שלום לכולם! אני חדשה..

LIN201

New member
שלום לכולם! אני חדשה..

שלום! קוראים לי לין, אני בת 21, השתחררתי מהצבא לפני כ-5 חודשים. אני מרגישה קצת תקועה כרגע, חסרת מוטיבציה. אני אתחיל מההתחלה: פעם (לפני 3-4 שנים בערך) הייתי קצת מלאה ומאז התחלתי לעשות דיאטה שממש הצליחה לי, כולם החמיאו לי.. הייתי בתקופת התיכון אז, אז כך שלא היו לי יותר מדי דאגות על הראש. בכל מקרה, הגעתי למשקל של 50 ק"ג והיה לי ממש יפה, ועדיין הייתה לי מוטיבציה להמשיך לרדת. ואז התגייסתי. מה שקורה בצבא זה שמשמינים. בכל מקרה, טיפה העליתי משקל, לא המון, וגם לא הכל במכה אחת. משהו כמו שנתיים וחצי העליתי 7-8 קילו. ואני לא יודעת למה אבל אין לי את המוטיבציה שהייתה לי פעם.. אני חייבת לחזור לעצמי. ניסיתי כמה דיאטות פה ושם אבל אף אחת מהן לא החזיקה מעמד. אני ממש מיואשת כבר. אין לי בעייה עם הדיאטה עצמה, אלא המוטיבציה זה מה שחסר לי. דבר נוסף- בצבא הכרתי את חבר שלי ומאז אנחנו שנתים יחד. זה אולי נשמע מלהיב, אבל זה לא. לפני כמה ימים החלטתי להיפרד. נמאס לי כל מיני דברים בקשר. זה לא הוא, אני הבעייתית. אני חושבת שלפעמים אני פוגעת בו בכל מיני דברים- לא ממש מתחשבת בהרגשות שלו. למען האמת, הוא ממש רגיש, אבל לפעמים הוא יותר רגיש ממני אם אתם מבינים למה אני מתכוונת...... שלא תטעו אני ממש אוהבת אותו בתור בנאדם אבל אני לא חושבת שאני מאוהבת בו יותר. דבר נוסף הוא שדי מפריע לי זה שהרבה פעמים הוא אומר לי בצחוק שאני שמנה, "בטטה" וכיו"ב. אני לא מוצאת את הבדיחות האלו כ"כ מצחיקות כי גם ככה הביטחון שלי לא בשמיים. אני מרגישה שדעכתי עם הזמן, לא יודעת אם יש לזה קשר לחבר שלי אבל זה מה שאני מרגישה. אני כבר לא עצמי. אני ידועה במשפחה שלי כאחת שתמיד עוברת הכל ומתגברת על המכשולים, כ"שורדת" אבל אני כבר לא מרגישה כזו. לפני הגיוס וגם בתחילת הצבא (בשנה הראשונה) היה לי ביטחון עצמי ממש גבוה. זה כבר לא ככה לצערי. אז כמו שאמרתי, השתחררתי מהצבא בשעה טובה וטסתי לטיול של שבוע באירופה, נרשמתי ללימודים באוניברסיטה. היה בסדר, נתתי לעצמי חודש חופש כדי להסתגל לחיים באזרחות, ליהנות קצת לפני שמתחילים לעבוד. אחרי הטיול שלי מצאתי עבודה זמנית לשלושה חודשים. עבדתי. חסכתי קצת. ועזבתי את מקום העבודה כיוון שהייתי זמנית. בכל מקרה, עזבתי לפני כשבועיים ואני לא מוצאת את עצמי.(גם נפשית הכוונה) אני מחפשת עבודה, שולחת כל יום קו"ח לאתר שאני רשומה בו, הייתי בכמה ראיונות, אך לא חזרו אליי עדיין. אני מרגישה תקועה. מרגישה ששום דבר טוב לא קורה לי. אין לי אמונה בעצמי כבר..... כרגע אני לומדת למבחן שיש לי בעוד כמה ימים, כך שאני עסוקה, אבל התחשוה הפנימית שלי לא טובה. לא טוב לי עם עצמי. אני תמיד מחפשת משהו יותר טוב... אני כאילו נגעלת מעצמי (אני יודעת שזה נשמע מחריד... אבל זו ההרגשה שלי). ולמי שותהה- אני לא בתקופה "הזו" של החודש.
למרות כל הרגשי חח שלא תטעו יש לי כמעט הכל- יש לי הורים שאוהבים אותי, אחות נפלאה שתמיד עוזרת לי בכל מה שאני צריכה, יש לי חבר, יש לי בית חם.. אבל משהו פשוט לא מתיישב לי טוב. יש לי רישיון נהיגה, אבל אין לי אוטו אז כך שאני לא מרגישה עצמאית. אני לא מרגישה שאני "מסודרת" מבחינה כלכלית וזה מפחיד אותי.... חברות שלי ואחותי ביניהן ממש הסתדרו. יש להן עבודה טובה והם מחזיקות שם מאז שהתשחררו (שנה ויותר), יש להן אוטו, כסף בבנק.. יש להן את הביטחון הכלכלי והרגשי הזה. זה משהו שממש מפחיד אותי. אני מרגישה שנאבדתי איפשהו. אני לא ממש עצמי, לא מי שהייתי פעם. הייתה לי מוטיבציה בכל התחומים- בין אם עשיתי דיאטה או בין אם בלימודים בתיכון, הכל! והיום המצב שונה... אני עושה דברים כי אני חייבת, כי ככה "צריך", לא כי הם מרגשים אותי, אין לי שמחת חיים. קשה לי לקבל החלטות (למשל- להיפרד מחבר שלי או לעשות דיאטה ולהתמיד בה). הייתי נוהגת להציב לעצמי מטרות רק כדי לבדוק את הגבולות שלי, להציב לעצמי אתגרים, לנסות לעשות יותר טוב הפעם. היום אני לא עומדת במטרות שהצבתי לעצמי...... אני חושבת על שינוי (אפילו הכי קטן) ולא יוצא לפועל כי אין לי את הכוח רצון שהיה לי.. אשמח לתגובות\ הערות\ הארות... תודה רבה

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

את רק השתחררת וכרגע החיים שלך בבלאגן: גם הפרידה מבן הזוג, גם השחרור מהצבא, העבודה שעזבת-זוהי תקופה מבולבלת של חוסר ודאות. אני אתן לך עצה מ"מרומי גילי"-סה"כ חמש שנים מעלייך אבל יודעת דברים שאז בגילך לא ידעתי: תמיד הסתכלתי על אחרים וחשבתי כמה הכל נפלא וטוב אצלם, אבל מתחת לפני השטח וכשמסתכלים באמת טוב טוב, רואים שלא הכל פוצי מוצי ולא הכל ורוד. את תראי שברגע שתכניסי את עצמך למסגרת, אפילו עכשיו בחיפוש העבודה-ממש לעשות לעצמך מסגרת במהלך היום: מתי את קמה, כמה חברות כ"א את הולכת לראות, מה את הולכת לעשות במהלך אותו יום. ועצה נוספת שלי-אל תתקעי בבית, להיפך- תצאי, תראי אנשים, אפילו תתנדבי.

שירשולי

New member
../images/Emo13.gifברוכה הבאה

ולגבי העתיד... את צעירה ,ותאמיני לי מינסיון שיש, לךעוד מספיק זמן להיסתדר כלכלית,ולהרגיש ביטחון בתחום הזה,זה יבוא, תיסמכי על עצמך ויהיה בסדר. כמו שאמרת נשמע שיש לך חיים טובים, תהני מהם. בהצלחה.

ברוכה הבאה ../images/Emo82.gif המיוחד../images/Emo20.gif

סמכי על עצמך נטו ועל החושים שלך פעלי לפי צו הלב נטו

היי לין

טוב, רשמת פה מספר דברים, ואני מתארת לעצמי שכל אחד יתייחס לנקודה אחרת בדברייך. קודם כל, מה שצרם לי הוא שאמרת על עצמך שאת הבעייתית והחבר שלך הוא בסדר. למה את אומרת את זה? קראתי את ההודעה שלך ולא רק שאת לא נשמעת לי בעייתית אלא שאת אפילו נשמעת לי בחורה נחמדה מאוד, שתי רגליים על הקרקע, מבינה נקודות חלשות אצלה, רוצה לעשות דברים, רוצה לשפר. אני ממש לא מבינה את ההומור הזה של לצחוק על המראה של בת הזוג, ואני לחלוטין מסכימה איתך! זה רחוק מאוד מלהצחיק. את מתארת אותו כמאוד רגיש אבל...האם בנאדם רגיש יורד על בת הזוג שלו באשר למראה שלה? גם אם הוא יודע וגם אם הוא לא יודע שהביטחון העצמי שלך בתקופה הנוכחית קצת יותר נמוך מהרגיל, הוא עדיין לא צריך לצחוק עלייך. זוגיות זה המקום שאנחנו אמורים להרגיש בו הכי מוגנים ושמקבלים אותנו כמעט ללא תנאים. אני מניחה שאת מכירה מהצבא את המושג של "אובר מוטיבציה". אולי יש לך אובר מוטיבציה? או יותר מדי רצון להראות ולהדגיש את החוזק שלך ואת יכולת ההישרדות שלך? בסופו של דבר, זה בדיוק מה שמתיש אותנו וגורם לנו להיות פחות הישרדותיים
ואני אומרת את זה מניסיון אישי שלי. לפעמים זה בסדר להרפות, לפעמים זה בסדר להוריד את הרגל מהדוושה, לפעמים זה בסדר להסתלבט ולא לעשות כלום. לגבי הנושא של העבודה: ראשית, תעברי שוב על קורות החיים שלך. תבקשי אפילו מאנשים מבוגרים יותר או מאנשים עם ניסיון לבדוק את קורות החיים שלך ולהתייעץ איתם, כך אני עושה עד היום. אני רוצה להגיד לך שלי זה ממש פקח את העיניים. בנוסף, האם את פונה לעבודות שמתאימות לאופי שלך ולכישורים שלך ולנסיון התעסוקתי שלך? לגבי ראיונות עבודה: אני אומר את זה בזהירות... כמו שכתבת, את נמצאת במקום נפשי של חוסר ביטחון עצמי, או ביטחון עצמי נמוך יותר ממה שיש לך בדרך כלל, וזה מצב נקודתי וזמני. יחד עם זאת, סביר להניח שמראיינים מנוסים מרגישים זאת. אני מייעצת לך לעבור על כל הטיפים לראיונות עבודה באתרי הדרושים, יש שם כמה טיפים שלי ממש עזרו! תעזרי בטיפים באתרים האלה כדי לשכתב גם את קורות החיים שלך. תתכונני לראיונות עבודה. אני רושמת לי על פתק כמה שאלות שבדרך כלל חוזרות על עצמן בראיונות עבודה וככה מראיון לראיון, אני משתפשפת והדברים זורמים יותר. עוד דבר לגבי הצבת מטרות: אם את מציבה אותן לא כדי להשיג אותן ולהתמיד בהן אלא כדי לבדוק את עצמך, הרי שזה נורא מתיש, ויוצר איזשהו מעגל מבאס שבו את לא באמת רוצה לממש את המטרות שלך אלא מסתפקת רק בלהגיד או לקבוע אותן. כך שיוצא מצב שאת לא מחוייבת למטרות האלו, ואם את לא מחוייבת אליהן אז גם אין לך מוטיבציה להגיע אליהן. אם אין לך מוטיבציה להגיע אליהן, הן לא מתגשמות, ונוצר פה כמו שאמרתי מין מעגל קסמים שהוא בכלל לא קסום
לדעתי, בשלב הנוכחי, קבעי לעצמך שתי מטרות ראשיות, ואיך את מתכוונת להגיע אליהן. עזבי את כל המסביב. תקבעי לך שתי מטרות שיכניסו לך קצת סדר וארגון לחיים. מטרות כאלו שגם תוכלי להשיג אותן, שהן מציאותיות, שיזכירו לך מחדש שאת מסוגלת להשיג דברים וייתנו לך כוח אחר כך לעוד מטרות ולעוד הישגים.

LIN201

New member
תודה רבה לך! את מקסימה!

אני מציבה לעצמי מטרות כדי לבדוק את עצמי ויחד עם זאת לעמוד בהן כשאני מציבה אותן, או בפעם אחרת, פשוט יותר טוב מפעם קודמת.. בכל מקרה, תודה רבה לך. הדברים שכתבת ממש יפים.. כבר עכשיו הצבתי לעצמי מטרות חדשות: *ללמוד טוב למבחן ולסיים כמה שיותר מהר *להיפרד מהחבר *למצוא עבודה- כחלק מהתהליך יכול להיות שעשיתי כמה דברים לא נכון ובגלל זה גם לא מצאתי עבודה. אני בהחלט ינסה לשפר את זה לפי העצה שלך.. *לעשות דיאטה תודה רבה לך!

בשמחה ../images/Emo24.gif

שני דברים שחשוב לי להדגיש בפנייך: 1. חשוב לי שלא ישתמע ממה שכתבתי שייעצתי לך להיפרד מהחבר, ממש לא! אני לא מכירה את מערכת היחסים שלכם ואין לי מושג מה קורה ביניכם. התייחסתי רק לנושא שהעלית והוא העקיצות של החבר בנושא המשקל שלך. 2. אני לא מאמנת אישית ולא באתי מהתחום. כן הייתי רוצה לציין ששמחתי לקרוא את ההודעה שלך ויחד עם זאת, היה נראה לי ששוב קבעת הרבה מטרות יחסית או יותר נכון מטרות שקשה להן להתקיים בצורה מוצלחת ביחד בו זמנית. מה הכוונה שלי? אם את בסופו של דבר אחרי התלבטויות ומחשבות כן מחליטה להיפרד מהחבר, נראה לי שזו תהיה תקופה יותר בתחום של דיאטה למשל. או אם יש מצב רוח מדוכדכך קשה יותר להרשים בראיון עבודה ולהראות את כל התכונות הטובות שלך (ומהמעט שהספקתי לקרוא יש לך
). או אם את נפרדת מהחבר מבאס ללמוד למבחן. אלו 4 מטרות מצוינות אבל נראה לי שכדאי שתחליטי לעצמך על שתי מטרות לטווח הקרובות- כלומר ממש בשבוע שבועיים הקרובים שאת הולכת לפעול למען ההשגה שלהן, ועל שתי מטרות שתוציאי לפועל בעוד חודשיים למשל. אני אתן לך דוגמאות מעצמי: יש לי מנוי לקולנוע. וכבר כמה שנים שלא היה לי מנוי לתיאטרון וחשבתי לעשות. אבל אני מכירה את עצמי ורוצה למנוע מצב שבו אני מתלהבת וקונה ובסוף לא מנצלת ואז אומרת שאין לי טעם לקנות בפעם הבאה כי אני לא ממש נהנית. אז החלטתי עם עצמי שכשאני אנצל 3 מתוך ה-7 כרטיסים שלי לקולנוע אגש לעשות גם מנוי לתיאטרון וככה אני איהנה גם מסרטים וגם מהצגות, ויהיה לי נכון יותר לשלוט במינון. היה לי מבחן לפני שבועיים בקורס שהחסרתי חלק מכובד מהשיעורים שלו (לפחות 4 שיעורים) וגם למדתי רק יומיים למבחן שלו. בהתחלה אמרתי שאם אקבל פחות מ-87 אגש למבחן חוזר. היום קיבלתי ציון והוא 82. הבנתי שזה לא משתלם לי לגשת שוב למבחן כזה כי בסופו של דבר ה-5 נקודות ומעלה האלו לא יורגשו עד כדי כך בממוצע הסופי של התואר שלי אבל מצד שני בהחלט משתלם לי להשקיע יותר במבחנים שעתידים לבוא, וככה אוכל להבטיח לעצמי ממוצע גבוה יותר. בנוסף, פוטרתי לפני שבוע וביום ראשון אני מתחילה עבודה חדשה כבר, שלפחות ממה שהספקתי להתרשם תהיה לי מאוד נחמדה ואני יודעת שאני רוצה להשקיע בה. ולכן אמרתי שאני מעדיפה את האנרגיות שאני כן מקצה לתחום הלימודים כרגע לרכז על פני המבחנים שיבואו ולא בשיפור ציונים סבירים. מה שאני אומרת בעצם זה שבחיים הרבה פעמים זה מאזניים ובכל פעם אנחנו צריכים להחליט איפה אנחנו שמים את כובד המשקל.

LIN201

New member
הבנתי את הכוונה שלך..

דבר ראשון- תודה רבה על הכוונות הטובות והרצון לעזור.
דבר שני- יש הרבה במה שאת אומרת... שקשה להצליח בכל המטרות, במיוחד בנסיבות של פרידה מחבר למשל.. ואני חושבת שציון 82 זה יפה מאוד!! כל הכבוד! חח בנוסף, אחרי שקראתי את ההודעה שלך זה עשה לי משהו. נראה לי שמשהו חיובי. זה אולי יישמע מוזר, אבל זו תחושה שגרמה לי להרגיש טוב במיוחד בזמן האחרון שבו הייתי די מדוכדכת וחסרת אמונה בעצמי. ההודעה שלך עזרה לי קצת ולכן החלטתי להיפרד מחבר שלי, הייתי נחושה ונחרצת לעשות את זה. הלכתי אליו, דיברתי איתו, הסברתי לו את המניעים לפרידה, הוא היה בהלם- לא האמין ולא הבין מאיפה נחתתי עליו. כשבאתי ללכת- הוא עצר בעדי ואמר שניתן לזה עוד צ'אנס. בנוסף הוא אמר דברים כ"כ יפים עליי ועל כל הקשר שלנו. עצם זה שהוא ככה התעלה על עצמו כשהוא היה פגוע, ומי מאיתנו יודעות שכשהאגו הגברי נפגע- זה לא קל להם, זה רק מראה לי שהקשר הזה חשוב לו מאוד וכך גם אני. בסופו של דבר, נשארנו יחד. החלטנו לתת לזה צ'אנס אחרון. אני שמחה כי אני יודעת אם אני ארצה להיפרד יום אחד, בעתיד, אז אני אדע שנתתי לזה עוד צ'אנס ולא ויתרתי לפני שניסיתי. אז תודה רבה לך. אני חושבת שתרמת פה משהו ולו הכי קטן לתפיסה שלי. מה שנקרא באנגלית- get a grip.
זו חשיבה הרבה יותר טובה להצטיין במשהו, צעד אחר צעד. אצלי זה הרבה פעמים- או שחור או לבן, אני קצת קיצונית בקטע הזה. אני רוצה או הכל או כלום.. ולפעמים זו חשיבה לא טובה שאני מודעת אליה, אבל עדיין פועלת מתוך הרגל אליה. ננסה להשתפר...
את נשמעת בנאדם טוב ואיכותי, אין הרבה אנשים שנותנים את מלוא העצה שלהם כי באמת אכפת להם. בכל מקרה, תודה רבה לך. אני מקווה שתהני בעבודה החדשה שלך ושיהיה לך בהצלחה בכל תחום שתבחרי! בעבודה, לימודים..
.

למעלה