שלום לכולכם..

SimpleMe

New member
שלום לכולכם.. ../images/Emo13.gif

יום חמישי הייתי ביום השתלמות למשקיו"ת נפגעים- היום הזה כלל הרצאה מפורטת מאד על משרד הבטחון ומה שמגיע לנכי צה"ל ומהי הדרך הטובה ביותר להבטיח את המירב לנכים. אשמח לענות על שאלות במידה וקיימות.

עָנת

New member
הגר../images/Emo23.gif נשמח שתשתפי אותנו

ובאמת מה הדרך הטובה ביותר,שתבטיח שנקבל את המירב מהאגף

SimpleMe

New member
אם תהיינה שאלות יהיה לי קל יותר..

אבל באופן כללי, מאד חשובה הגשת תביעה מפורטת שכוללת גם דברים שנראיים שוליים.. נניח אדם שסובל מנכות פיזית שנחשבת קשה (מעל 80 אחוז) ובנוסף סובל מדברים קטנים- חשוב לציין אותם. ומלבד זאת חשוב לשמור על מעקב של משרד הבטחון על מצבכם (וזו אחריותכם), מכוון שמשרד הבטחון אחראי גם על החמרה. לכן , כשאני לדוגמא מבקרת את הנכים שלנו אני תמיד מקפידה לראות אם חל שינוי "ששווה לדווח עליו" במצבם. אגב, ניתן להגיש תביעות גם במקרה של טראומה מלפני עשרות שנים, שרק עכשיו צצה ועלתה. לגבי מועדי הגשת תביעה, דרך טובה למלא תביעה, תביעות בדיעבד וכו' אשמח לענות על שאלות..

shanis

New member
מש"קית נפגעים של איזה חיל את ?

האם מש"קיות הנפגעים בכלל נשארות בקשר עם הנכים אחרי השחרור שלהם ? עיצה אחת אני יכול לתת לך כמי שהיה תקופה ארוכה בצד השני (הפצוע) וגם כמפד של חיילים פצועים: אל תזניחי את החיילים שאת אחראית עליהם, גם אם מדובר בחייל שנראה לך שהוא פצוע קל ואוטוטו חוזר ליחידה. לפעמים את תהיי האדם האחרון שיהיה איתו החייל בקשר לפני שיעזוב את המסגרת הצבאית וליחס שלך כלפיו השפעה לא קטנה על איך הוא יזכור את השירות שלו.

SimpleMe

New member
אוי ואבוי אלו מילים קשות.

הזנחה זו מילה מאד קשה. אני מאד מקווה שאף אחד מהחיילים שלי לא מרגיש שהוא הוזנח. אני מודעת לחשיבות התפקיד שלי ולכן מאד מקפידה לתת יחס מאד אישי לכל אחד ולהעניק את מירב תשומת הלב... כמו כן אני תמיד במעקב אחרי כל החיילים שלי ולכן לא יכול להיות מצב שמישהו ישחרר על פרופיל 24\21 ואני לא אדע. לשאלתך השנייה, משקיו"ת נפגעים לא אמורות להשאר בקשר עם חיילים לאחר שחרורם אבל אני בהחלט מקפידה לעשות את זה עם מי שמעוניין. בעקרון "טיפול" בנכים הוא באחריות הקצין\ה. אבל הקצין שלי מאשר לי לבקר ולהיות בקשר עם נכים ולכן אני עושה את זה. כמו כן חיילים שהיו שלי בגלל מחלה\פציעה והוכרו כנכי צה"ל ומעוניינים להמשיך איתי בקשר- אני שומרת איתם על קשר רציף והדוק.

shanis

New member
כמה דברים

אני יכול לספר לך שהייתי פצוע במסגרת הצבאית במשך 8 חודשים ומש"קית הנפגעים ביקרה אותי פעמיים במשך כל אותה תקופה. אני גם יכול לספר לך שהשתחררתי ואף אחד ביחידה שלי לא ידע בכלל שהשתחררתי: לא הק. כ"א לא הפמל"ג כ"א ולא הק. נפגעים של היחידה וזה למרות שהייתי סגן מפקד צוות ביחידה מיוחדת. מיותר לציין שהיחידה/ק. הנפגעים שלה ממש לא בקשר איתי. אני חושב שמה שאת יכולה ללמוד מהדברים שאני ואחרים אומרים זה שרוב האנשים משתחררים עם תחושות לא טובות עקב דברים שהם עוברים מרגע הפגיעה ועקב זה שהמערכת מתייחסת לאותו פצוע שאל מי שעשה את שלא וזהו. תשתדלי שבחלקה הקטנה שלך הדברים לא יקרו. שהיחידה לא שוכחת את הפצוע מרגע שנפצע ואפילו משתדלת לשמור איתו על קשר גם אחרי השחרור. אולי חבל שבמסגרת הקורס לא נפגשתן עם נכים. אני חושב שזו הדרך הכי טובה להבהיר את החשיבות של התפקיד ולתת לכן כלים עוד לפני תחילת התפקיד. בכל מקרה בהצלחה.

SimpleMe

New member
שלום לך ../images/Emo13.gif

מה שאתה מתאר באמת לא בסדר...בלי קשר למה היה תפקידך בצבא. גם חייל ששירת 3 חודשים ונפצע ראוי ליחס כנכה צה"ל מהיחידה שלו במיוחד ממדור נפגעים. אני יודעת שלפחות במג"ב מלווים את הנכים הרבה שנים. רק לפני שבועיים ביקרתי נכה מלפני 18 שנה שעדיין אנחנו בקשר איתו. אנחנו שומרים על קשר עם נכים, משפחות שכולות, ואלמנות לאורך כל חייהם במידה והם מסכימים. יש לנו לפחות 3 ערבים בשנה שמוקדשים להם..וכמובן ביקורים שלי. אני מקווה שהדברים ייעשו באופן דומה בכל החיילות. בכל מקרה, שיהיה לך ערב טוב
ואם תוכל לרשום לי במסר לאיזה חיל אתה משתייך אני אשמח.

shanis

New member
במג"ב היחס באמת מצוין

מכיר לפחות נכה אחד שנפצע במג"ב ובאמת עד היום מבקרים אותו ושמרים איתו על קשר. אני הייתי בזמנו בחיל הים, אבל זה בסדר, כבר מזמן שכחנו מזה והמשכנו הלאה. בזמנו זה מאד הפריע לי והגעתי עד למפקד החיל בניסיון לוודא שדברים כאלה לא יקרו בעתיד אבל המערכת הצבאית לומדת, לצערנו, רק מאירועים קשים שהיו יכולים להמנע. בקיצור, שוב בהצלחה ואני מקווה את הדברים ששמעת כאן הפצועים שאת תטפלי בהם - הם לא יגידו דברים כאלה בעתיד. את גם מוזמנת להעלות פה שאלות שפצועים או נכים שאת בקשר איתם שואלת/מעוניינים לדעת.

AVI359

New member
SHANIS

SHANIS שלום רב אני רק יכול להצטער על המצב אותו אתה מתאר,לכל קוראי הפורום אני חייב לציין את ק.הנפגעים ומשקיות הנפגעים של הנדסה קרבית..לכל דורותיהם רמה בפני עצמה..כל החיל מגויס לטובת נפגעי החיל מאז ומעולם יחס כזה אפשר לתאר רק בחלומות הטובים.אין מילים להודות להן. בברכה אבי

2מוש

New member
תגובה בקשר למשקיות

אני מאמין שאת כן עושה כמה שאפשר בשביל החיילים שלך אבל אני רוצה להגיד לך שאני ישבתי יותר מחצי שנה בבית חולים ומשקית ביקרה אצלי פעם 1 ולא יותררררררררררר ואם זה לא הזנחה אז מה זה הזנחה

אני רק כועס על דבר אחד...

שעליו אחראית גם משק"ית הנפגעים של היחידה שלי, שאף אחד מהיחידה שלי לא משתין לכיוון שלי אחריי שנזרקתי מהצבא, לא מעניין את הסבתא שלהם מה איתי , אם אני חי או מת, הכושי עשה את שלו והכושי יכול למות מצידם..., וכל זה אחריי שנתתי את הנשמה לחיילים שלי ואני הייתי מ"פ...(סרן....)

SimpleMe

New member
ערב טוב.

מותר לשאול מאיזה חיל הגעת? האם משקי"ת נפגעים\ קצינת נפגעים היו עימך בקשר לפני שחרורך?

עָנת

New member
בזמן שהייתי בגימלים ממושכים

משקית נפגעים באה לבקר אותי בביתי. מעבר לך, הקשר שהיה בינינו היה שיטחי למדי. לאחר השחרור,ברור שלא היה שום קשר!

SimpleMe

New member
באמת? ממש מוזר בעייני.

מאז לא היה קשר גם על"מ להזמינך לערב נכים? נופש פצועים? וכו'?

עָנת

New member
זה בסדר,אל תטרחי לשווא../images/Emo24.gif

יש לי הווה ועתיד,שעם כל הכבוד חסרונה של משקית נפגעים אינו משמעותי
.
את חמודה את יודעת

SimpleMe

New member
תודה ../images/Emo9.gif

ואני לא אברר את זה ספציפית עבורך. אלא אני פשוט אשאל מדוע מתנתק קשר עם נכים? ומדוע הם לא מארגנים אירועים לנכים? ואם הם מארגנים מדוע הם לא מזמינים את כולם? אם היו מזמינים אותך לנופש בבית מלון עם נכים נוספים של השלישות לא היית מעוניינת להגיע?

עזבי...

לא צריך טובות מאף אחד, תודה לאל אני עובד ואם אני רוצה לצאת לנופש, אני יוצא בלי שום טובה של חייל כזה או אחר... רק מעצבן אותי שהמג"ד שלי, קצינים מהפלוגה שלי, חיילים, אף אחד לא טרח לבדוק מה נשמע איתי, משקי"ת נפגעים של היחידה שלנו ממש לא מזיזה לי כרגע (בלי שום דבר אישי כלפייך...), ולשאלתך, הייתי מ"פ (סרן...) בשיריון...

למעלה