שלום לכולם! אני חדשה...

delicious

New member
שלום לכולם! אני חדשה...

אחייני בן ה22 חולה אפילפסיה. הוא עלול לקבל התקפים רק בשעת השינה. כשהוא ער אין מצב שיקבל התקף. לפי מיטב ידיעתי הוא נוטל תרופה בשם טריל כבר שנים. האם יש טיפול אלטרנטיבים לטיפול במחלה? האם יש סיכוי שזה יעבור מתישהו ? ומה רמת הקושי של מחלה זו? תודה

gabriela spanic

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אני שני, בת 14 חולה במחלה שנתיים

PeachBerryFlirt

New member
לפי הידוע לי אין ממש טיפולים

אלטרנטיבים...ואני חקרתי את הנושא...אבל אני יודעת שאי צריכת גלוטן עוזרת לחולי אפילפסיה- ממזערת את כמות ההתקפים.

PeachBerryFlirt

New member
ולא הצגתי את עצמי...

שמי נעמה ולאחת החברות שלי יש אפילפסיה קלה, אנסה לצרף אותה לפורום.

delicious

New member
תודה רבה רבה לך!

דרך אגב,סיחה על הבורות, את יכולה לפרט לי איזה מוצרים/מאכלים מכילים גלוטן? תודה

Blueberry Kiss

New member
ברוכה הבאה...

גם אני עשיתי המון חיפושים באינטרנט לגבי טיפול טבעיים....וגם אני מצאתי את התשובה של אי צריכת גלוטן.. אבל אני לא חושבת שאפשר לעמוד בדיאטה כזו... (לפחות לא החבר שלי שחולה באפילפסיה...ומאד אוהב מוצרים שמכילים גלוטן). החברה שלך ניסתה לעשות דיאטה נטולת גלוטן?

ufo11

New member
זה כל מה שקשור למאפים וכאלה שאני

כל כך כל כך אוהב?

Blueberry Kiss

New member
כן מושי, וגם הרבה דברים אחרים...

אם אני לא טועה קמח מטבעו מכיל גלוטן ככה שצריך לצרוך קמח מיוחד ומוצרים מיוחדים שהקמח בהם לא מכיל גלוטן.. אגב...גם ממתיקים מלאכותיים כמו אספרטיים ואססופלם K וכל אלה משפיעים לרעה על חולה אפילפסיה ולכן משקאות דיאט- לא מומלץ לאף אחד, ובעיקר לא לחולי אפילפסיה.

ufo11

New member
כן ... כמה טוב שאני אף פעם לא שתיתי

את המשקאות דיאט האלה שכולם חושבים שזה יעזור להם לרזות...עדיף להשאר דב מאשר לשתות חומרים כימיים מסוכנים הלא כן מותק?

Blueberry Kiss

New member
ואתה לא סתם דב....

אתה דב דב דב דובון!! (ממש...רזון...אתה צריך להשמין דחוף!!)

Blueberry Kiss

New member
יש לי רעיון איך תשמין...

ניקח את העכבר של המחשב ונשים אותו עליי נעשה לו CUT לחמישה קילו ממני... וPASTE עליך.. ככה אני ארזה ב-5 קילו.. ואתה תשמין ב-5 קילו וזה יהיה מושלם!

ufo11

New member
נו די כבר עם השטויות האלה מותק! אני

לא אוהב שאת מדברת שטויות. אם את באמת רוצה שאני אשמין, אז נאכל פיצה:)))))))))))))) (כלומר, אני אוכל מגש........סתם:)) מה שבטוח הוא שאנחנו מספקים כאן בידור לאנשי הפורום :))) ואל תדאגי, אני אהיה בסדר גמור, ואני לא רזה כמו שאת אומרת אני בסדר.

hashy

New member
טיפולים אלטרנטיביים ותזונה לאפילפסי

הי מתוקה. לא כל כך הבנתי את השאלה שלך לגבי רמת הקושי של המחלה. האם את שואלת עליו או על אפילפסיה בכלל? לשאלתך לגבי האם יש סיכוי שזה יעבור אי פעם תלויה בסוג האפילפסיה של אחיינך ובגופו שלו. הרופא שטיפל בי כשהייתי נערה (והיה בזמנו המומחה בארץ לאפילפסית נעורים) טען בד"כ אפילפסיה המוגדרת כאפילפסית ילדות/ נעורים/ "פרימרית" (ראשונית) בכ - 80% מהמקרים עוברת בסביבות גיל 25. תשובה לסוג האפילפסיה שיש לו אני משערת שתוכלי לקבל ממנו. אגב הוא כתב ספר ששמו: "אפילפסיה מחלה עם תקווה" - מאד מומלץ לכולם!!! לגבי תזונה: לפני מספר שנים הלכתי לתזונאית טבעית אשר המליצה לי שלושה דברים עקריים שהורידו אצלי את מינון ההתקפים בערך ב 60%: 1. לא לאכול/לשתות שוקולד וקופאין. 2. אלכוהול - עד חצי כוס יין ליום. 3. ויטמין B - כמה שיותר ירוקים וחלבונים - ממש בשר אדום. היום (7 שנים אחרי) כל הדברים הללו מגובים במחקרים מדעיים והרופאים אומרים את אותו הדבר. והכי חשוב!!!!!!! חיזןק המערכת החיסונית. אחרי שנים שלוקחים תרופות הגוף מגיב באופן טבעי בירידה בחוסן של המערכת החיסונית (כמו הרס של החיידקים הטובים ממש כמו מאנטיביוטיקה). את זה אפשר לתקן או למנוע רק ע"י שימוש קבוע בפרוביוטיקה (אשר נותנת חיידקים טובים [בכמוסות או ע"י אכילת יוגורטים למינהם] וויטמינים. חשוב מאד אצל חולי אפילפסיה הויטמין B12 וכלל הBים. יש לשים לב שרמת הויטמין B היא לפחות באמצע הסקאלה כדי שבשעת התקף או צורך יהיו רזרבות בגוף. לגבי טיפולים אלטרנטיביים: באופן אישי אני דוגלת בשילוב של תרופתי עם אלטרנטיבי. ומאחר ובסופו של דבר אפילפסיה היא בעיקרה מחלה שבה הגוף לא פורק חשמל נכון ואז נהיה עומס במערכת. פעילות גופנית מאד יכולה לעזור בזה. באופן ספציפי אני יכולה להמליץ על שיטת אבי גרינברג כשיטה שדרכה יכול כל אחד ללמוד מהם הטריגרים המנטליים אצלו וכן תנועה נכונה, נשימה נכונה ומודעות לפריקת החשמל/אנרגיה בגוף. התרופה שאני נוטלת היא שונה אך מאחר וגם האפילפסיה שלי יותר פעילה בלילה אני פשוט לוקחת לפני השינה מינון יותר גבוה מאשר בבוקר. כפעילות אני עושה יוגה. אגב, אם אחיינך יציב עם הטריל למעלה משנתיים יכול להיות שהרופאים יסכימו לשקול הורדת התרופה או מינונה - צריך רק להזכיר להם לפעמים. מקווה שעזרתי

qt1

New member
../images/Emo7.gifhashy יש לי כמה שאלות ../images/Emo105.gif

בהמשך לתגובתך לdelicious אז ככה: 1.כשאת כותבת "לא לאכול/לשתות שוקולד וקופאין" את מתכוונת בכלל? או שאת שותה לפחות ספל
או 2 ביום? על שוקולד אני לא שואלת מפני שאני לא מרשה לעצמי
אבל בשביל אחרים , אשמח אם תכתבי גם על שוקולד , מה את מרשה לעצמך? קוביה בשבוע? 2.לגבי אלכוהול - אני לא שותה בכלל
, לעיתים בירה כשעושים על
,בירה 1 מספיקה לי...את ממש שותה כל יום? 3.ויטמין B - כמה שיותר ירוקים וחלבונים - ממש בשר אדום.מה עם חולי אפילפסיה שלא אוהבים בשר בקר למשל? (כמוני|
|)בשר אדום יש רק בבקר לא? המוצרים הפריוביוטיים שאת כותבת עליהם הם דברים כמו אקטימל שעולים הון וכאלה? כל-כך טעים וכל-כך יקר |
|. לי יצא לקרוא בדף מידע על איזו תרופה , שלחולות אפילפסיה יש נטיה לסבול מאוסטאופרוזיס בגיל ...מבוגר ,לא היתה כתובה הסיבה , אני יודעת שפעילות גופנית יכולה למנוע אוסטאופרוזיס וחבל לי שאין לי מידע על המחקר הזה, אולי זה קשור לתרופות וסביר להניח שכן... נראה לי שזהו בשלב זה לפחות.

qt1

New member
תשובה לdelicious לגבי רפואה משלימה

אני לומדת השנה שיטת טיפול אחת ברפואה משלימה, במהלך הלימודים הקשר בין הנפש למחלות שלנו הלך והתבהר , אני בטוחה ששיטת ריפוי כזו או אחרת תוכל לגרום לאחיין שלך להרגיש טוב יותר , אני לא יכולה לכתוב לך שלרפואה המשלימה יש פתרונות קסם , אני לא מכירה את כל השיטות ויש המון!!! כל אחד בוחר את השיטה שהכי מדברת אליו והכי עושה לו את זה. חשוב מאוד שילך למרפא בכיר , למרפאים מוסמכים יש התווית נגד לטיפול בחולי אפילפסיה. שאלת אם המחלה עוברת , לא כתבת לנו בן כמה הוא וכמה זמן הוא חולה , אם תוכלי לכתוב עוד פרטים נשמח לענות, אני מצרפת את הקישור לפורום רפואה משלימה ומקווה שתקבלי שם כמה כיוונים לגבי איזה סוג הכי מתאים לאפילפסיה , אני אקרא שם או חזרי אלינו וספרי לנו מה אמרו לך. פורום רפואה משלימה יומ'טוב

TheDarkPheonix

New member
תגובה?

אז ככה, אתמול בלילה, בערך באחת, שתיתי כוס לא גדולה של קפוצ'ינו - הדבר שהכי עמוס בקפאין - שתיתי אותו כדי שאני אוכל להמשיך להמשיך ללמוד אבל אחר כך הייתה לי סדרה של פרקוסים שאין לי גם אחרי כוס טובה של בירה....

Blueberry Kiss

New member
תמיד אפילפסיה נראתה לי יחסית מחלה

"קלה" (שוב, יחסית)... אצל מי שלא חווה התקפים תכופים...אבל עכשיו אני מתחילה לשים לב..שהחיים לא קלים גם למאוזנים יחסית.... כי אסור זה ואסור זה...וחיבים לישון 7 שעות בלילה...משהו שאחרים בעיקרון יכולים לשרוד בלעדיו, ואז זה יוצר קושי בלימודים כי יש כאלה שלומדים 20 שעות ביממה לפני מבחנים, וחולי אפילפסיה לא יכולים...וגם קפה לא רצוי....כי קפאין מזיק.. אותו הדבר עם תינוקות...שאי אפשר להתעורר אליהם בלילה כי צריך 7 שעות שינה רצופה....זה הגבלות די קשות.. ואני חושבת שאנשים שמצליחים להתגבר עליהן הם ממש חזקים!! כל הכבוד לכם...נכון שאין לכם ברירה אבל כל הכבוד שאתם לא נשברים..

למעלה