שלום לכולכם

רוחלה27

New member
שלום לכולכם

אני קצת חדשה כאן, ואני רוצה לשתף אותכם בצער שיש לי. אחי יצא לתרבות רעה, ומאז, הוא עצוב, ואנחנו עצובים. אנחנו מדברים איתו, ומתחננים אליו שיחזור! וכלום, הוא בשלו. אולי יש לכם דברים חכמים להגיד לי?

רינהא

New member
שלום לך רוחלה

אשמח אם תפרטי למה הכוונה "יצא לתרבות רעה"- האם הוא התחיל לעבור על החוק? להשתמש בסמים? ומאד חשוב לדעת בן כמה אחיך- האם הוא עדיין קטין- מתחת לגיל 18? אם תוכלי לפרט קצת יותר- וגם על עצמך ועל המשפחה- אשמח -גם אני ואני בטוחה שגם אחרים פה לחשוב יחד איתך- באיזו צורה אפשר לסייע לכם. חג שמח

רוחלה27

New member
פרטים

הוא הולך בלי כיפה ובלי ציצית! הוא מתגלח! הוא אוכל בלי ברכה! ומי יודע אם הוא שומר כשרות? ובטח לא בד"צ! הוא בן 24, וכבר 6-7 שנים שהוא מתקלקל. אני לא אגלה פרטים על המשפחה, כי לא כל השכנים והחברים יודעים שהוא כזה, ואם ידעו, זה יזיק לשידעך של האחיות הקטנות שלי. אני נורא אוהבת אותו ומתגעגעת אליו! אבל כל פעם שאני מתקשרת אליו, הוא אומר לי, אוי, עוד פעם את מנסה להחזיר אותי בתשובה. ואני, מה אני רוצה? רק שיהיה לו טוב! ואיך יכול להיות לו טוב אם הוא לא מתפלל?

רינהא

New member
שלום לך רוחלה

לא לחינם שאלתי אותך בן כמה אחיך- מכיוון שהוא כבר "ילד גדול" - בן 24- לכל הדעות בגיר, ואני מניחה שיש לו גם ראש על הכתפיים, אני נוטה להניח שהמהלך שהוא עשה הוא בחירה שלו מתוך אמונה שכך טוב לו יותר לחיות. נכון- אתם במשפחה חונכתם ומחנכים אחרת- וזה קשה קשה לקבל מישהו שלא הולך בתלם. מנסיוני- כמתנדבת מספר שנים באגודת הל"ל- ומפגישותי עם המון המון יוצאים לשאלה אני יכולה לומר לך שהצעד שעשה אחיך הוא לא נגדכם ,לא "אנטי משפחה", כמעט אף פעם אילו שמחליטים להוריד את הכיפה-עושים זאת כנגד ההורים. אולי תנסי לדבר איתו בכוונה לקבל אותו כמות שהוא? הוא אח שלך ואת אחותו, את אוהבת אותו? אני בטוחה שגם הוא אוהב אותך- ויש להניח את שאר בני המשפחה- אל תנסי להחזיר אותו לדרך שלך- זה לא יעזור ולא ישכנע אותו- זה רק יגרום לריחוק וניכור-נסו לקבל אותו עם הבחירה שלו גם אם היא לא בדיוק תואמת את השקפת עולמכם- חשוב שלא תאבדו אותו והוא לא יאבד אתכם. בהצלחה רינה הל"ל ירושלים

התשובה שלי פשוטה

בהנחה שהשאלה רצינית כמובן מהה יית עונה לו בשמנו לו הוא היהנ כנס לכאן ובאמת ברצון טוב לסייע לך היה מבקש רעיונות איך להוציא אותך בשאלה ? זהו לא מתחכם יותר מזה הפעם

ובטח שלא בד"ץ!!!

מילא הולך בלי כיפה, מילה אוכל בלי ברכה, מילא מתגלח (בתער?) מילא לא שומר כשרות, אבל לא בד"ץ? רחמנא ליצלן. האמת, נסיתי גם אני פעם להשיג חזיר בהכשר הבד"ץ, אבל לא מצאת בשום מקום. מה עושים?

מתיון

New member
אם את רוצה

אם את רוצה שהיה לו טוב אז אל תדברי איתו בנושאי דת בכלל ותקבלי אותו בגלל שהוה אחיך אדם לדעתי נמדד באשיות לא בדתיות ואם תצליחי לבודד את הדת מהיחסים שלכם זאת באמת תהיה הוכחה שאת אוהבת אותו

חי אדר

New member
מתרבות לתרבות

מה שעשוי להצטייר לגביך כטוב ונפלא אינו בהכרח מה שעשוי להיות לגבי אחיך על כל פשעים מכסה האהבה, ומכאן שלא משנה מה אחיך עושה, אם באמת את אוהבת ם באמת אזי צריך לקבלו כפי רצונו. אין אדם למד אלא מה שליבו חפץ. ולפעמים גדולה עבירה לשמה ממצוה שלא לשמה. ברשותך הערה: את מציינת כי יצא לתרבות רעה וחשבתי לתומי כי המדובר שיצא לרחוב ונהפך לעבריין. אך מהפרטים שמסרת אני קצת משתומם מדוע את מגדירה זאת באופן כזה? האם כל מה שלא עולה בקנה אחד עם תפיסתך נתפס כרע? טוב ורע הם מושגים יחסיים ייתכן שבענייך הו יצא לתרבות רעה, אך לגביו הוא יצא אולימתרבותרעה.כך שהכל יחסי ביותר. ולא ראי זה כרי זה הצד השווה

רינהא

סחתיני על התראיונתך ברדיו... דיברת יפה

רינהא

New member
ל00000000000000000000000000

תפסתי אותך על חם...שומע תכניות של ילדים???? אם אתה רוצה יש לי קלטות של דרדסים, קטקטים והבית של פיסטוק..... בכל אופן תודה

תודה רינהא!

אם יש לך את קיפי הקיפוד בגרסתו הישנה, לא איך שהוא נראה היום (ורוד מזעזע, מה הם חשבו לעצמם!)

מכשפית

New member
נורא היה בא לי להגיב

אבל פתאום מחקתי וכתבתי ומחקתי שוב, וגיליתי שזה קשה להגיב ככה. אולי תספרי יותר, רוחלה? מאיפה אתם? מה זה אומר "יצא לתרבות רעה" - איז סוג של יציאה זו, יש המון סוגים. איך את יודעת שהוא עצוב? למ אתם עצובים? למה את חושבת שלמרות תחנוניכם הוא בשלו? נסי להכנס לראש שלו, מה מנחה אותו? אשמח לעזור אם אדע טיפה יותר.

מכשפית

New member
ועוד דבר

אני מבקשת מהחברליצים שכאן, לא להבריח את רוחלה (ואתם יודעים למה אני מתכוונת...). יש לנו כאן דרך לעזור לא רק לה, אלא גם לאחיה, בעקיפין. תחסכו בדיחות והלצות לרגע.

מיכל25אב

New member
רוחלה

האמת היא שלא ממש הבנתי אם הוא חזר בתשובה או בשאלה אבל התשובה שלי היא אותה תשובה בכל מקרה... אני מניחה שקשה לך לראות את אחיך הולך ועושה צעד שלפי האמונה שלך הוא טעות קריטית וטרגית-את עצובה לראות אותו הולך וונהיה כל מה שכל חייך הזהירו אותו מפניו...אולי יש לזה גם השפעה על כל המשפחה שלך מבחינת הקהילה-אני לא יודעת... מה שחשוב יותר מהסטטוס שלו זה אתם המשפחה-הוא עושה את הבחירה שלו-זה חלק אפילו בריא בדרך לעצמאות שלו.איך תגיבו לזה-זו כבר בחירה שלכם. תביני, בתחנונים לא תשנו אותו חזרה וגם אם כן זה אומר שהוא יוותר על האושר שלו בשבילכם-זה מה שאת רוצה? תנסו לקבל אותו כמו שהוא-תרבות רעה-פה זה רק ענין של השקפה(הוא לא נהיה פושע-נכון?) מה שלא יהיה הוא עדיין אחיך-וזה מה שחשוב!

ואולי ההפך הוא הנכון! ../images/Emo163.gif

יתכן שהוא דווקא חזר בתשובה והפסיק להאמין בשטויות ובאמונות טפילות, ובתורת משה שנכתב ע"י בני אדם.

יו

את חמודה! בגילך לא קצת נאיבי לחשוב שאי אפשר להיות מאושר בלי תפילה? הדבר הכי חכם שעולה בדעתי להגיד לך הוא - תתקשרי לאחיך (האמת עדיף שתפגשי איתו פנים אל פנים - עדיף בביתו, תשתי מים ותאכלי במבה מהשקית) ולשם שינוי הנושא לא יהיה את או הוריך או אלוהים אלא- הוא. איך הוא מרגיש, מה עם העבודה שלו, איך הוא מסתדר, איפה הוא עושה כביסה, עידכונים מחיי האהבה שלו, איך הוא מכין את השקשוקה שלו (כשהוא מכין), איזה מוזיקה הוא אוהב, וכו´ וכו´ וכו´ יום אחד תקדישי רק לו. אם את אוהבת אותו, לא רק שזאת לא בקשה גדולה, אלא הרווח כולו שלך. (אני גם לא מבקשת שתנטשי את נסיונותיך המיותרים להחזרה בתשובה, רק תדחי אותה באיזה חצי שנה - זמן שיספיק לך להכיר את אחיך במתכונתו הלא קונבנציונלית מבחינתך). אני לא יכולה להבטיח לך שום דבר (כי זה תלוי בך), אבל אני יכולה לספר לך מנסיוני שהזמן הזה עם אחי, אחד על אחד, שבו מדברים על הכל (גם זמנו של אלוהים עוד יגיע) זה אחד התענוגות היותר משמחים בחיי. >ספל חמאה מגישה
<

למעלה