שלום לכולם- חדשה כאן

שלום לכולם- חדשה כאן

שלום לכולללללם תקופה לא קצרה שאני קוראת בפורום שלכם ואני רואה המון תמיכה פה וסוג של משפחתיות כנה. אשמח להצטרף. ולהלן בעייתי: אני נשואה כשנה ומאז ומתמיד יש לי בעיה עם חמותי! אני לי תואר וגם לבעלי אין... למרות שבעלי למד והדבר היחיד שמפריד בינו לבין התעודה זה בעצם המבחנים שהוא לא מעוניין לעשות אותם! כמו כן, יש לי בעיות אישיות שמונעות ממני לעבוד במקום עבודה קבוע ורצוף... חמותי טוענת שמי שאין לו תואר ומי שאין לו מקום עבודה קבוע ויציב הוא לא בן אדם מבחינתה. היא טוענת וטענה מתכתחילה שאני ובעלי לא היינו צריכים להתחתן ושאוי ואבוי שיהיו לנו ילדים!!! כמובן זה מאוד פוגע בי!!!! היא לא מפסיקה להגיד לי כמה שהיא לא מרוצה ממני וכמה שאני מדרדרת את בנה ובכלל מתנהגת כאילו אני מחלה למשפחתה! אני נותנת לה את הכבוד המגיע לה למרות הכל ולו בגלל שהיא אמא של בעלי ותהיה בע"ה סבתא לילדינו. אני מנסה בכל כוחי לשמור על הפה שלי שלא "להכנס בה" ולענות לה אבל, אני לא יודעת כמה זמן עוד אני אצליח להחזיק מעמד! מה עושים? איך מתמודדים עם "מפלצת" שכזו???? אשמח לשמוע את דבריכן ועצותיכן

e y a l 2 1 4

New member
"ושאוי ואבוי שיהיו לנו ילדים!!!"???

כאילו מה ? אם תביאו ילדים היא כעונש על כך תעמיד אתכם בפינה ?

פרצלה

New member
אוי ואבוי שלילדים שלכם תהיה כזו סבתא

למה בעלך נותן לה לפגוע בך? האם העבודה שבעלך למד אבל לא סיים עושה אותו לחצי בן אדם בשעה שאת לדעתה לא בן אדם כלל? חמותך היא חולת נפש ותעשה לכם המון בלאגן אם לא תעמידו( ובעיקר בעלך) אותה במקום.

פרצלה מתוקה

חמותי היא זן נדיר... היא הייתה מרצה באוניברסיטה לסטודנטיות להוראה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מעבר לכך היא זו שבעצם בנתה את תוכניות הלימודים לתיכונים בשנים מסויימות... היא אשה משכילה ועובדת חרוצה והכל... אבל, היא לא מוכנה לקבל שלא כולם כמוהה! בעלי אומר שפשוט אין טעם להגיב אליה ושצריך פשוט להתעלם... אבל, זה מאוד קשה להתעלם מהדברים האלו. אתן גם בטח מבינות שהיא האמאמאמאמאמאמאמא שלה המורות... מאוד קשה לדבר איתה ולהגיד לה את הדברים שאתן חושבות במיוחד אוי ואבוי אם תגידו משהו שסותר את הדעה שלה. אני כבר אמרתי לבעלי- אם היא תמשיך בדרך הזו היא לא תראה את הנכדים שלה כי אני לא ארצה שהיא תרעיל אותם ואני לא ארצה שהיא תנסה אפילו לחנך אותם.

לפי האוי ואבוי רואים שהיא מורה

(אמא לבוגרים - עלייך אני חולה !!! לא להפגע מהכותרת ) טוב שהיא לא נותנת לך פתק להורים , או משעה מארוחת ערב.

פרצלה

New member
איזה אונברסיטה?

סטודנטיות להוראה לומדות בסמינר הקיבוצים או לוינסקי.

פרצלה

New member
נקטעה ההודעה,בכל מקרה חמותך נישמעת כמו פלצנית

שחצנית ומתנשאת. הייתי מעמידה אותה יחד עם התארים שלה בפינה ומודיעה לה שניגמר השיעור ואני לא צריכה ממנה שיעורים פרטיים.

תביאי לכאן את חמותך !!!!!!!!!

אז מה אם היא אקדמאית. ביג דיל ! זה הופך אותה לאדם טוב יותר ? תואר ניתן להשיג בכמה שנות לימוד תכונות אופי הן חלק מהאדם. התואר הוא לאדם ולא לסובבים אותו. מה עדיף ? כלאפתא עם תואר (כמו חמותך ) או בן אדם ? בואי ואספר לך משהו. היה לי אבא מדהים . לא ידע לכתוב ולקרא אלא אחרי שנים לבריחתו מארץ מוצאו כנער.לא היה לו תואר ,ואף לא למד בבית ספר. שמת לב מה דבר ראשון שכתבתי ? שהיה לי אבא מדהים. נפטר שבתי הייתה קטנה מאוד. עד היום היא מתגעגעת לטוב ליבו. למי איכפת שהיה ללא תואר. אז חמודה, שלא יהיו לך רגשי נחיתות. תמשיכי בחייך לפי תכניותייך ולא לפי גחמות של חמותך. ואם בתי תקרא כאן ,היא תשאל אותי "הרי לך חשוב היה שאלמד". נכון ,ואפילו מאוד .אבל למענה ולא למעני. למען עתידה . אבל תמיד אוהב אותה ללא קשר ללימודיה. כך חמותך הייתה צריכה להתייחס אלייך. כתבתי די. פעם הבאה אם תרצי טיפים ל"טיפול" בחמותך .

נומלה

New member
אני אהיה פרקליטת השטן

"ואם בתי תקרא כאן ,היא תשאל אותי "הרי לך חשוב היה שאלמד". נכון ,ואפילו מאוד .אבל למענה ולא למעני. למען עתידה ". אולי לחמות איכפת אותו דבר מהבן שלה והכלה רואה דברים דרך הפריזמה שלה? אין ספק שהחמות המדוברת חסרת טקט ברמות. אבל, בגלל זה לזרוק רפש בכל נושא ההשכלה? אולי החמות מודאגת? הבן לא גמר את הלימודים. הכלה לא יכולה לעבוד עבודה מסודרת (לפי דבריה). גם אני הייתי דואגת מה יהיה כשיבואו ילדים ואיתם ההוצאות הגדולות. ודאי יש דרכים להגיד דברים בצורה יותר נעימה אבל האם היתה התייחסות של הזוג הצעיר למהות הדברים ולא רק לטון שבו הם נאמרו?

פרצלה

New member
החמה יכולה להיות מודאגת ואולי בצדק

אבל מכאן ועד משפט כמו:אוי ואבוי אם יהיו לכם ילדים...הדרך ארוכה. בכל מקרה אם בעיניה זה אוי ואבוי כנראה היא גם לא תרצה קשר איתם הכל מקרה.

הבעייה שזאת הייתה גם המוסיקה וגם המילים

אפשר היה לומר לה מבלי "לרדת" עליה שכדאי לעתידה האישי ולעתיד משפחתה נושא השכלתה. אבל אני רואה בעיני רוחי את חמותה מתנשאת ומדברת עליה מגבוהה ומבחינתה בנה נשא לאישה ,אישה שלא במעמדם החברתי.

כמי2

New member
לדבר איתה בשיא הרצינות

ולהעמיד אותה במקום בלי כעס ובלי ל"התפוצץ". מתחילת היחסים יש להבהיר שהיא עברה את "הקו" מבחינתך. כאן צריך לגייס את כל האסרטיביות לא חייבים להיות גסים כי היא הסבתא לעתיד, אבל בהחלט להגיד שלא תסכימי יותר לשמוע דברים בנוסח שהזכרת קודם. עזבי את הנחמדות זה לא יעזור לך במקרה הזה. ובלי שום קשר רצוי לעסוק במשהו שאוהבים ולא בגלל החמות אלא בגללך. בהצלחה.

פרצלה

New member
סליחה? סבתא לעתיד?

הרי זה מבחינתה אסון להיות סבתא לנכדים ממנה

כמי2

New member
אי אפשר לדעת

מה תהיה התגובה של החמות כשיבואו נכדים שמעתי כבר מקרים על "התמוססות" והשלמה כלשהי מצד החמות כשהילדים בתמונה.ומצד שני חמות בעייתית במיוחד אי אפשר לספק גם עם הילדים המתוקים ביותר.ההיפך הילדים יכולים להוות עוד מקור למריבות אם היחסים עכורים ממילא. מנסיוני האישי, לחמותי ולי לא היו יחסים מזהירים אבל את הילדים שלי היא העריצה ואהבה מאוד. מכל מקום הילדים יגיעו בכל מקרה אם תרצה הסבתא או לא. וכל הצדדים יצטרכו להסתדר איכשהו בעתיד. זה לא בדיוק מצב של WIN WIN פשוט חיים עם זה.

רינת3434

New member
נוטה להסכים איתך..

לדעתי היא רק דואגת לעתידכם. ובתור מרצה שהופכת בחומרים האלה כל היום, היא רוצה שבנה יסיים את התואר, נו אז מה? חורה לה שהוא לא סיים. לכלכ ההורים חשוב שילדיהם יהיו מסודרים בחייהם, שרואים ילד מסודר עם עבודה קבועה זה נותן יותר רוגע מילד שיושב כל היום בבית, ומגד כספים ללחם במכלת. אז היא התכוונה שהילדים יגיעו ואיתם גם המטרנה, טיטולים, ביגוד וכיו"ב. לא להעלב לדעתי היא התכוננה לטוב.

אוסה

New member
היתכן שחמותך מרגישה שהיא כלום?

ובגלל שהיא כזאת היא חושבת שכולם כאלו אם אין להם תואר? אז אני רוצה להגיד לך שהיא חצופה אם היא אמרה משפט כזה "אוי ואבוי אם יהיו לכם ילדים" אני הייתי נפגעת ועונה לה באותו מטבע

למעלה