שלום לכולם הודעה ראשונה שלי בפורום

לימור י

New member
שלום לכולם הודעה ראשונה שלי בפורום

הזה. קראתי קצת את השירשורים הקודמים וכמובן שמיד נתקלתי בשירשור על נהלי הפורום, מי נמחק מי נחסם ומה בעצם מותר להגיד. אני חייבת לומר שנראה לי שכולם כאן כל כך עסוקים בלהעלב מכל מה שכל אחד אומר שאין מקום לאף אחד להגיד כלום. אני לא מדברת על העלבות אישיות (שלא ראיתי אבל דובר עליהן כאן) אלא על דיעות, למה בעצם צריך להעלב מדיעה סותרת? הלא מטרת הפורום הזה היא לדון בדיעות סותרות לא? בכל אופן אחד הדברים שמאוד צרמו לי בשירשורים כאן, זה הקישור המיידי של החילוניים לאטאיזם. לפי מה בעצם קבעתם שאם אני לא שומרת מצוות כפי שהממסד הדתי מאמין שצריך לשמור אז אני בהכרח אטאיסטית? התפיסה שלי את עצמי ואת אמונתי היא שונה לחלוטין. אני בהחלט מאמינה באלוהות - אני לא מאמינה בממסד הדתי ובחוקיו. אני לא מאמינה שיש לאף אדם בעולם מונופול על האלוהות ולא על הדרך בה צריך להאמין באלוהות או לעבוד אותה. אני לא מאמינה ששמירה על מצוות הופכת אף אדם לטוב יותר, ישר יותר או מאמין יותר ממני.

tamarhp

New member
ברוכה הבאה

את מוזמנת להצטרף לבניית הפורום מחדש בצורה יפה ונקייה

TJSBZ

New member
לימור

אין כאן קישור מיידי בין חילוניות לאתיאיזם. אני אתיאיסטית ואני עושה את ההפרדה. יש כאן חילונים שהם כופרים. ויש חילונים. כל אחד כותב על עצמו ולפי דרכו ודעתו. אגב, אתיאיסט אינו כופר. אלה לא מילים נרדפות. אתיאיסט הוא אדם שלא מקבל עליו את עולה של דת כופר אינו מקבל את הטענה שיש אלוהים. לפי ההגדרה שנתת לעצמך את אתיאיסטית - לא מקבלת עליך את עולה של שום דת.

SupermanZW

Well-known member
טעות

אתיאיסט גם לא מקבל את הטענה שיש אלוהים. דאיסט לא מקבל עליו את עולה של דת אך מאמין באלוהים (אוניברסלי) ללא קונוטציה דתית כלשהי. אגב, אני דאיסט.

TJSBZ

New member
טעות!

כופר לא מקבל את הטענה שיש אלוהים. בתור אתיאיסטית אני יכולה לספר לך שאתיאיסט לא דן בשאלה אם יש אלוהים. אתה דאיסט, כלומר מאמין באלוהים ולא מקבל דת. יש כופרים, שאינם מאמינים באלוהים. יש אתיאיסטים - לא מקבלים עולה של דת ולא שואלים אם יש אלוהים, כי לשיטתנו זה לא רלוונטי לשום דבר.

lala897

New member
אכפת לך לפרט לי יותר?

מה הכוונה שאת לא דנה בשאלת קיומו של אלוקים כי זה לא רלוונטי?

TJSBZ

New member
לא, לא אכפת לי

אני חושבת שאם אלוהים קיימת או לא, היא סוגיה מעניינת מבחינה פילוסופית, אבל לא מבחינת חיי היום יום שלי. אני חושבת שאין היום אף דת נכונה. שכל הדתות טוענות שהן יודעות את רצונה של אלוהים, וכולן טועות. כל הדתות טוענות שמה שמעניין את אלוהים אלה דברים קטנים וקטנוניים מחיי היום יום. אני טוענת שאם היא קיימת, יש לה דברים טובים יותר לעסוק בהם. מישהו המשיל את זה לשאלה אם יש או אין אנשים ירוקים עם פסים כתומים. אני מקבלת את ההשוואה. אם נניח לרגע שיש אנשים ירוקים עם פסים כתומים, מה זה אומר לגביך? תתחילי להתפלל 4 פעמים ביום, או אולי פעמיים? סביר שלא. אותו דבר לגבי קיומה של אלוהים. נניח שיש אלוהים, אז מה? זה אומר שאני צריכה להתפלל שלוש פעמים ביום או חמש? לקדש את היין או לאסור על היין? לחוג את הולדת ישוע הנוצרי או לקרוא לו ישו (קיצור ל"ימח שמו וזכרו" למי שלא ידע)? מה זה אומר, אם נניח לרגע שיש אלוהים?

lala897

New member
השאלה האם האלוקים הזה ברא אותך

ואת העולם או לא. אם הוא לא ברא כלום. אז למה שיהיה פה בכלל? ואם כן אז קרוב לודאי שיש לו מטרה בבריאה זו שקשורה אלינו.

גוססי

New member
אולי לא היתה לו שום מטרה?

בדקתי בספר בראשית ונוכחתי כי מהפסוקים המתארים את בריאת האדם לא ניתן למצוא כל הגדרה מפורשת למטרה לשמה נבראנו. לכל היותר ניתן לומר שהאדם נברא למען יפרה וירבה, יכבוש את הארץ וירדה "בדגת הים ובעוף השמים ובכל חיה הרמשת על הארץ" (ואת כל אלה אנו עושים בהצלחה לא מבוטלת).

lala897

New member
עזוב ספר בראשית,

ועזוב את התנ"ך בכלל. בא נדבר על העיקרון, טוב? זה לא כ"כ סביר שמישהו ברא עולם כזה מסובך עם אנשים כאלה חכמים ונבונים ללא מטרה.

lala897

New member
ושתבינו לפני שיקפצו עלי..

שאני לא מנסה להוכיח את היהדות פה. אני מדברת על העיקרון. מצידי עכשיו זה יכול להיות יהדות, נצרות, וכל דת שהיא, וכל מטרה שהיא עם משמעות שקשורה לאלוהות.

גוססי

New member
לא, לא ולא

הרי הדת חוזרת ואומרת לנו שלא ניתן להבין את ההגיון של האל, ולכן אין לנו ברירה אלא להסתמך על אוטוביוגרפיה שלו.

lala897

New member
איזה דת?

שוב, עזוב את התנ"ך. בא נניח שהוא לא מומצא. אתה דאיסט (או איך שקוראים לזה). לדעתי הדאיסט חייב להגיע מתוך ההגיון שמי שברא אותו ברא אותו בשביל מטרה מסוימת, ונתן לו את האפשרות לדעת לפחות חלק מהמטרה שקשור בו כדי שהוא יוכל למלא אותה.

גוססי

New member
אוקי, הבה נניח שיש מטרה מסויימת

מי אמר שאני, כמי שנברא למען אותה מטרה, אמור לדעת מה היא? אולי הבורא עורך ניסוי פסיכולוגי בממדי ענק שתוצאותיו תלויות בכך ששפני הניסוי (אנחנו) לא ידעו מכל הענין?

lala897

New member
לדעתי זאת שאלה של סבירות

אתה יודע שלהניח שהבורא שברא את הנפש של האדם "עם כל העומק שבה" ובעצם"ברא" את הפסיכולוגיה ירצה לעשות ניסוי פסיכולוגי זה קצת מגוחך\חסר הגיון. אם הבורא לא היה רוצה שנדע מה המטרה אז למה הוא ברא אותנו בצורה כזאת שאנחנו מחפשים ללא הרף אחר מטרה, אנשים מבזבזים שנים מחייהם לחיפוש אחר מטרה עד כדי כך שהם "ממציאים" לעצמם מטרות כמו דתות. למה הוא נתן בנו את השכל ואת הבינה לחקור אחרי מטרה אם בעצם הוא לא מעוניין בזה?

גוססי

New member
ניתן לדבר על סבירות...

פעולותיו של הבורא רק אם אנו מניחים שאורח מחשבתו דומה לשלנו, לכן לא נראה שזהו קו מחשבה שיכול לקדם את הבנת הענין. "אם הבורא לא היה רוצה שנדע מה המטרה אז למה הוא ברא אותנו בצורה כזאת שאנחנו מחפשים ללא הרף אחר מטרה" אולי זו מטרתנו? לחפש (לא בהכרח למצוא) אחר מטרת בריאתנו?

למעלה