה של אימון אישי מיוחד לADHD אם כי זה לא זול. אבל זה יכול לעזור, אתה יכול לפנות לפורום אימון אישי פה בתפוז כדי לברר פרטים.

smailie

New member
אכן, אובחנתי כלקוי למידה רק כשהייתי בן 19

ואני מצוייד בדו"ח דידקטי מוסמך עם המלצות להיבחנות בתנאים מותאמים, אך האוניברסיטה שבה אני לומד, מסרבת כמדיניות לאשר היבחנות בע"פ. גם כשאני כותב עבודות, בעיות הריכוז שלי מפריעות מאוד (עבודת סמינריון פשוטה של 15 עמודים לקח לי לכתוב שנתיים!! בסוף עוד קיבלתי ציון "82%", למרות שאני בטוח ש"הגיע" לי לפחות "95%"). כושר הריכוז שלי באנגלית לקוי ביותר (ברמת "מתקדמים" - הנמוכה ביותר שקיימת - כמעט נכשלתי!!!). מריטלין אני מתרחק כמו מאש: בילדות קיבלתי את התרופה הזאת ובעקבות זאת נוצרו אצלי תופעות לוואי והוחמרו מאוד בעיות הריכוז. הגישה שלי היום היא כזאת: ברגע זה אני בן 17 ומתחיל הכל מהתחלה. אני לא מתכוון להשלים ע ם הפערים, אלא להשלים א ת הפערים. והקורס הזה שדיברת עליו, ילמד אותי איך להגיע להצטיינות? בטוח אפשר עוד לעשות משהו. אתם בעצמכם, במסגרת הפרוייקט, לקחתם תחת חסותכם נערים שאף - אחד לא אמין בהם והבאתם אותם להישגים גבוהים. לא?

yossi iv

New member
ס'מק איזה פינוק... להתלונן בגיל

31 עם תואר ראשון בפורום, ושיתייחסו לזה ברצינות... בואנה תסלח לי אבל לי אתה נשמע כמו בן 12, לא חלילה הוורבליות שלך אלא "המנוע שלך" חביבי, אתה בסדר גמור,קצת בילויים, קצת אהבה, קצת ... והכל יסתדר לך. ברוך הבא לפורום מיכא"ל.

hadarwin

New member
חחח לא יודע באיזו נימה כתבת..

את ההודעה אבל אני צחקתי קצת בסדר? חחח ומה אסור למישהו בן 31 להתלונן?? אנשים בני 80 מתלוננים יותר לפעמים לא?? לעשות משו עם זה זה חשוב אבל להתלונן לפעמים זה כייף תנסה פעם

smailie

New member
נכון. כי אני חושב ש"מגיע" לי הרבה יותר

והפוטנציאל שלי לא מומש מעולם. אז "איחרתי את הרכבת" או מה? "קצת אהבה" אתה אומר? איפה בדיוק אני מוצא את זה? גם בנושא הזה אני "תקוע". ולמה אתם כאלה ציניים? אתם לא הכתובת לפניות כאלה בדיוק? (לא יודע למה, אבל משום מה חשבתי שכן...) הייתי רוצה לעשות דבר כזה: נניח שלא הייתי בחינוך מיוחד ולא היו מתייגים אותי כאחד עם בעיות התנהגות חמורות על סמך כלום... הייתי לומד בבי"ס רגיל ולא פותח פערים כאלה גדולים. איך החיים שלי היו נראים אז? שככה בדיוק החיים שלי ייראו... ללא שמץ של זכר לעברי.

למעלה