שאלות הגירה...
כן, קראתי את השאלות ותשובות, את אתרי ההגירה למיניהם (לא כולם אמנם) ואף עשיתי את המבחן (74 או 76 נקודות - תלוי איך מחשיבים את רמת הצרפתית שלי, עם שנתיים עבודה בתחום ולאחר שקלול של תואר שני שאקבל עוד שנתיים). השאלה היא זו: האם מקצועות ייבוא וייצוא (כמו פקיד ייצוא או אנשים שעובדים בחברות שילוח בינלאומיות) נחשבים למקצועות נדרשים? מצאתי באתר של ההגירה (CIC), תחת רשימת המקצועות הנדרשים (NOC) את המקצועות: 0132 Postal and Courier Services Managers ואת: 1214 Supervisors, Mail and Message Distribution Occupations ואת: 1215 Supervisors, Recording, Distributing and Scheduling Occupations. האם אלו המקצועות הנדרשים הנכונים לגביי? האם הגירה עם החברה שלי (חברים 6 שנים) יכולה להחשב הגירה עם בן זוג (שכן אנו לא נשואים ע"פ חוק עדיין) ובכך אני יכול לקבל עוד נקודות במבחן. אם אגיע למסקנה שיש לי 74 ולא 75, האם זה אומר שלא אוכל להגר לקנדה עד שלא אשפר משהו? (נשמע כמו בגרות..) ועוד שאלה - האם קל יחסית (או בואו נגדיר את זה כך: האם זה שכיח יותר) להשיג עבודה בקנדה מהארץ ע"י משלוח של קורות חיים לחברות קנדיות? או שזה חסר סיכוי כמעט? תודה מראש על שיתוף הנסיון והעזרה.