שלום לכולם הודעה ראשונה שלי בפורום

lala897

New member
אבל סביר להניח שאם היתה לו מטרה

הוא נתן לנו את האפשרות להבין לפחות חלק ממנה. זה כל מה שאני מנסה להגיד. לא אמרתי שמתוך זה אמורים להגיע לדת מסוימת.

גוססי

New member
לא בהכרח

כשם שמכונית אינה צריכה לדעת מה מטרתה כדי למלא אותה בהצלחה.

גוססי

New member
הבהרות:

אתאיסט - מי שאינו מאמין בקיום אל (כל אל), או לחליפין מאמין שלא קיים אל. חילוני - אדם שאינו מקבל עליו את מרות הדת. ע"פ ההגדרות לעיל אתאיסט הוא בהכרח חילוני (אלא אם כן הוא מתחפש לדתי מסיבות של כדאיות או חוסר ברירה). לעומתו, חילוני לא חייב להיות אתאיסט; הוא יכול להיות אגנוסטי (ללא דעה ברורה אודות קיום אלוהות), פנתאיסט (מאמין בטבע כהתגלמות האלוהות) או דאיסט (מאמין באלוהות שאינה מתעניינת בבני האדם ובמעשיהם).

SupermanZW

Well-known member
שוב טעות

אתאיסט לא מקבל את הטענה שיש אלוהים, אגנוסטי לא דן בשאלה אם יש אלוהים. את אגנוסטית, לא אתאיסטית.

לימור י

New member
שתי טעויות.

דבר ראשון, אני לא עשיתי את הקישור בין אתאיזים לכפירה. דבר שני: אתאיסט הוא אדם שאינו מאמין בקיום האלוהות, ואינו מקבל על עצמו את עולה של דת. בשביל שאדם יהיה כופר הוא צריך לכפור במשהוא, לכן לרוב אדם שהוא כופר הוא בעצם אדם שמאמין באלוהות אבל כופר בה כלומר לא מקבל את עולה. כמובן שההגדרות האלו משתנות לפי זווית ראיה. אדם עשוי לראות את עצמו כאתאיסט בזמן שהסביבה בעצם תזהה אותו ככופר. ככה או ככה, אני בטח שלא אתאיסטית, כמו שאמרתי קודם אני בהחלט מאמינה בקיום האלוהות. אינני מסכימה להכניס את האלוהות לתוך קופסה של הגדרות ואיסורים, אינני מקבלת עלי את החוקים שנכתבו על ידי בני האדם, ואין אני מסכימה לקבל עלי סמכות בני אדם כמי שמבינים את רצון האלוהות יותר טוב ממני.

TJSBZ

New member
הכי אני אוהבת

אנשים שמגדירים אותי יותר טוב ממני... ושוב אני אגיד: כופר זה קיצור של כופר בעיקר, כלומר כופר בקיומו של אלוהים, כלומר אפיקורס. אתיאיסט הוא אדם שלא דן בשאלת קיומה של אלוהים. דאיסט, יגדיר הדאיסט שכאן.

לימור י

New member
לא היתה לי שום כוונה להגדיר אותך

נהפוך הוא את זו שהרשית לעצמך להגדיר אותי "לפי ההגדרה שנתת לעצמך את אתיאיסטית - לא מקבלת עליך את עולה של שום דת." ההגדרה שלך לכפירה רק מחזקת את דברי "כופר זה קיצור של כופר בעיקר" כלומר יוצאים כאן מתוך ההגדרה שיש עיקר (אלוהות) וכופר פשוט לא מאמין או לא מציית. אתאיסט לעומת זאת לא מאמין שיש עיקר או אלהות (או כל מונח אחר לאותו הדבר) ולכן הוא אינו כופר בו, כי הוא לא מאמין שיש במה לכפור.

ixmix

New member
אפרופו - למה "חילוני"?

חילוני - בא מהמילה הארמית - שמשמעה - זר. האם אני זר לדת? לא. האם אני הזר או דווקא אחר - החרדים למשל?

למעלה