שלום לכולם מהולנד

ayala26

New member
קראתי

בן דוד שלך יודע שנידבת אותו?
דרך אגב, באמסטרדם יש כמה וכמה בעלי חנויות למזכרות שהם ישראלים וגם הם לא מוכנים להעסיק עובד שאין לו רשיון לעבוד אפילו אם הוא ישראלי ולא נראה לי שזה בגלל שהם "יותר צדיקים מהאפיפיור" לילה טוב

forglemmigej

New member
יש לי עצה

ידידותית עבורך. אני לא יודעת בת כמה את, אבל בגילי, אני הפסקתי לחנך בני אדם! תעשי כמוני ,יהיה לך יותר קל בחיים.

ayala26

New member
הגיל שלי לא חסוי - הוא בכרטיס

ולא ניסיתי לחנך. אני לא מתערבת כשמתנהגים בגסות לאדם אחר, אני לא סניגורית של אף אחד, אבל אני לא אוהבת לסבול התנהגות כזו כלפי. זה הכל. ותודה על העצה, אבל דווקא לא קשה לי במיוחד בחיים.

forglemmigej

New member
הסבר קצר

המבקש מודע למצבו .ולא צריך להרצות לו שזה לא בסדר להיות לא חוקי. מה את משטרת הגבולות ההולנדית? לידעתך, יש בין20000 ל 30000ישראלים בהולנד .יש להניח שלא כולם חוקיים, אבל עם הם עובדים ותורמים לכלכלת המדינה, משטרת הגבולות לא תחפש אותם במיוחד. למרות שהיא יודעת על קיומם. אנשים אלו בטוח יותר תורמים למדינה, מאשר מי שלא עובד וחי על חשבון משלם המיסים גם עם הוא שוהה מבחינה חוקית.

ayala26

New member
אני לא מבינה איך הגעת לזה

זה לא שאני הולכת להסגיר אותו או משהו כזה, שאול יכול להרגע אם הוא היה לא רגוע
וזה גם לא שאני יכולה להעסיק אותו, אין לי עסק ואני חסרת עבודה בעצמי כרגע. בסך הכל אני מודה באשמה: אם היתה לי אפשרות כזו לא הייתי מעסיקה עובדים לא חוקיים, אפילו אם הם ישראלים כמוני ואני אולי "אמורה" לעזור לכל ישראלי במצוקה, אם המשמעות של זה היתה שאסכן את שהותי שלי. ואם עכשיו תסיקי שאני צדיקה מהאפיפיור או שאולי ברחתי מישראל ושהויזה כל כך חשובה לי אז שוב תטעי - זו לא הויזה כי אם האהבה. איפה הרצתי? איפה ניסיתי לחנך? שום דבר שאמרתי עד כה אינו אלא הדעה הפרטית שלי אז זה נכון שהיא שונה משלך ומשל תומר אבל מותר לי, לא?
ובקשר למה שכתבת, מי שמקבל משכורת ב"כסף שחור" גם לא משלם מיסים. אין לי שום בעיה עם זה אני רק אומרת שאני אישית לא רוצה להשתתף ושוב, מהסיבות שלי ולא מהסיבות של משטרת הגבולות. ולסיום, אז אנחנו מתווכחים פה לפעמים ואני מודעת לעובדה שבאינטרנט קשה לתפוס את טון הדיבור או את האישיות של כותב ההודעה. אני אולי צעירה לעומתך (אין לי מושג באמת) אך משתדלת להזהר מלהסיק מסקנות חפוזות על כותב ההודעה (למשל שהוא מוגבל בהבנת הנקרא, או "זקוק להסבר מיוחד" = טיפש, או שהוא ממשטרת הגבולות ההולנדית). למרות שאני רק בת 26 מותר לי גם לתת עצה?

forglemmigej

New member
אני לא אמרתי שאת

משטרת הגבולות, אלא שאת נשמעת כמוהם. באמת יש לך בעיה עם הבנת הנקרא. גם עם לא משלמים מיסים, עדיין נכנס כסף למחזור הכלכלי של המדינה, עם זה בשכירת דירה ,או סתם קניות בחנויות. ובנוסף עם את בעצמך חסרת עבודה למרות שאת חוקית ,במה את תורמת לכלכלת הולנד יותר משאול? שעבד וגם יעבוד עם קצת עזרה ,למרות שהוא לא חוקי? בינתיים את עולה למשלם המיסים הרבה יותר משאול!

ayala26

New member
אני מחפשת עבודה כי אני רוצה לתרום

לא כי אני רוצה לפרנס את עצמי ולהוריד מהנטל הכלכלי שמוטל על חבר שלי שמצליח אמנם לפרנס את שנינו בעצמו אבל בקושי. לא, אני ממש ממש מרגישה רצון לתרום למחזור הכלכלי של המדינה! ברור לך שזה בהומור כן? וזה שאני טיפה צינית או מקצצת במילים זה לא אומר שאני לא מבינה את מה שאת כותבת ואני יודעת שלא אמרת שאני ממשטרת הגבולות אלא שאני רק נשמעת כמוהם, אל תגזימי עם המסקנות שלך, אני לא טפשה. נ.ב. אני לא מקבלת דמי אבטלה או משהו כזה ולכן אף אחד לא צריך להרגיש שאני חייה על חשבונו. דרך אגב, גם בישראל מעולם לא קיבלתי דמי אבטלה ובגלל רצוני הרב לתרום לכלכלת המדינה אפילו עבדתי בעבודות ברמה נמוכה בהרבה (בחיי, לא מזלזלת אבל..).

forglemmigej

New member
ככה זה כשממהרים

להגר למדינה אחרת בלי לבדוק אם זה בר ביצוע בכלל ...

ayala26

New member
על מה את מדברת?

שום דבר לא עומד בפני אהבה אמיתית. ועכשיו באמת הגזמת, את היית נותנת לכסף להפריד בינך לבין הגבר שאת מרגישה שהוא האחד והיחיד בשבילך בכל העולם ורחוקה ממנו לא תהיה מאושרת?? את עמדת במצב כזה שאת כבר שופטת אותי שמיהרתי? מיהרתי???? 5 חודשים לא ראיתי אותו זה נקרא למהר? ואם כבר על "להגר למדינה אחרת בלי לבדוק אם זה בר ביצוע בכלל" את מדברת אז איך את מצדיקה את השוהים בלתי חוקית? איך זה מתקשר?

DutchBird

New member
לגבי עבודה, חוקית הפעם...

איילה יקרה, אם את חוקית בהולנד אז אין לך מה לעבוד בעבודות ברמה "נמוכה", זה לא מדינת ישראל פה. תנסי לחפש לעבודה במשרה חלקית, משהו כמו 15 שעות בשבוע. זה מאוד נפוץ פה לעבוד במשרה חלקית, ובעיקר אם את לומדת ואת לא יכולה לעבוד במשרה מלאה. עדיף לעבוד במשרה חלקית מאשר לא לעבוד בכלל בגלל הביטוח הרפואי שזה מקנה לך(ziekenfonds). בהצלחה.

ayala26

New member
נכון מאוד

אני מחפשת בתחום שלמדתי בישראל או לפחות משהו שאני אוהב לעסוק בו. אני גם בררנית, אני לא רוצה לעבוד בסופי השבוע ואני רוצה לעבוד בעיקר בחברה הולנדית כדי ללמוד יותר מהר את השפה ולא באנגלית. כרגע אני לומדת את השפה בבית ספר, זה באמת יותר חשוב לשנינו (לי ולחבר שלי) ואסור לי להפסיד שיעורים ואני גם לא רוצה. ביטוח רפואי יש לי אז אני לא בלחץ. דרך אגב, איפה את גרה?

DutchBird

New member
אני גרה באמסטרדם

כל הכבוד לך על הרצון לעבוד בחברה הולנדית. אני מנסה לברוח מזה כמו מאש. ההולנדית שלא אמנם לא כל כך רעה אבל בסוף היום אני חוטפת כאב ראש מהשפה הזאת. חוץ מזה שנמאס לי לחזור על כל משפט פעמיים בגלל שבפעם הראשונה הם לא מבינים אותי למרות שלדעתי אני מדברת די ברור.

ayala26

New member
אני מתארת לעצמי שבאמסטרדם

דווקא יותר קל למצוא עבודה באנגלית, לא? הייתי פעם בחנות מזכרות בבעלות ישראלית והם שאלו אותי אם אני מעוניינת בעבודה אך משום מה אני לא ששה למעסיק ישראלי
ואני אמנם גרה קרוב לאמסטרדם, אך פה בעיר, מה שהציעו לי זה עבודות נקיון אז אמרתי "לא תודה".

התאדתי והתמצקתי חזרה.

אני ממש מתרגש מהענין שעוררתי כאן. לא שהתאדתי אלא שעזרתי למשהו לעבור דירה ולא נכנסתי לאינטרנט עד היום. היום ניסיתי לחסוך כמה גרושים והלכתי לאינטרנט חינם כאן, ברם אי אפשר לכתוב שם בעברית ואי אפשר להכנס לחשבון שלי בתפוז. קראתי את הדברים בשקיקה, וחזרתי בריצה (כלומר, באופניים) הביתה כדי להגיב. נתחיל במישור האישי. לא הייתי רוצה חס ושלום להפליל מישהו ויותר מכך לא הייתי רוצה להפליל את עצמי שכן כאמור אני מחכה לויזה ולא רוצה לאבד את הזכויות כך סתם. כמובן שאני נמצא באופן לא חוקי באמסטרדם אך למרבה המזל איני גוזל מאיש דבר, אני ידידותי לסביבה ולחברה ואפילו משלם שכר דירה מחסכונותי שהצטברו מעבודתי באוניברסיטה. גם אני לא הייתי רוצה לסכן את עצמי בתור מעביד, אך כדאי לזכור שיש דרכים רבות לעבוד בלי לסכן אף אחד. הנה עזרתי לכמה אנשים לעבור דירה וקבלתי כסף. אולי אנקה דירה אחרת תמורת תשלום. אני בכלל לא בטוח שלשבת במשרד ולעצב דפים שאף אחד לא צריך זו תרומה גדולה יותר לחברה... (זה מה שעשיתי עד היום). אז זו תשובתי למייאשים המיואשים - גם אני כמו רבים וטובים אעבוד כך או אחרת. אל תאמרו שזה לא אפשרי! וזו תשובתי למעודדים הנחמדים - המשיכו בדרככם! לא נועדנו אלא לפרגון ועזרה. ועכשיו לענין העקרוני. עקרונות ודעות ישנם הרבה, אבל בעיני מעל הכל עומדים היחסים הבין אישיים, שבהם, למרבה הפלא, ניכרים האנשים במלוא טיבם. מי שלא יכול לעזור שלא יעזור. מי שלא רוצה לעזור שלא יעזור ותבוא גם עליו הברכה. אין לי טינה לאף אחד. מדינת הולנד לא מענינת אותי יותר מאשר כל מדינה אחרת או כל ארגון חברתי. מי שטובת המדינה עומדת בראש מעיניו הוא במקרה הטוב בירוקרט אפור ובמקרה הרע פשיסט. חנה ארנדט, למשל, חושבת שזה אותו הדבר (חומר למחשבה). אולי אפשר גם לחשוב על זה כך - כמה אנשים, נתמזל מזלם להוולד עם דרכון הולנדי, ועתה הם מנסים למנוע מאנשים אחרים לעשות כל מני דברים כמו למשל להתפרנס. באיזו הצדקה בדיוק? מה העקרון הקדוש שאומר שמי שנולד בישראל להורים מרוקאים אינו יכול להנות מאותם דברים כמו מי שנולד בישראל להורים הולנדיים? הרי רוב הישראלים בעלי דרכון זר לא עבדו בשבילו ולא זכו בו כתוצאה מכשרונם המיוחד או כח הרצון העז שלהם. זו היתה פשוט שאלה של מזל, של הורים, של בן זוג. ההסתגרות מאחורי החוק, ההתהדרות בזכויות היתר של האריסטוקרטיה בעלת הדרכון הזר לא יכולה אלא לנבוע מפחד וחשש. אז בבקשה להרגע. אני לא בעית העובדים הזרים (למעשה אין בעיה כזו). לא באתי לגזול מכם דבר. ואם למשל תרצו טיפול שיאצו תוכלו לקבל אותו ממני, אחרי הכל למה לשלם 50 יורו לשעה כשאפשר לקבל מסג' לא חוקי תמורת חצי מחיר? לא כך? ברכות.

למעלה