שלום לכוווולם

enigma4u

New member
ספר הזוהר

אין ברש"י או בספרי רבי יהודה הלוי שום אזכור על ספר הזוהר. הרמב"ם נפטר כמה עשרות שנים לפני הולדתו של משה דה ליאון לכן הוא לא כתב עליו שום דבר.

לא דיברתי על הזוהר אלא על תורת הקבלה.

בכוזרי כן מוזכרים דברי קבלה, וכן אצל רש"י לגבי נראה לי הושענאות.

HGXEU

New member
לא ידוע לי על התייחסות לזוהר, רק על הקבלה

הרי ספר הזוהר זה ספר קבלי שחיבר (או אסף מסורות) רבי משה די ליאון (מקובל). כמה שידוע לי הוא התנגד לתורת הקבלה בכלל, ותלמידיו תמיד התווכחו עם חסידי הקבלה. הוא התנגד לצירופי שמות, לספר קבלי (ששכחתי את שמו) שמיוחס לתנאים (טען שהוא ע"ז וייחס אותו לקראים) ועוד.

enigma4u

New member
I S A A K

תוכן: רק לאחר שחיבר את היד החזקה ולעת זיקנותו זכה ללמוד את ספר הזהר והרמב''ם אומר שלו היה זוכה לראות את הזהר בצעירותו,היה משנה רבה מפסקיו אתה יכול בבקשה להביא מראה מקום היכן הרמב"ם כתב על ספר הזוהר? נא לא להתחמק.

I S A A K

New member
כך כתוב בחוברת "דבר מלכות"

לפרשת וירא, בתוך שיחתו של כ"ק האדמו"ר מליובאוויטש זיע"א. בכמה ספרים כבר דנו בזה ראה רשימות הצ"צ על מו"נ (בסו"ס החקירה). כסף משנה להל' מזוזה (פ"ה ה"ד) מגדול עוז להל' תשובה ( פ"ה ה"ה) ס' בן יוחאי שער ו' מענה קל. הרמב"ם והזהר (להרב מרגלית). וראה צפנת פענח על הרמב"ם להל' ע"ז (פי"ב ה"ו): פחות מד' הטעם משום דמבואר בס' קבלה דיש לפאה דא"ק ד' שערות ע' בס' מפתח העולמות ע"ש. "

enigma4u

New member
אנא הבא מקור

והרמב''ם אומר שלו היה זוכה לראות את הזהר בצעירותו,היה משנה רבה מפסקיו היכן הרמב"ם כתב את זה? אתה טועה, הרמב"ם מעולם לא הזכיר את ספר הזוהר. זה לא יפה למחוק הודעות רק משום שהם מוכיחות שאתה טועה, באם תמשיך בכך אגיש תלונה למערכת. בשום פורום אחר לא מוחקים הודעות רק בגלל שהם מראות שהמנהל טועה.

I S A A K

New member
בבקשה

לפרשת וירא, בתוך שיחתו של כ"ק האדמו"ר מליובאוויטש זיע"א

enigma4u

New member
אז בא נסכם את הנושא

אין לך שום מקור שהרמב"ם אמר כך חוץ מהאדמו"ר מליובאוויטש. אם הרמב'ם היה כותב זאת היה מאוד פשוט לציין מראה מקום, אבל מכיוון שהרמב"ם מעולם לא כתב זאת אין לך מראה מקום.

I S A A K

New member
אני מחכה מת''ח אחד את המקור

ברגע שיהיה לי אציג אותו לעיני כל,אכן ,בנתיים אני מסתמך על האדמו"ר מליובאוויטש.

enigma4u

New member
ראה מה הרמב"ם כתב

וכבר בארו עומק מעשה מרכבה וזרותם מהבנת ההמון, ונתבאר כי אפילו הדבר אשר יתבאר ממנו למי שחננו ה' להבנתו, הרי הוא מנוע מצד הדין ללמדו ולהסבירו כי אם בעל פה ליחיד המתואר וגם לא יאמר לו אלא ראשי פרקים וזוהי הסיבה שנפסק מדע זה מן האומה כליל, עד שאין למצוא ממנו מעט ולא הרבה. וראוי הוא לנהוג בו כך, לפי שלא חדל להיות מסור מן הלב אל הלב ולא נכתב כלל בספר. (מורה נבוכים, הקדמה לחלק שלישי). אם הרמב"ם היה רואה את ספר הזהר הוא לא היה כותב על מעשה מרכבה שלא נכתב בכלל בספר.

I S A A K

New member
ואם תשאל שוב פעם

תקבל אותה תשובה-וזה המקור,מה לא ברור?

HGXEU

New member
זה גן העדן והגיהנום לפי הרמב"ם !

גן העדן זה משל לתענוג שיש לנשמה על ידי הדבקות באלוהים (על ידי הידמות אליו). וגיהנום זה משל לכליון הנשמה כשאין לה דבקות בה', או פחות ממה שיכולה.

אוכלים בלי גוף?

הרי ברור שהתאורים הפיזיים האלה הם מטאפורות שנועדו לגשר על חוסר יכולתנו להבין עולם בו אין גשמיות.

לילית36

New member
למה מטאפורות

התאורים הפיזיים, מתייחסים גם לגהנום, ושם התאורים הרבה יותר מוחשיים, ממש לא מטאפורות.

האם לנשמות יש מערכת עצבים?

האם אחרי המות יש לנו גוף שאפשר לענות אותו בצואה רותחת? אי אפשר לקבל את התאורים האלה כפשוטם, הם בסה"כ דרך להמחיש לנו את מה שקשה לנו לתפוס, את הסבל הצפוי לנו בגיהנום תוך שימוש בדימוי מוכר לנו, יסורים פיזיים.

לילית36

New member
לא מסכימה איתך

הרמב"ם כותב במפורש הואיל ואין בו גווייות, אין בו לא אכילה ולא שתייה ולא דבר מכל הדברים שגופות בני אדם צריכין להן בעולם הזה. ולא יארע דבר בו מן הדברים שמאורעין לגופות בעולם הזה, אם רצה יכול היה לתאר סבל נפשי, וגם את זה אפשר לתאר, כפי שעושים שאת פדויי שבי.

למעלה