שלום לכולם, חדש פה:

BrEt HaRt 4eVeR

New member
שלום לכולם, חדש פה:

קודם כל קצת על עצמי: בן 23, מעוניין ללמוד משפטים במכללה (כנראה במכללה למנהל), מכיוון שאין לי נתונים מספיקים לאוניברסיטה. יש לי מס' שאלות להתחלה: 1. ממתי מתחילים להתמחות בתחום מסוים? שנה א או ב? 2. אני מעוניין להתמחות בכל הקטע של החוזים נאמר שקבלנים מוכרים דירות, אז להיות זה שמחתים את הדיירים על החוזה וכאלה... נדל"ן בקיצור. איך זה נקרא בדיוק ההתמחות? 3. האם זה נכון שבסוג ההתמחות כמו שאני רוצה מן הסתם לא צריך ללכת לבית משפט וכאלה? 4. נאמר ועברתי הכל ואני כבר עורך דין בהתמחות הזאת ומצאתי עבודה. האם יש סיכוי שפתאום יתנו לי תיקים של נאמר פלילים או משהו שלא קשור כזה? היו עוד שאלות ושכחתי, בנתיים אשמח שתענו על אלו

lol65

New member
אענה עד כמה שאני יודעת

1.לא באמת בוחרים התמחות בזמן הלימודים, לא מבחינה פורמלית. בכל השנים יש קורסי חובה מכל מיני תחומים. מה שכן, כבר בשנה א', כשתטעם מהתחומים השונים, תוכל לדעת מה מעניין אותך יותר, ובהתאם לבחור את קורסי הבחירה שקשורים לזה. אם מעניין אותך חוזים\ תאגידים\ נדל"ן וכו' אז אתה לא תבחר קורסים שקשורים לפלילי או לנזיקין, למשל. אני מניחה שקורסי הבחירה שתבחר יתנו לך יתרון מסוים, כלומר אם תרצה לעשות סטאז' במשרד מסחרי, ויהיו לך הרבה קורסים שקשורים לזה, זה יתן יתרון על פני מישהו שלקח קורסים שלא קשורים. 2. איך נקרא? כנראה התמחות בנדל"ן
3. לא לגמרי. כמו בכל תחום אזרחי אחר, אנשים חותמים חוזה, במקרה הטוב הכל סבבה ופה זה נגמר ובאמת לא צריך ללכת לביהמ"ש. במקרה הרע, יש הפרה, או שצד רוצה לבטל, בקיצור, מישהו תובע מישהו וצריך עו"ד שמתמחה בחוזים עם דגש על נדל"ן. עם זאת, עד כמה שידוע לי, יש עורכי דין שמתעסקים רק עם הקטע של החתימה ולא עם ליטיגציה (ייצוג בבימ"ש), ואז גם אם החתמת מישהו על חוזה, ואח"כ הוא רוצה לתבוע את הצד השני, הוא יחפש עו"ד אחר שייצג אותו. 4. עו"ד מתעסק בדברים שהוא מומחה בהם. אגב, חוזים נכנס כמעט לכל חור בתחום האזרחי. לרוב, משרדים הם גם מכוונים לתחום מסויים, וגם אם יש כמה תחומים במשרד, הם לא כאלה מנוגדים כמו משפט אזרחי ומשפט פלילי. אם אתה מומחה לנדל"ן, אף אחד לא יתן לך לייצג אדם במשפט פלילי שאין לך בקיאות בו ויפקיר בידייך את החופש של אותו אדם. עם זאת, יש כאן אנשים משנים יותר מתקדמות משלי, וגם כאלה שכבר בהתמחות, אז אולי הם יתקנו אותי אם טעיתי במשהו.

BrEt HaRt 4eVeR

New member
עוד שאלה:

אני רואה הרבה אנשים שמשתמשים במושג "לסגור התמחות"... מה זה אומר בדיוק? זה התמחות מבחינת במה מתמקצעים בלימודים (נדל"ן, פלילי וכו' ) או שמא שסוגרים עם משרד כלשהו לבוא לעבוד אצלם?

lol65

New member
לסגור התמחות

הכוונה לסגור סטאז' במשרד, כלומר לעשות אצלם התמחות של שנה (בתשלום כמובן) כדי שתוכל לגשת לבחינות הלשכה ולקבל רשיון עו"ד. לרוב, בוחרים משרד להתמחות בו לפי התחום שבו אתה רוצה לעבוד אח"כ, אבל יש גם כאלה שההתמחות שלהם במשרד בו עשו את הסטאז' שונה מההתמחות ( תחום עיסוק עיקרי) שהם יבחרו לעצמם אח"כ במקצוע.

BrEt HaRt 4eVeR

New member
רק כדי לוודא, הסדר הוא ככה:

לימודים 3 וחצי שנים, מיד אחרי זה התמחות שנה ואז אפשר לגשת למבחנים של הלשכה? ולאחר מכן, בהנחה ועוברים הכל אז נחשבים עורכי דין?

lol65

New member
בדיוק

באוניברסיטאות (לא בטוחה שבכולן) יש גם אופצייה לסיים תואר ראשון ושני במשפטים תוך 4 שנים, ואז מתחילים את ההתמחות בספטמבר ולא במרץ. בלי קשר, מדברים עכשיו על להאריך את ההתמחות לשנתיים, וכבר עשו שינוי שלא מחפשים התמחות בתחילת שנה ב', אלא בערך בסוף שנה ג'.

BrEt HaRt 4eVeR

New member
וואו זה לא טוב אה?

גם ככה להשיג את התואר עצמו זה 4 וחצי שנים עכשיו זה יהיה 5 וחצי שנים? מה איתך את לומדת משפטים?

lol65

New member
להשיג תואר זה עדיין 3.5 שנים

לקבל הסמכה כעו"ד זה יהיה 5.5. לא יודעת אם טוב או רע, תלוי איך מסתכלים על זה. מצד אחד, זה יותר זמן לנצל אותך, לתת לך מלא שעות בשכר מצחיק, מצד שני, זה עוד שנה ללמוד, להיות מודרך אם יש לך מנחה טוב, ועוד שנה לפני שזורקים אותך למים לבד. כן, אני לומדת משפטים. אחרת, מה אני עושה פה?

BrEt HaRt 4eVeR

New member
ההודעה פשוט ברחה לי באמצע...

התכוונתי לשאול איפה את לומדת ואיזה שנה..

למעלה