שלום לכולם! יש לי שאלה..

מ י ז

New member
שלום לכולם! יש לי שאלה..

כולנו יודעים שכשפועל מבניינים 7 8 ו- 10 (וציווי של בניין 1 ) בא בתוך משפט שמים על האלף וצלה.. מישהו יודע להגיד למה זה קורה? תודה!

../images/Emo4.gif אה?

תביא דוגמא, מה זה 7 8 או 10 ( ציווי בניין1????) , דבר ערבית !!!

Nadia02

New member
האמת

אני גם לא הבנתי את השאלה ...אם תכתוב דוגמה אחת אז אולי אדע במה מדובר ?

מ י ז

New member
אני לא יודעת איך לכתוב בערבית אז

אני אנסה להסביר שוב.. פועל מבניינים 7 8 ו-10 בא תמיד עם אלף בהתחלה..והאלף מנוקדת (בעבר האלף בכסרה, בעתיד בפתחה וכך הלאה..) אבל כשפועל מהבניינים הנ"ל בא באמצע משפט או אפילו אם יש לפניו אות אחת, האלף משתנה, היא כבר לא עם ניקוד אלא שמים עליה וצלה.. ואז כמו שמתנהגים עם אלף וצלה לא הוגים את האלף.. זה קורה רק אם הפועל באמצע משפט או אם יש לפני אות (ו' החיבור למשל)כלשהי (שזה גם נחשב אמצע משפט.. יותר ברור?

מ י ז

New member
חחח לא שאלתי את השאלה..

אז השאלה שלי היא למה זה קורה.. אנחנו יודעים לעשות את ההחלפה הזאת: להפוף את האלף לאלף וצלה אבל אני לא יודעת למה זה..מישהו יודע?

risbo

New member
הבנתי את השאלה ובמקרה היום

שאלו את המורה למה זה קורה ואם אני לא טועה היא אמרה שככה... למדנו את בניין 10 ובקרוב נלמד את בניין 8 ו-9

כי הערבים אוהבים לסבך כל דבר?../images/Emo3.gif

ועכשיו ברצינות...לא נראה לי שקיימת סיבה מוצקה כי בכיתה שלנו גם שאלו את המורה והיא לא ממש ידעה לענות...

עוד פעם ../images/Emo12.gif

כדי שנבין את השאלה ואולי נדע לענות לך, אולי תסבירי מה זה בניינים 7 8 ו10 ? אותנו לא לימדו עם בניינים ממוספרים
, מה זה הבניינים האלה?? כל מה שהבנתי זה וסלה חוץ מזה כלום ... שב"ש

אני חושבת שזה קורה כי../images/Emo26.gif

נוצר איזה רצף של סוכונים ואז את צריכה לנגד את האליף בכסרה..זה מיועד בעיקר בשביל הקריאה כמיטב הבנתי.. בהצלחה

Nadia02

New member
לא אבין

עד שמישהו יכתוב דוגמא , איך انفعل באמצע משפט למשל האליף תהיה אליף עם וסלה אז אני רוצה את הפועל לפני ואז באמצע משפט ואז אראה את השינוי ואז אבין ואז אגיד למה זה קורה , כך באוויר בלי דוגמא

חש בז

New member
למה וצלה

מכיון שבערבית (ובעבר גם בעברית - לדוגמה במלה איצטדיון) אי אפשר להגות סכון (שוא נח) בתחילת מלה הופיפו את האלף בכסרא (בדיוק כמו שאתה אומר אאא... כשאתה נבוך). באמצע המשפט כאשר ניתן לחבר את המלה לתנועה שלפניה במלה הקודמת אז אין יותר צורך בכסרא שבאליף והיא הופכת לוצלאית. התופעה קיימת גם בשישה שמות עמם כגון אבן אסם אמראה וכו'. מקווה שעזרתי לך במשהו.اباا

למעלה