שלום לכולכם!

האגדית

New member
ריבקהל'ה, תודה לך!

אין כמו ספר לרומם את הנפש. ספרי לי על עצמך יותר... מי את?

שלום אביחי33

בשביל המטרה שאתה מקווה להצליח בה הייתי נכנסת לאוסף הסיפורים כאן בפורום, קוראת בעצמי סיפורים ומה שמוצא חן בעיני מספרת לילדים. זה הכל. איך תמצא סיפורים בפורום? היכנס ל"מאמרים" ואז תיפתח בצד ימין של הדף רשימת קטגוריות. בחר קטגוריה שמושכת לך את העין, לחץ עליה ותיפתח רשימת סיפורים. כל קליק על כותרת יפתח סיפור. תמצות של הנסיך המאושר? לא מכירה אולי אחרים כן. היה פעם סרט בשחור לבן אבל היכן ניתן למצוא אותו? מי יודע. שיהיה בכייף ובהצלחה גם עם הילדים גם עם הסיפורים. בברכה,

אביחי 33

New member
תודה ../images/Emo142.gif

ראיתי סרט מצויר על הנסיך המאושר. זה משך אותי כ"כ,אבל לא יהיה ניתן להשיג את הסרט כמדומני. תודה

תנסה באוזן השלישית

הייתי מציע לך לחפש את הסרט באוזן השלישית תנסה אצל ארז 03-6215223 הוא שייך למחלקת הקרנות פומביות. אם לא ילך לך אצלו נסה בחנות הוידאו והדי.וי.די. של האוזן השלישית.

לאביחי שלום, מצרפת סיפור נחמד

יש לי את הנסיך המאושר,אך הוא ארוך להקלדה, אם יהיה לי זמן ארשום לך תקציר. אכן הוא סיפור נפלא, הרעיון של האגדית הוא נהדר, וכניסה לפורום למאמרים , תמצא שם סיפורים שלי, מרשה לך להשתמש באם יראו לך מתאימים. והנה לך סיפור

perhay

New member
אהבתי את הסיפור הזה שחרזדה

הוא יפה בעצמו, אבל גם יש לו מסר מאד חשוב. המסר של חשיבות הרב-גוניות. בימים אלה, אני מכינה עבודה בנושא רב-תרבותיות, ומדובר הרבה בטקסטים על המעבר בין כור ההיתוך לרב-תרבותיות. בתחילת הסיפור שלך, המצב דומה למצב של כור ההיתוך כפי שהיה בתחילת המדינה. סוף הסיפור מבטא את המצב של היום כשברוב המקרים יש מקום לכל התרבויות על שלל מאפייניהן. זו לפחות האסוציאציה שהתעוררה אצלי בעקבות קריאת הסיפור. שיהיה לכולכם יום טוב!

בוקר טוב../images/Emo42.gif

לפני כחודש תיכננתי לספר סיפור בגן של בן אחייניתי לכבוד יום הולדתו ה-5. שאלנו את פי הנער, השאלתי ספרים בנושאים שעניינו אותו ולבסוף הוא בחר בסיפור "מעשה בשלושה אגוזים" של לאה גולדברג (נמצא בקובץ של "דירה להשכיר". עבדתי על הסיפור, יחד עם אמו של עמרי הכנו תלבושות ומוסיקה ותכננו להפעיל את הילדים ועל פי הנחיות הגננת סידרנו שהכל יעבוד - קודם הסיפור וההפעלה ולאחר מכן טקס יום ההולדת עם העוגה וכו'. הילדים היו מקסימים אבל הגננת הייתה חסרת סבלנות וכבר רצתה שנגמור ולא נתנה לעשות את ההפעלה ורק שכבר יאכלו את העוגה ויצאו לחצר. לא לקחת אישית כי ככה היא, הגננת הזאת. אני מכירה גם גננות אחרות. אז לפעמים מספר שבא עם כל הכוונות הטובות חוטף פלופ בפנים. זה קצת מצביע על היחס כמו של אביחי, לזלזל בכל המקצוע הזה. אבל הילדים - מקסימים.

וגם

תשובה אופיינית מאנשים שאני אומרת להם שאני לומדת בקורס למספרי סיפורים היא:"מה? לומדים את זה בקורס???"

שלום לכם

לי יוצא הרבה לספר בגנים ובכיתות, גם אני חוויתי את חוסר השקט וחוסר הסבלנות אצל מספר גננות ומורות, ובגלל החוויות האלו, כשמזמינה אותי גננת או מורה לפעילות, אני קובעת מראש עם המזמינה שאני זו שמנהלת את השעה, שעה וחצי שאני נמצאת בכיתה, אני זו שאתחיל את המפגש ואסיים אותו ולאחר מכן היא יכולה לעשות מה שהיא חושבת לנכון לעשות. בקשר לאותו בחור , אני ממש לא מבינה איך אדם כזה מגיע להיות מדריך, השפה שלו משפילה את עצמו, חוסר סבלנות ונימוס, אולי הוא צעיר מדי וזה חבל שלא ממש ממיינים וחושבים את מי לוקחים לקייטנות. אני מכירה ילדים שחזרו מאוד מאוכזבים מפעילויות בקייטנות שהעבירו אנשים לא מקצועיים, ללא ידע מינימלי בחינוך ונימוס וחבל שהורים לא מתעניינים יותר ביסודיות מיהם האנשים "שיבלו" עם ילדיהם בקייטנות

אביחי 33

New member
מישהי כאן נהייתה מבקרת../images/Emo13.gif

כמה טוב
רק לידיעתך, כל המדריכים שנבחרו לקייטנה עברו סינון כפול מצוות מוסמך, ולא סתם בחרו אותי. אני בניגוד להמון אנשים,ללא פרוטקציות הגעתי לקייטנה, ולמרות גילי הצעיר,הם ראו בי גישה שונה אשר אני יכול לתת לילדים ובכל זאת בחרו אותי. אז תעשי לי טובה, אל תתני פה הערות בזמן שאנשים יותר מוסמכים ממך שקלו זאת בכובד ראש.

אביחי 33

New member
דבר ששכחתי לומר..

שיום עיון עם ההורים היה בשבוע שעבר, ומעניין שבהרשמה לקייטנה לאחר מכן,המדריך המועדף מכל הנציגים שהיו שמה, היה ברוב מן השאר-אני. שוב, המסקנות שאת ממהרת להסיק חסרות תוכן.

אביחי 33

New member
אני מזלזל?

חס ושלום, פשוט אמרתי שהתגובות שנאמרו לפני מהמשתמש NAVVAN1 מופרזות ביותר, וסה"כ ביקשתי הצעה לפינה. בקצב הזה, אני לא יוכל לעשות כלום בקייטנה, כי אם אני ארצה להגיד להם לצבוע דפים, אז זה פוגע באנשים שלמדו אומנות במשך 3 שנים. דיי כל אחד יש לו את המקצוע שהוא למד,והוא מכובד בעיניו ואני מאמין גם בפני אחרים. אבל היחס שהוא הביא לזה היה מוגבר וחסר תועלת. יום טוב

פרי, לא חשבתי על זה ככה. אלה,..

על התקבעות, אופקים צרים, לחיות בתוך בועה ולא לראות את הסובב אותנו, . יופי של נקודת מבט.

אביחי 33

New member
תודה רבה../images/Emo24.gif

ואשמח לתקציר של עמוד או שניים, זה יהיה מצוין
איזה נחמדים פה

אביחי ../images/Emo176.gif אביחי ../images/Emo180.gif

וואלה, ירדו עליך כאן - בלי סיבה. יש לי זכרונות טובים מקייטנות כילד וכמד"צ. כשהייתי מדריך עשיתי מה שעשו לי: לקחתי ספר שמאד אהבתי וקראתי אותו כסיפור בהמשכים - כל יום כמה דפים - עד שהוא נגמר. הילדים היו במתח ורצו לדעת מה יקרה הלאה בסיפור, אם הם לא סידרו את המחנה שלנו יכולתי "לאיים" שלא אספר היום וכדומה. זה עבד נפלא... והילדים היו מלאכים..
מה סיפרתי? לאן נעלם קפטן קוק של דבורה עומר, אורה הכפולה של אריך קסטנר. באחת השנים הקייטנה היתה לפי ארצות אז סיפרתי סיפורי עם ספרדיים וכדומה. בכל מקרה, כל הכבוד על הרעיון של הסיפור בקייטנה. אתה נשמע חדור מרץ ואמביצה - בהצלחה!! וליתר חברי הפורום: מי שלא מבין מה ההבדל בין מבוגר שמציג עם ילדים את דירה להשכיר לבין המלט בקאמרי - עוד יאסור על הורים לספר לילדיהם לפני השינה כי "זה לא מקצועי". או שאולי עוד יקים ועדת חקירה על משרד החינוך שמאפשר ל"סתם מדריכים" לספר במקום "מספרים מוסמכים" בלבד.. ואני מציע: כל מדריך שכזה - לכלא!!
סתתתתתתתתתתתתתתתתתם...

אביחי 33

New member
חחחחחח תודה רבה../images/Emo13.gif

תודה על המחמאות,החזרת לי צבע למרות ההערות ה"בונות"(
) שהציגו כאן! טנקיו

נמצק

New member
לאביחי ולכל המתלהמים

ראשית כל הכבוד לאביחי.ויש לומר זאת בפה מלא. בא בחור צעיר ורוצה לספר לחניכיו סיפור. אז הוא מחפש חמרים.והלא לכל אחד מותר לספר סיפור. וודאי וודאי למדריך בקייטנה. אז מה לכם ידידי המספרים כי תתגוללו עליו? למי מאתנו לא ספרו סיפור כשהיה קטן? והלא רק לפני זמן קצר ספר כאן אילן ענברי את זכרונותיו מספורי אביו. אז מה זה? אדם שמע סיפור מאביו - שלא היה מספר ספורים מקצועי - וראה זה פלא, הוא הפך למספר ספורים ולא נגרם לו שום נזק.אין לי צל של ספק שנאוואן ספר ספורים לילדיו כשם ששמע ספורים ממורין, מדריכיו, והוריו. מאחר ואני מכיר את נאוואן ואת ילדיו אני מצהיר כאן באחריות כי כל המופרעויות שלהם לא נובעות מכך ששמעו מספרים בלתי מקצועיים.לך אביחי, חפש ספורים וספר אותם, אתה תהנה והילדים יהנו. אשר לאגדית. זה שסעעמת את בית אריאלה - ידוע. אבל תסכימי אתי שלא כל מי שסיים את למודיו בבית אריאלה הפך בן לילה למספר מקצועי. לא שמעת על כאלה שבאו לערב והתחילו את הופעתם באמירה" טוב, מה לספר לכם?"......... או "מה אתם רוצים לשמוע"? ולא שמעת על כאלה הבאים לערבים ומספרים בדיחות תוך שהם מציגים אותן בתנועה וקול.לכך התכוון נאוואן. לכאלה המתיימרים להיות מספרי ספורים, מופיעים בפסטיבאלים אבל מבקשים מאתנו שנספק להם הספורים. לאותם דלטאנטים ששמעו סיפור או קראו אותו והם מספרים מה שבא להם בלי עיבוד נכון בלי הגיה נכונה של המילים בדבור לא ברור. לכך הוא התכוון - בטוחני. אז.................... בסך הכל מדריך רוצה לספר סיפור בקייטנה. לא להתלהם.

NAVVAN1

New member
אביחי 33, ברוך הבא לפורום,

קצת הבנת, אני מקווה את האחריות המוטלת עליך קצת הבנת, אני מקווה שאפשר לך למצוא כאן סיפורים אם תרגיש שקשה אם תצטרך עצה אנחנו כאן לעזור לך ברוך הבא לאתר מספרי סיפורים מקום שבו האגם עמוק ויש בו כל מני סוגי דגים

אביחי 33

New member
גם זה עוברים בקורס הזה שלכם?

כל הדרמטיות הזו שעשית לפני והנאום המקסים בסוף?
בכל מקרה, באמת פורום סודי וקסום
תודה.

למעלה