שלום לכולם מהולנד

שלום לכולם מהולנד

אני נמצא באמסטרדם כמה חדשים ובינתיים, בעודי מחכה לניירות אני זקוק להכנסה. האם יש כאן ישראלנדים שיכולים לעזור? להלן כישורי : 1. אני מעצב גרפי בעל נסיון: אתרי אינטרנט, עיבוד תמונה, איור (עומד לצאת ספר בקרוב) ושאר מיני עיצוב מסמכים ומידע. 3. שולט במחשב על בוריו. 3. בעל תואר ראשון בפילוסופיה. 4. מטפל שיאצו. (למי שלא יודע: מסאג' המבוסס על תיאוריות הרפואה הסינית). חשוב לומר - אני מוכן לעבוד בכל עבודה (כמעט), כולל נקיון, שיפוץ, העברות וכיוצא באלו עד שאקבל את הרשיון, כיוון שאני זקוק לכסף. תודה מראש וברכות ליושבי הפורום ולגולים באשר הם אפשר גם: [email protected]

שלום לשאול שאולין

בעיקרון, עד שלא יהיה לך רשיון עבודה, אני מנועה (באופן אישי) מחמת עיקרון (שוב, אישי שלי...) לעזור לך באופן אקטיבי. בתור אקס גרפיקאית (גם לי היה נסיון, אח'לה רזומה וכו'...) אני יכולה רק לתת לך כמה טיפים: 1. בשביל להיות גרפיקאי טוב באמת, צריך לדעת את השפה. 2. בהולנד משלמים חרא לגרפיקאים. 3. בהולנד עובדים בעיקר עם קווארק ואילוסטרייטור. אני עברתי "הסבה" ללוגיסטיקה. ו... כל זמן שאין לך רשיון - אני בספק אם מישהו יאוץ למצוא לך עבודה...

ובכן תודה,

וכיוון שאני מובטל וסקרן רציתי להמשיך ולומר שאני מוותר מראש על עבודה בגרפיקה, שהיא, אחרי הכל, לא הדבר המענין ביותר בתבל. אני סקרן לדעת מדוע את מנועה באופן אישי ועקרוני לעזור - האם זה מטעמים פטריוטיים הולנדיים (עקרון מובן) או מפחד להיות מעורבת בענינים לא חוקיים (זה כמובן כלל לא עקרון, אלא חשש מקובל). ולסיום רציתי לומר שלמרות היאוש הקל שעולה ממכתבך, אני מתכוון למצוא עבודה זמנית כאן, או כל דרך אחרת להתפרנס, עד שהויזה המיוחלת תתיצב בשגרירות. רבים עשו זאת לפני ורבים יעשו זאת אחרי ככל הנראה. ברכות.

xgil9

New member
אל יאוש

שאול, יש לך גישה בריאה, מה לעשות ישנם ברשת "נשמות טובות" בעלי מצפון מפותח שעדיף שלפעמים ישתקו(מחמת העקרון) לחלוטין (אישי שלי...). יש לך את הגישה הנכונה ואני מאחל לך הרבה הצלחה!!!

../images/Emo45.gif אכן גישה בריאה!!!

עבודה לא חוקית - גישה בריאה. ללא ספק. מילא העובדה שהוא מסתכן בגירוש, הוא גם מוכן לסכן מעסיק, שכמוהו, בעל גישה בריאה, יעבור על החוק. אני מצדי, אתבשם לי בנשמה הטובה שלי, ואשמור מרחק (ועכשיו עם עקרון עוד יותק חזק ומגובש) מבלתי חוקיים למיניהם. ו... אם אני לא טועה - לויזה אמורים לחכות בארץ המוצא, אבל מה אני בכלל מבינה... בכל מקרה - בהצלחה שיהיה. ייאוש - אין, זה בטוח.

xgil9

New member
שאול = פושע נמלט

לא צריך להתרגז, בסך הכל הבן אדם שאל שאלה, הוא בעל מקצוע אקדמאי למה את מתיחסת אליו כמו אל פושע נמלט? מה קרה? זו לא גישה בריאה? הבן אדם זקוק לכסף לכן הוא כתב, למה לתקוף אותו?. להגיד לך את האמת לא נראה לי בכלל שאם היה לו רשיון עבודה כן היית עוזרת לו, אז בשביל מה הגישה התוקפנית? ולידיעתך ישנם אנשים שמעסיקים ללא רשיון מכיוון שזה לפעמים משתלם לשני הצדדים.

xgil9

New member
נמלט ואיננו

שאול היכן אתה? נראה לי קיבלת פחד.

ayala26

New member
דווקא מתוך עקרון ולא "מצפון מפותח"

אולי אפילו מתוך אגואיזם אפשר להגיד. 5 חודשים הפרידו אותי מהגבר שאני אוהבת דווקא בגלל אותם אנשים שעוברים על החוק ושוהים ועובדים במדינה באופן בלתי חוקי שהופך מיד את המבקשים להגר לחשודים מראש ודווקא מי שרוצה לעבור את התהליך באופן חוקי נתקל בקשיים. זה דבר אחד, הדבר השני למה שאני אסכן את שהייתי פה בהולנד בגלל אדם אחד שאינני מכירה בכלל, האם זה שהוא ישראלי זה אמור להספיק לי? צר לי אך קשה לי לאחל בהצלחה לאדם שמצהיר שהוא עומד לעבור על החוק...

DutchBird

New member
לאיילה...

לא אנשים כמו שאול הם שהפרידו אותך למשך 5 חודשים מהגבר שאת אוהבת אלא העובדה שהולנד היא מבין המדינות הצפופות בעולם, שטחה רק קצת יותר גדול משטחה של מדינת ישראל אבל אוכלוסייתה מונה כ-16 מיליון איש. שלא נדבר על כמות המחפשים מקלט מדיני בהולנד, ומה לעשות אי אפשר לקלוט את כולם, כמו גם את המבקשים להגר בגלל אהבה.

DutchBird

New member
לשאול...

לצערי אינני יכולה לעזור לך אבל לא מטעמי מצפון אלא מכיוון שגם אני כרגע מחפשת עבודה לעצמי, חוקית אמנם. אם הייתי יודעת על משהו הייתי מספרת לך. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה.

ayala26

New member
ציפור הולנדית?

ברור שלא האשמתי את שאול באופן אישי (דרך אגב, איפה הוא??) זה אולי בגלל שאני עדיין פחות זמן ביחד עם חבר שלי מאשר הזמן שהיינו מופרדים וזה היה מאוד קשה ואני מסכימה שלפעמים יש לי דעות נחרצות מאוד בנושאים מסויימים (אני מתארת לעצמי מה היה קורה אם הדיון היה על עברייני תנועה למשל ... אוהו אותם אני לא סובלת ושוב לא בגלל שאני שוטרת או משהו כזה, הכ-ל אישי) אני מקווה שתסלחו לי, אני רק בת 26
ובקשר למה שכתבת לשאול, בנושא ההמלצות (או ה- אין-המלצות), אני גם כמוך מחפשת עבודה (קשה עם הלימודים) אבל מה שהתכוונתי להגיד זה שאם היתה לי אפשרות להעסיק אז לא הייתי מעסיקה עובד לא חוקי באשר הוא ישראלי או לא. ברור שזה דיון היפוטטי, אין לי עסק וכנראה גם לא יהיה

שאול..

יש לי בן דוד שגר בהולנד (יצא לשליחות..), מחר אני אשאל אותו על מקומות אשר אפשר לעבוד בהם ללא ויזת עבודה (אני בטוח שיש כאלו- חברים שלי מהארץ הצליחו למצוא עבודות באנגליה ללא אישורים) ואם יהיו לו רעיונות אני אשלח לך מסר אישי. בכל מקרה שיהיה בהצלחה. תמיד טוב לעזור לישראלים בגולה

forglemmigej

New member
גבר- גבר

תומר! אהבתי את הגישה שלך לעומת אלו שיותר צדיקים מהאפיפיור

תודה

אני באמת בעד לתת צ'אנס לכאלה שלא נולדו עם זכויות באירופה ואין לי שום נקיפות מצפון.. וכן, העובדה שהוא ישראלי במצוקה מספיק טובה בשבילי ע"מ לעזור לו. (אני, אין לי בעיות מוסריות עם משטרת אמסטרדם..)

ayala26

New member
היית עושה? למה שלא תעשה?

זה נורא קל לדבר "הייתי עושה אבל לצערי אני בלונדון ולא באמסטרדם" וגם אני לא נולדתי עם זכויות באירופה ואת אלו שקיבלתי אני לא מוכנה לסכן. מה לא בסדר בזה?

תגידי, יש לך בעיה בהבנת הנקרא

או מה? אם תשימי לב תראי שיש שני ניקים שונים תחת השרשור הזה אשר מחזיקים באותה דעה. היא (forglemmigeg) לא חיה בלונדון ואין לה אפשרות לעזור.. אני מאידך, חי בלונדון (חשבתי שזה מובן.. טוב נו.. כנראה שיש כאלה שצריכים הסבר מיוחד..), ואף על פי כן אנסה לעזור לו. מובן או שאני אכתוב עם ניקוד?

ayala26

New member
זו הייתה תגובה לשניכם.

לך, שמוכן לעזור ולא מסכן את שהותך באירופה ול forglemmigeg שמסכימה ואם הייתה יכולה הייתה עוזרת. ולא רק שאין לי שום בעיה בהבנת הנקרא, גם אינני גם לא חוצפנית ("תגידי, יש לך בעיה בהבנת הנקרא?") ןבטח לא מתנהגת בגסות כלפי אנשים שאיני מכירה שבסך הכל מביעים את דעתם, שזה לפעמים יותר חשוב מלדעת לקרוא.
שים לב שהתשובות היחידות ששאול קיבל הן מאנשים שלא מוכנים לעזור לעובר חוק (כמוני) ואנשים שמאוווווווד רוצים לעזור רק מה? לא יכולים... כמה חבל.

למעלה