שלום לכולם- דיאטה

tati33

New member
שלום לכולם- דיאטה

מה דעתכם על דיקור לדיאטה, זה באמת עובד? ואיך? ומה הם הסיבות להשמנה לפי הרפואה הסינית? תודה

דיאטה

בעבר, בתחילת דרכי לא האמנתי בדיקור להורדה במשקל. כי הרי אכילה זה דבר כל כך מורכב... אך עם השנים הגיעו בקשות ממטופלים ששמעו שזה עובד וכך מצאתי את עצמי מטפלת לא מעט באנשים שהורידו במשקל והרגישו הרבה יותר טוב עם גופם. בכל מקרה דיקור להורדה במשקל, תמיד ייקח בחשבון את התמונה הגופנית הכללית, ייערך תשאול מקיף ויותאם טיפול אישי לאדם. הסיבות להשמנה הם בדר"כ חולשה של מע' העיכול האחראית בגוף על חילוף החומרים והתמרה של מזון. לעיתים קרובות חולשה כזו מביאה למצב של "לחות" המצטברת בגוף ומביאה לכבדות ועלייה במשקל. יכול להיות גם מצב של חולשת כליות ועודף באלמנט המים- מה שיביא בגוף למצב של "קור פנימי" והצטברות של נוזלים ושוב- תנועה איטית של התמרת מזון. או מצב של חום בקיבה ואז ישנו רעב מוגבר ואכילה שאינה מתירה תחושה של שובע. אלו הן הסיבות העיקריות... שבת שלום

ואני אוסיף..

שמצב נפשי הוא גורם נוסף ומאוד דומיננטי בנושא ההשמנה. הדיקור פועל גם על מערכת העצבים המרכזית. נמצא שהוא מעודד הפרשה של חומרים במוח, הגורמים לאדם להיות יותר רגוע ומכאן האפקט שלו על הנפש. שבת נעימה. שירי.

tati33

New member
תודה גדולה

במקרה שלי זה תאבון מוגבר שמיכל שייכה אותו לחום בקיבה אבל קורא בעיקר בתקופות מתח ועצבנות, ומצבים שקשורים לנפש ששירי אמרה, וגם לפני ובזמן מחזור אני אוכלת יותר, בכלל אז אני מרגישה שאני יכולה לחסל מקרר, למה אתם משייכים את זה?

שלום לך.

מיכל מנתה רק חלק קטן מאוד מהאפשרויות שעשויות לגרום לתיאבון מוגבר. לא הייתי מזדרז וקבוע שיש לך חום בקיבה בשל תאבון מוגבר. חום בקיבה גם מתאפיין בצרבות ובחילות... חום רציני בקיבה, מה שנקרא בפי המטפלים ברפואה הסינית "אש", גורם דווקא להרזייה, למרות התיבון המוגבר. אני אמליץ לך לפנות לטיפול ברפואה הסינית אצל מטפל\ת מוסמך כדי שגם האבחנה שלך וגם הטיפול שלך יהיו נכונים ומדוייקים. נשמח להמליץ לך על מטפלים באיזור מגורייך, במסרים. בברכה, אור זהבי.

אכילה

כמו שאת מתארת זהו בדר"כ מצב מאוד מאפיין לזרימה לקוייה ( או לא הרמונית) של צ'י (אנרגיה) ודם בגוף. כמובן, שלעולם לא ניתן לאבחן דרך מחשב ואבחון מעמיק ומדוייק ייקח בחשבון עוד הרבה מאוד פרמטרים. ובטיפול, בנוסף, תוכלי לקבל את התמיכה ואת הבהירות להתקדמות בתהליך האישי שלך.

דיקור כמו הרבה דברים בדיאטה

מהווה סטרטר בלבד. חייב לבוא שיניי בחשיבה ובעשיה. ניתן לקרוא מאמר שמסביר את חשיבתי על דיאטה והרזייה http://firerdror.wordpress.com/2008/05/13/diet-losing-weight/ הסיבות להשמנה ברפואה הסינית הן אותן סיבות שידועות לנו והן שילוב של תזונה ומצב נפשי. שילוב של מערכת עיכול (קיבה,מעיים,לבלב), כבד וכיס מרה. בדרך כלל עודף לחות / ליחה במחמם אמצעי, בשילוב סטגנציה של כבד, ופתולוגיה של לב כמו, חסר צ'י, דם חום וכו'...

מאיר72

New member
דיאטה

טאטי שלום, ישנן סיבות רבות, שונות ומגוונות להשמנה עפ"י הרפואה הסינית, כל איבר יכול להיות מעורב וכל איבר יכול להשפיע, לרוב תהיה מעורבות של האדמה (טחול וקיבה), המטרה עפ"י הרפואה הסינית, היא למצוא את הסיבה להשמנה ולנתב את האנרגיה בצורה נכונה ותקינה בגוף בצורה כזו יחד עם התאמת תזונה ספציפית (ואפשר גם להעזר בצמחי מרפא), ניתן לטפל בבעיות השמנה.

tati33

New member
יוווו תודה לכולם../images/Emo24.gif

האם זה טיפול חד שבועי, כי שמעתי שדיקור לדיאטה עושיום יותר מדיקור אחד בשבוע וזה יכול להלחיץ קצת כלכלית... ולמרות שקצת לא נעים, אני חייבת לשאול כי אני לא יכולה להרשות לעצמי הוצאות גדולות כרגע, האם לדעתכם אפשר למצוא מטפל פרטי במחיר בסביבות 120 שקלים או שרק בקופות החולים אפשר במחירים נמוכים? אם אני מתחילה טיפול, אחרי כמה טיפולים כבר מתחילים לרדת במשקל ובאיזה קצב? סליחה על כל השאלות, בטח נשמעות לכם דביליות........

פרטים טכניים

בעקרון, הטיפול הוא אחד לשבוע אלא אם כן המטפל רואה לנכון לזמן יותר מפעם אחת. אני מטפלת פעם בשבוע ואומרת למטופלים שנתחיל לראות תוצאות בין הטיפול הראשון לרביעי. אם אני רואה שאין שיפור בטיפול הרביעי אני עושה בדק בית. לעיתים יכולה להיות קודם הטבה בתלונות משניות כמו לדוגמא- עצבנות, קשיי שינה, יציאות, כאבי ראש וכו'.. לגבי מחיר- אני יודעת שיש מטפלים שגובים 120 ש"ח, אלו בדר"כ מטפלים חדשים אבל ניתן למצוא מטפלים מצויינים שרק סיימו ללמוד. אני באופן אישי לא ממליצה על קופ"ח בייחוד בנושא כזה שדורש את מירב הרגישות והמרחב הטיפולי. ( בקופ"ח הקצב מאוד מהיר).

ofir tcm

New member
אל תתנצלי...

בדיוק לשאלות האלה נועד הפורום ואנחנו כאן כדי לענות. מיכל ענת לך על רוב השאלות ולכן אוסיף רק, כי אני בטוח שתוכלי למצוא מטפל/ת שיתאים לך את רק צריכה לחפש קצת,לעשות כמה טלפונים ולהתאזר במעט סבלנות. נקודת התחלה טובה היא רשימת המטפלים של הפורום המופיעה בלוח מטפפלים. בהצלחה, אופיר

tati33

New member
מלאן תודות לכל מי שעזר

קבעתי תור לטיפול ליום חמישי נקווה שיהיה בסדר אתם מדהימייייייים !

למעלה