שלום לכולכם....

Captain Ass

New member
שלום לכולכם....

לפני כמה ימים חבר שלי הכניס אותי לתוך עולם הD&D ומשום מה הוא מרתק אני חייב לומר... ולכן בגלל שהפסיקו לשדר את התוכנית הפופולרית של ברני החלטתי להצטרף ולהיות חלק קטנטן מהפורום של משחקי התפקידים, אז נעים מאוד :) ואחרי שלחצתי ידיים והכרתי כל אחד ואחת מכם באופן אישי ואנחנו החברים הכי טובים בעולם כעת.. יכולים הינכם לספר לי מה אתם יודעים על הרקע של SHADOW-RUN, כי לא ממש הבנתי את כל הבירבורים והחוקים שחברי הקט סיפר עליהם... גם אם אתם עוזרים וגם אם לא - "תבורכו"
 
הרקע כמו שאני מבינה אותו ובתקצור

מקוצר : מרוצללים (SHADOWRUN) חל בעולמינו בעתיד. הרעיון הכללי הוא שכמו שהעולם שלנו עובר תקופות קרח, הוא עובר תקופות מאנה (קסם). ההסטוריה האנושית היתה כולה בתקופת שפל, והקסם חוזר בתקופה בה משחקים. המשמעות של העניין היא כפולה : צצים לפתע יצורי קסם שנחשבו ע"י בני אדם לאגדות, ובני אדם משתנים. "מחלות" גורמות לחלק מבני האדם להשתנות עם בגרותם ולהיות אורקים, אלפים וכו´, חיות מתעוררות לפתע ומגלות שיש להן מודעות ויכולת לשנות את צורתן לצורת בני אדם. בנוסף, קסם הופך להיות משאב ניתן לניצול, וכל אותם "רופאי אליל", שמנים ודומיהם מגלים להפתעתם שיש להם כוח אמיתי. זה מצד הקסם. מצד שני - העולם הוא עתידי לשלנו, וככזה הטכנולוגיה בו מתקדמת יחסית לשלנו. התקשורת הממוחשבת הופכת להיות מבוססת מציאות מדומה ברובה, המחשבים מתוחכמים בהרבה, וגם הרשת, וכמובן ישנם תגבורים וחלקי חילוף לאיברים בגוף האדם, והטכנולוגיה לחבר אותם לגוף בצורה אינטגרטיבית. ועכשיו החלק המעניין והכיפי - המבנה החברתי. אז ככה - יש מקומות שונים למשחק, באופן טבעי. יש את מדינת האלפים, יש את מדינת האינדיאנים, שעכשיו עם חזרת הקסם הם חזקים מאוד, וישנן הערים הגדולות, דוגמת ניו יורק למשל. מבחינה חברתית בערים הגדולות (והן היותר מעניינות למשחק למיטב ידיעתי) כוח השלטון המרכזי נחלש עד נעלם. השליטה בחיי האנשים המהוגנים היא באופן מוחלט בידי התאגידים הגדולים. כמו בנוירומנסר למשל (או סנו קראש למי שקרא, מומלץ). התאגידים אחראיים על הכל - מגורים, טיפול במשפחה, מתן הזדמנויות ואפשרות להכיר מבני המין השני, אוכל, ביגוד, ביטחון, תרבות - ה-כ-ל. עם זאת - קיימים אלו שחיים בשולי החברה, אם לא מחוצה לה, אלו החיים בצל -והם למען קיומם עוברים על החוק, או נמצאים בצידו האפור. אלו הדמויות שנהוג לשחק ומכאן השם מרוצללים. המרוץ הוא הנסיון להשלים את העבודה ולקבל את התשלום בלי למצוא את עצמך מת ע"י חברות השמירה של התאגידים, רצים אחרים, הסכנות המאוד ממשיות ברשת וכו´ (אפשר בקלות למות מהתקלות לא מוצלחת בתוך המציאות המדומה במחשב). יש המון דקויות, ואני מציעה לך להשקיע קצת ולקרוא כמה מספרי הקריאה שקשורים במרוצללים, תן לחברך להמליץ לך, אני ממליצה בחום להעדיף את ספרי הסיפורים הקצרים. הם נותנים מושג יותר טוב ויותר רחב על מבנה החברה והעולם המרוצללי. מקווה שזה נותן לך מושג מספיק טוב כדי לדעת מה לחפש הלאה :)
 

La Gamba

New member
נראה לי שבסוף

מתחילים להתפתח שני קבוצות מאוד חזקות בקסם, אבל שונות לחלוטין. שני קבוצות קוסמים הפועלות על פי קסם הרונות...
 

BluePrint

New member
אני די בטוח שלא

Shadowrun הוא עולם עתידני לפי כדור הארץ (מנקודת המבט של שנות התשעים), וDeath Gate הוא עולם אחרי אחרי העתידני, שלדעתי בכלל התפתח מעולם Krynn של רומח הדרקון. (בגלל הופעתו של זיפנאב)
 

La Gamba

New member
לא

מחזור שער המוות הוא בהחלט בכדור הארץ, ועוד מצויין כך בבירור, היות שלוק, בונד, ודורותי מצויינים שם לצד פיזבן. אין שום קשר בין קרין לכדור הארץ, קרין אינה יכולה להיות כדור הארץ. מחזור שער המוות הוא מה שקורה לאחר שעולם מרוצללים נהרס.
 

snift

New member
קרין = כדור הארץ = מחזור שער המוות

בספר האחרון בסדרת "דרקונים של ליל..." מסופר איך גרשו את "כאוס" אבי האלים וביחד איתו, כחלק מהסכם, עזבו גם שאר האלים. שלושת הירחים (אלי הקסם) עזבו ואיחדו את הירחים הפיזיים שסימלו אותם לירח אחד גדול וכך נוצר כדור הארץ והירח שאנחנו מכירים. ללא אלים הגזעים התחילו להתערב זה בזה ולהעלם ובסוף נשארו רק בני אדם, אבל הם לא בדיוק אותם בני אדם אלא תערובת של כל הגזעים. לאחר מלחמת העולם השלישית (מלחמה גרעינית) התחילו להתפתח "מוטאציות" - הדם הישן התעורר והתחילו להיוולד גמדים, אלפים וכ´. סוג חדש של יצורים שהתפתח הוא הפיטרין והסארטן, שהם מאוד קרובים אחד לשני והשוני בניהם מתבטא בעיקר בצבע השיער ובשיטה שבה הם משתמשים בקסם. שניהם עובדים על קסמי אפשרויות - בעזרת הרונות הם משנים את המציאות כך שהם פשוט דוחפים לתוך המציאות את האפשרות הרצויה להם, ככול שההסתברות למשהו יותר קטנה, ככה יותר קשה לעשות אותו. הסראטן משתמשים בקסם מבפנים החוצה והפיטרין מבחוץ פנימה. לעולם של מחזור שער המוות אין קשר למרוצללים.
 

Captain Ass

New member
מה הקשר בין....

מרוץ צללים ומחזור שער המוות?! אמנם אני לא מבין גדול במרוץ צללים אבל אני כן מבין במחזור שער המוות ((אחת סדרות הספרים שהכי אהבתי)) קוצור אין שום קשר בין ה2........................................
 

snift

New member
נכון, זה מה שכתבתי

אין קשר בין מרוצללים לבין שער המות.
 

ננסק

New member
אני תומך בדעתו של snift

אחי ואני הגענו לאותה מסקנה: רצף קרין=כדה"א=שער המוות, מאותן הנחות יסוד כמו סניפט. אז אני תומך בדיעה. מירוצצלים הוא עולם נהדר, נפלא, (שיטה לא משהו), אבל אנשים! להתעורר! אין שום קשר בינו לשער המוות! אני לא מבין מאיפה בא הרעיון בכלל! מירוצללים מקושר ישירות ל"שחר האדמה" הנהדרת והנפלאה (שיטה לא רעה בכלל), שמתרחשת בין 10,000 ל-15,000 לפניו. כדה"א שלנו נמצא, כמובן, כמה עשרות שנים לפני התקופה של מירוצללים. אין -שום- דיבור על העתיד של מירוצללים.
 

La Gamba

New member
אתם תומכים ברעיון זה מכיוון שלא

סיימתם לקרוא את רומח הדרקון, ועצרתם באמצע. בסוף הסאגה, יש אלים בעולם, יש קסם, מפלצות, 3 ירחים, וכן הלאה. הוא אינו יכול להיות כדור הארץ. הרעיון הזה הגיע, מכיוון שגם בעולם טרם מחזור שער המוות, מדובר על שילוב ההווה עם הפנטזיה והטכנולוגיה, מה לעשות, זה אותו רעיון.
 

DDN

New member
למה?

בסוף דרקוני הקיץ האלים עוזבים והירחים מתאחדים. מי לא קרא עד הסוף?
 

The DDM

New member
אתה!

בהמשך מגיעים חמש דרקונים מיוחדים מגיעים ומגלים דרך חדשה בשביל קסם שהוא כמובן שונה מהמקורי. כשכתבו את סוף הרשומות שילבו את הירחים כדי שזה באמת יראה שזה ההתחלה שלנו. (הסופרים חשבו שהם יפסיקו לכתוב) אבל הם המשיכו את זה בצורה שונה ממה שקרה בעולם.... האלים חוזרים (חוץ מטקיזיס ופאלדין) אז תבינו כולם שלהבת הקיץ זה סוף הרשומות, לא סוף רומח הדרקון!
 

The DDM

New member
יש עוד שמונים ספרים!

כל סיפרי רומח הדרקון מגיעים למספר עגול של 121 ספרים
נדמה לי שכבר יותר.
 
במחזור שער המוות יש 7 ספרים בלבד

כל סיפורי רומח הדרקון מתרחשים, מן הסתם, בזמן קום הרבה יותר. למיטב ידיעתי, אין "ספרים עתידיים" אחרי מחזור שער המוות.
 
למעלה