שלום לכולכם!

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
שלום לכולכם!

ומזל טוב על פתיחת הפורום! אני בעיקרון יודע קצת גו (וכמובן שהייתי שמח ללמוד עוד), ומאוד אוהב שחמט (שזה די קשור). אשמח לקפוץ פה לפורום מדי פעם ולקבל טיפים, עצות ולשאול שאלות. אז שיהיה לכולכם חג שמח
, ומזל טוב על פתיחת הפורום!

bluexx

New member
ומה בין שחמט וגו?

בשחמט החיילים זזים, אתה מציב אותם במקומות מפתח וסוגר על היריב כשכל המטרה שלך היא לחסל את הכלי החשוב ביותר של היריב- המלך בעוד שגו הוא משחק של נימוס, של משא ומתן, האבנים לא זזות הן מחפשות שלום וטריטוריה עצמאית אז לפעמים כמה אבנים לא מרוצות מהעניין ומתחיל משא ומתן שבסופו רק לאחד נשאר שטח או ששני השחקנים חולקים באותו שטח אני לא מוצא נקודות דימיון בין שחמט ובין גו חוץ מהיותם משחקי מחשבה. בכל אופן שלום גם לך

Rasd

New member
bluexx כן האבנים רוצות שלום אבל

האבנים רוצות שלום נכון אבל יש גם אבנים מתות שהיריב כבר לכד אותן בשטח סגור ואבנים הטובות לא מצליחות להינצל ובגו כמה קיו אתה באתר 19?

bluexx

New member
כמו שאמרתי

בכל שלום יש מלחמה ובכל מלחמה יש קורבנות ^^ אני 19 קיו אבל כדי להוכיח את זה אני צריך להתרכז ואז אני יותר מזה, אבל הרבה פעמים אני לא מתרכז ואני פחות מזה... אני איש מתוסבך

imdark

New member
וואלה

כמה זמן אתה משחק? מחסום ה20 הוא די בעייתי איך אתה עברתה אותו

dannyshadow

New member
כמה זמן (בערך) לוקח להגיע ל20 קיו?

האמת שאני עדיין תקוע לע המחסום 30 קיו:p אז זה לא ממש חשוב. אם אני מנצח אני חושב שהיריב מתחיל וחלש אז הנצחון לא היה שווה. אם אני מפסיד אז אני סתם מתוסכל. סיבוך תמידי=)

imdark

New member
תלוי ביכולת שלך

אני שנה בארך אבל כשהתחלתי לא היה מי שיעזור ולא היה אינטרנט אז הייתי 30 במשך המון המון זמן אחרי שכן היה אינטרנט פתרתי לפחות מאה בעיות כל יום ואחרי שהגעתי לרמה של 24 התחלתי לקרוא ספרים ומשם רק התקדמתי אבל זו התפתחות מאוד קשה ודי מהירה (ביום טוב אני משחק ברמה ברמה של 20)

Rasd

New member
... דווקא אני

במשתמש הראשון שלי לקח לי הרבה זמן להגיע ל27 ובסוף ירדתי ל28 שוב אני מתכוון יציב אבל אז התחלתי משתמש חדש ואני מנצח המון אנשים והנה אני כבר 25 קיו אז קודם כל אתה צריך גם להיות טוב ולנצח די הרבה אנשים ברמה גבוהה ממך

imdark

New member
זו לא הרמה שלי באינטרנט

אלא הרמה שלי בחיים זו היכולת שלי והיא נמדדת לפי בעיות ולפי משחקים מול שחקנים שאומרים לך באיזה רמה אתה אל תקחו את זה לא נכון פתרתי גם בעיות של דאן (כמה אפילו של דאן 3)אבל זה לא אומר שאני ברמה הזו

bluexx

New member
נו באמת

החידה הקשה ביותר שפתרתי הייתה 6 דאן אז מה? זה אומר שאני 6 דאן? היה שחקן שאמר לי שאין לו ספק שאני יותר טוב מ19 קיו ושכמה מהמהלכים שלי הם ברמת 13 אז מה ? זה אומר שאני יותר מ19? היה אידיוט אחד שחשב שהוא 3 קיו ואמר לי שאני דאן, זה שהוא 30 קיו זה די ברור, אני נראה לך כמו דאן? תיקח דברים בפרופורציות רמה יציבה ב kgs ברוב המקרים משקפת יכולת ברור שזה לא מותאם עם שאר הרמות אבל יש אנשים שרואים ברמת kgs כרמת משחק אמיתית למשל http://www.goproblems.com אם תקרא תגובות מדי פעם יופיע בן אדם שכתוב לו Xkyu Kgs ככה שבכל זאת רואים בדירוג KGS כמשהו שנחשב למשהו אגב החידות בגופרובלמס קלות מאוד עד רמת דאן בערך ולא משקפות מציאות אני למשל הצלחתי לפתור 108 חידות ברמת 12 קיו ברצף בהתקפת זמן לפני שנגמרו לי ה4 חיים והבונוסי חיים זה אומר שאני 12 קיו? חס וחלילה... אז די לזיין את השכל =\ אם אתה 30 קיו KGS אז אתה 30 קיו רק תזכור שדירוג עם סימן שאלה לא נחשב לדירוג הנקודה היא- לכל נקודה בעולם יש שיטת דירוג משלה וההבדלים לא כאלה גדולים, מה שכן שיטת הדירוג של KGS די קולעת ברוב המקרים

Rasd

New member
ny22 אם בא לך

אם בא לך להשתפר כנסי לשרת קיסאידו kgs.kiseido.com ואתר לימוד שיקדם אותך כמתחילה אני מציע לך להיכנס ל- playgo.to

dannyshadow

New member
נצל"ש- מה דעתכם על משחק בצבע אחד?

זאת אומרת- שני שחקנים משחקים רק עם לבן או רק עם שחור. ראיתי את זה בהיקאגו ומעניין אותי- אולי מישהו פה התנסה ויכול להגיד איך זה? אפשר בכלל לעקוב אחרי המשחק שלך ככה? ואיך לעזעזל סופרים שטחים בסוף?

imdark

New member
ניסיתי

אבל זה לא קל בכל מהלך אתה צריך להזכיר לאצמך איזה מן האבנים שלך סופרים שטחים כמו במשחק רגיל אבל בדרך כלל לא מגיעים לזה בגלל שקשה לקרוא ככה כל טעות קטנה תוביל לאסון ובסופו של דבר תוציא אותך מריכוז

bluexx

New member
לקרוא

הסדרה הזו לפעמים מטורפת קצת אתם צריכים להיות מסוגלים "לראות" את הלוח בלי לראות את הלוח להיות מסוגלים לשחזר משחק שלם ולראות הכל בראש בלי להתבלבל לא חושב שמישהו באמת מסוגל לעשות את זה =\ כמשחק זכרון זה די נחמד, נסה לזכור בעל פה משחק בלוח של 9 על 9 ^^

imdark

New member
לנסות לזכור לא יעזור לך הרבה

אתה צריך קודם כל לתת למוח שלך לקבל את הרעיון הזה של איגולים וצורות בדרך כלל אחרי משחק אני יכול לזכור את הטעויות שלי למשך ימים ולחזור אליהם כל הזמן בראש ברגע זה אני זוכר משחק שבו נתתי לאויב שלי לנצח בגלל שלא הייתי מרוכז מספיק הייתי צריך לחבר והייתי שליש לוח זה היה משחק קשה בגלל שניסי המון רעיונות חדשים כמו פלישה בעזרת ויתור ושימוש באבנים כדי לגרום לעיים על האויב אבל להפוך את הקבוצה שלו למוצקה יותר ובכך להשאיר את הסנטה בידיים שלי והייתי גם מצליח לנצח ביותר מ50 נקודות ככה עם הייתי מרוכז יותר בסוף בזכות שלוש קו שנתנו לי את האיתרון במספר המהלכים אני זוכר את הצורה כמעט בדיוק מוחלט אבל כל שאר המשחקנשאר הזוי לגמרי (חוץ מאולי משחק בצד שבו אני זוכר ששיחקתי בלי לחשוב נכון שהטעות הזו היא לא משהו גדול בגלל שזה ביג דיל משחק אב הייתי צריך להיות מסוגל להגיב ככה כריפלקס

../images/Emo45.gifאת\ה בהחלט צודק\ת../images/Emo70.gif../images/Emo222.gif

כי תמיד צריך לזכור שמה את המשחק ולשחזר אותו... סיבוך רציני

גם אני ראיתי את זה בהיקארו../images/Emo222.gif

זה בהחלט קשה אני רואה
איך
איך איך איך הם הצליחו
הייתי מתה לשחק ככה מתישהו אבל קודם כל אני צריכה ללמוד בכלל לשחק

../images/Emo152.gif../images/Emo194.gifאתה לא ניתאי?

*אהמ**אהמ*1299*אהמ**אהמ* גם אני חדשה פה
קוראים לי חן
אני יודעת כרגע קצת ואני עוד לומדת אבל אני אשמח להשתלב
חן

../images/Emo45.gif|כנ"ל../images/Emo70.gif../images/Emo222.gif

אני בעיקר רוצה ללמוד פה גו מההתחלה כי אני מבינה ממש טיפ-טיפה בגו, סכה"כ את העניין שצריך ללכוד אבנים, לא יותר מזה
אז ברוך\ברוכה הבא\הבאה לכולכם ולכולן לפורום ומזל טוב בעיקר על הפתיחה
נ.ב אם זה פורום לגו אז אני משערת שיהיו פה מדריכים כדי לשחק וללמוד וקישורים... לא ככה
אני מקווה

למעלה