שלום לכולכם

שלום לכולכם ../images/Emo140.gif

אז... ראיתי את הפורום שלכם... איזה כיף לדעת שיש כזה פורום! אז הנה העניין שלי ומה מביא אותי לפה: פגשתי בחור מדהים מקנדה, טורונטו, הקשר ביננו נהיה מאוד רציני אבל הבעיה היא כמובן המרחק- הוא בקנדה ואני פה בארץ. החלטנו ששנינו נברר מה עדיף יותר- שהוא יבוא לגור איתי בארץ או שאני אלך לגור איתו בטורנטו. האמת? לי בכלל לא מפריע לעבור לשם, אני רק קצת מפחדת- הוא האדם היחיד שאני מכירה משם וגם אף פעם לא הייתי בטורנטו רק קראתי המון ים של חומר על המקום :) השאלה שלי אליכם היא מה אתם חושבים- אני אסתדר שם? יש עבודות? יש הרבה ישראלים שאני אמצא איתם שפה משותפת? ואם יקרה מצב שבסופו של דבר אנחנו לא נהיה יחד (מה שנראה לא הגיוני כי ככל הנראה אנחנו נתחתן
) יש קהילות יהודיות? אני אשמח לקבל ממכם תשובות. תודה רבה! :)

tzvika ca

New member
תאמת

טוב אז תאמת עדיף שאת תעברי לקנדה אפילו שהתהליך לא פשוט אבל כדי מאוד. יש בקנדה הרבה אפשרויות יותר מהארץ . את צרכה שהיה לך מקצוע טוב את צרכה לכתוב מה המקצוע שלך או התואר שלך כדי שאנשים יוכלו להגיד לך אם יש לך עתיד בקנדה במקצוע זה. זה טוב שאת לוקחת את תהליך ההגירה בקלות ושאת רוצה את זה כי כך את תרגישי יותר טוב עם אצמך וגם התהליך היה יותר קל לך ולאנשים מסביב. את צריכה לדעת שלא הכל ורוד פו בקנדה במיוחד לא בטורונטו כי יש פו הרבה מהגרים, לוקחים פו אנשים לעבודה עם הם יודעים מספיק אנגלית כדי להבין את הסובבים אותם. בעבודה אנגלית זה קרטריון מאוד חשוב כאשר רוצים להתקבל למקום כולשהו. לשאלתך עם את תמצאי שפה משותפת עם ישראלים אז התשובה שלי היה שיותר מהישראלים את לא תמצאי שפה יותר משותפת כי הם עם אותה מנטליות וגם הם יודעים למה עברת הם יודעים איך הרגשת כי גם הם עברו את זה. יש פו הרבה קהילות יהודיות והרבה יהודים בטורונטו במיוחד ,אז יש לאן לפנות ואין לך מה לדהוג תמיד יש אנשים שמוחנים לעזור במיוחד יהודים . יש לי ספור אל זה אבל זה לא קשור. אז כדי לך לעבור לקנדה יותר ממה שהחבר הקנדי יעבור לישראל זאת דעתי מהרבה סיבות. ועם את תרצי להתחתן היתו אז את תוכלי לקבל אזרחות קנדית אבל זה גם תהליך לא פשוט שצריך לעבור כי צריך להראות שהנישואים הם פקטיבים.

אוקיי תודה ועוד משהו-

אם אין לי עבודה מעודפת- אני עדיין מאוד צעירה ככה שהניסיון היחיד שיש לי הוא של קצת פחות משנה. האם בכל זאת אני יוכל למצוא איזושהי עבודה בטורונטו? ואם לא ייתנו לי ויזה- שמעתם על מושג שנקרא "ספונסר"?

formersusan

New member
hi snow!

אני מבינה מאוד מאיפה את מגיעה. זה אכן קצת מעורר חששות לנסוע לארץ זרה כשמכירים שם רק אדם אחד... אבל אני בטוחה שעם הזמן תרחיבי את מעגל ההיכרות שלך. בכל אופן, מן הסתם כשתגיעי תיכנסי כתיירת, ותוכלי לשהות חוקית 6 חודשים, ואחר כך להאריך לעוד 6 חודשים. בתום תקופת ההארכה יהיה עלייך לצאת מקנדה, או לשנות את הסטטוס שלך. אבל אני בטוחה שעד אז כבר יהיו לך תשובות לגבי המשך הישארותך שם ומה תרצי לעשות. כתיירת מאוד לא מומלץ לחפש עבודה. לא רק שקשה, וכשמוצאים משהו, לרוב מדובר בניצול, אלא שאם תיתפסי על ידי רשויות ההגירה, תגורשי ללא אפשרות לשוב, ובמקרה שלך, רב הסיכון על הרווח. כן, חברך לחיים או בעלך לעתיד יוכל בתנאים מסוימים להיות הספונסר שלך. בכל מקרה, לפני ששניכם תיכנסו להתחייבות כזאת, תשקלו היטב את צעדיכם. בכל מקרה, תזרמי עם זה. סעי, תראי, ואולי עם הזמן תחליטי. בהצלחה רבה!

יהושע 50

New member
אני מציע

ששניכם תהיו חודש חודשיים ביחד בקנדה ולאחר מכן (או לפני) תקופה דומה בישראל. כך הוא יבין יותר טוב מה זה אומר לחיות בישראל ואת תביני יותר טוב מה מחכה לך שם. את שתי התקופות כאן ושם תשדלו לנצל כדי לקבל תשובות על כמה שיותר שאלות ואז לשניכם יהיה יותר מידע כבסיס לקבלת החלטה.

Esther4

New member
לשלגיה

את יכולה כרגע להגיע לקנדה בתור תיירת ולהיות 3 חודשים בלבד. אינך יכולה לעבוד מבלי לקבל רשיון עבודה. כמו כן את יכולה להגיע לקנדה בתור סטודנטית וללמוד עד שתסיימי את הלימודים. במידה ותרצו להנשא בישראל או בקנדה אין בעיה.כדי שתוכלי לשהות כאן כמהגרת בעלך יצטרך לעשות עבורך ספונסרשייפ ולחתום שהוא תומך בך בעת שהייתך בקנדה לתקופה של בין 3 ל-10 שנים. לאחר 3 שנים בדרך כלל מקבלים את האזרחות. אם תתחתני איתו בארץ הוא יוכל לבקש מהקונסוליה הקנדית בתל אביב לעשות עבורך את הספונסרשייפ. לאחר שיהיו לך את כל ניירות ההגירה ותגיעי לקנדה תוכלי להגיש בקשה להוציא את הכרטיס SIN שזה אישור העבודה.(לוקח 6 שבועות). את שואלת אם יש עבודות? לא כתבת איזה סוג עבודה? וכן כדי לעבוד בכל מקום ישאלו אותך אם יש לך נסיון קנדי. באם את דוברת אנגלית טובה לא תהיה לך בעיה למצוא עבודה התחלתית בתור מלצרית או כל עבודה אחרת שתמצאי. יש קהילה יהודית גדולה מאד אבל הם לא עוזרים במציאת עבודה אלא בעזרה לכתוב קורות חיים. בהצלחה

למעלה