הרקע כמו שאני מבינה אותו ובתקצור
מקוצר : מרוצללים (SHADOWRUN) חל בעולמינו בעתיד. הרעיון הכללי הוא שכמו שהעולם שלנו עובר תקופות קרח, הוא עובר תקופות מאנה (קסם). ההסטוריה האנושית היתה כולה בתקופת שפל, והקסם חוזר בתקופה בה משחקים. המשמעות של העניין היא כפולה : צצים לפתע יצורי קסם שנחשבו ע"י בני אדם לאגדות, ובני אדם משתנים. "מחלות" גורמות לחלק מבני האדם להשתנות עם בגרותם ולהיות אורקים, אלפים וכו´, חיות מתעוררות לפתע ומגלות שיש להן מודעות ויכולת לשנות את צורתן לצורת בני אדם. בנוסף, קסם הופך להיות משאב ניתן לניצול, וכל אותם "רופאי אליל", שמנים ודומיהם מגלים להפתעתם שיש להם כוח אמיתי. זה מצד הקסם. מצד שני - העולם הוא עתידי לשלנו, וככזה הטכנולוגיה בו מתקדמת יחסית לשלנו. התקשורת הממוחשבת הופכת להיות מבוססת מציאות מדומה ברובה, המחשבים מתוחכמים בהרבה, וגם הרשת, וכמובן ישנם תגבורים וחלקי חילוף לאיברים בגוף האדם, והטכנולוגיה לחבר אותם לגוף בצורה אינטגרטיבית. ועכשיו החלק המעניין והכיפי - המבנה החברתי. אז ככה - יש מקומות שונים למשחק, באופן טבעי. יש את מדינת האלפים, יש את מדינת האינדיאנים, שעכשיו עם חזרת הקסם הם חזקים מאוד, וישנן הערים הגדולות, דוגמת ניו יורק למשל. מבחינה חברתית בערים הגדולות (והן היותר מעניינות למשחק למיטב ידיעתי) כוח השלטון המרכזי נחלש עד נעלם. השליטה בחיי האנשים המהוגנים היא באופן מוחלט בידי התאגידים הגדולים. כמו בנוירומנסר למשל (או סנו קראש למי שקרא, מומלץ). התאגידים אחראיים על הכל - מגורים, טיפול במשפחה, מתן הזדמנויות ואפשרות להכיר מבני המין השני, אוכל, ביגוד, ביטחון, תרבות - ה-כ-ל. עם זאת - קיימים אלו שחיים בשולי החברה, אם לא מחוצה לה, אלו החיים בצל -והם למען קיומם עוברים על החוק, או נמצאים בצידו האפור. אלו הדמויות שנהוג לשחק ומכאן השם מרוצללים. המרוץ הוא הנסיון להשלים את העבודה ולקבל את התשלום בלי למצוא את עצמך מת ע"י חברות השמירה של התאגידים, רצים אחרים, הסכנות המאוד ממשיות ברשת וכו´ (אפשר בקלות למות מהתקלות לא מוצלחת בתוך המציאות המדומה במחשב). יש המון דקויות, ואני מציעה לך להשקיע קצת ולקרוא כמה מספרי הקריאה שקשורים במרוצללים, תן לחברך להמליץ לך, אני ממליצה בחום להעדיף את ספרי הסיפורים הקצרים. הם נותנים מושג יותר טוב ויותר רחב על מבנה החברה והעולם המרוצללי. מקווה שזה נותן לך מושג מספיק טוב כדי לדעת מה לחפש הלאה