שלום לכולם- חדשה כאן

נשמע שלחמות כ"כ חשוב שתלמדו

אז היא חושבת שאם היא תרד עליכם ותגרום לכם להרגיש רע עם עצמכם אז זה ידחוף אתכם לסיים את הלימודים. היא לא מבינה (עם כל התואר שלה) שהיחס שלה רק דוחה אתכם ושובר (ואולי אפילו בעלך לא מוכן לעבור את הבחינות רק בגלל ההתנגדות שלו כלפי אימו, מעין מרד). במקום להיות מבינה ותומכת היא חושבת שלהיות רעה יעזור.

davvid

New member
תגובה של גבר

שני דברים לא הבנתי: מה זאת אומרת יש לך בעיה באישיות שאת לא מצליחה להחזיק במקום עבודה אחד ? כי אם את לא שורדת במקום עבודה כי משעמם לך או שאת מפחדת מאחריות , אז יש משהו במה שחמתך אומרת לך ... את באמת לא אחראית מספיק (מי אמר פרזיטית ??)בכדי להביא ילד לעולם (כרגע , אני בטוח שזה ישתנה , נכון ...?) אבל אם את לא מחזיקה במקום עבודה כי יש לך בעיה עם סמכות (יש כאלה שבאופיים להיות עצמאים) אז מה הבעיה שלך לצאת נגדה ? היא דמות סמכותית ,לא ?? זה דבר ראשון. דבר שני : יש המון אמהות שתופסות מהילדים שלהם מס' אחד ואין שני לו . שהכלות / חתנים לעולם לא יגיעו לרמת המוצלח שלהם (אפילו שעל הנייר רמת ההשכלה יכולה לשחק דווקא לצד השני) הורים כאלה צריכים לעבור סד"ח. אמאמאמאמא של כל המורות היא אתגר מגניב והייתי בכיף מראה לה מאיפה... אם באמת את רצינית ולא פרזיטית כמו שהיא טוענת אז אין לה שום צידוק בעולם להתנגד לך . אגב , למה בעלך לא ניגש לבחינות ? לא חבל על כל ההשקעה ? יכול להיות שאת באמת השפעת עליו לרעה בקטע הזה? אני פשוט חושב שזה שכתבת בפורום לא בהכרח אומר שאת הצודקת , לכל מטבע שני צדדים , ואנחנו שמענו רק את שלך . נכון כאן בפורום מקובל ואף רצוי לשנוא את החותנת אבל החותנת היא גם אמא !! כמו שלכן... תחשבו על זה : גם אמא שלכן היא חותנת !!! האם גם היא אוטומטית מפלצת ? אולי כאן מדובר באמא של מישהי מהפורום ? אני לא הבנתי מה חטאה החותנת בכך שהיא מעודדת את ילדיה (גם הכלה היא ילדתה ) לצאת ללמוד , אף פעם לא מאוחר ועדיף לפני שהילדים באים ... אם אני טועה בכיוון קבלי את התנצלותי הכנה ...

פרצלה

New member
אין שום בעיה עם ביקורת

עם דחיפה קלה ועידוד ללמוד וכו',נהפוך הוא,זה מבורך. הבעיה כאן היא האימה שאחזה בחמה והמשפט אותו אמרה :"אוי ואבוי אם יולדו לכם ילדים" אם מישהי היתה אומרת לי משפט כזה,היא היתה צריכה כנראה לרדת למצב זחילה בשביל לראות את הילדים האלו

נומלה

New member
יתכן שמה שהובא לכאן הוא רק חצי המשפט?

"אוי ואבוי שיהיו לכל ילדים ממה תחיו?

פרצלה

New member
ולמה שלא יהיה להם ממה לחיות?

בעלה עובד וסך הכל לא השלים מבחנים עבור התואר ולדעתי אפשר לחיות בלי תואר. היא עובדת,אומנם לא מחזיקה זמן רב בעבודה קבועה אבל עובדת,ובכלל אחרי שיוולד ילד יש הרבה משפחות בהן הבעל עובד בחוץ והאישה בבית והם חיים טוב. לפי ההודעה שלה,האמא פשוט חושבת וזה נאמר לה בפנים שהיא לא טובה מספיק עבור בנה(או שאולי היא מתכוונת בעצם עבור עצמה......) ואין בדבריה רצון לדחוף ולעודד אלא להשפיל ולהקטין.

כך גם אני הבנתי

לדעתי זאת חמות החושבת שבחירת בנה לא מתאימה למשפחתה.(ולא רק השכלתה) נו, אני כבר מדמיינת את ה"סרטים" בעתיד. החמות הזאת (עם כל התארים שלה) כנראה שאינה מבינה שיש אנשים ללא תואר שהם טובים יותר, הורים טובים יותר. כי אם באמת כלתה הייתה חשובה לה, היא הייתה מנסה לדרבן אותה ללימודים בצורה אחרת.

למעלה