שלום לכוווולם

לילית36

New member
אתה חוזר

ומצטט משפטים שלא עומדים בפני עצמם, מה זה ידע כל אלה, הכוונה שידע את עשרת הדיברות? שידע את הניסים של אליהו הנביא? למה הכוונה כל אלה. אין שום איזכור לגן-עדן בכל הדרשה שהבאת. בסוף הדרשה כתוב בשפת בני אדם: אומר המגדל עוז שודאי (שודאי= אני משער) ידע הרמב''ם את מציאות גן עדן וגהינם,רק הוא לא הזכירם כיון שישנם שם סודות עמוקים עדיין לא ניתן לגולותם. גם בכור בדימונה יש סודות, אז לא אומרים הכור בדימונה?. חז"ל דיברו על גן-עדן, בגמרה מוזכרים שבעה שמות לגיהנום, איזק, אני מחדשת לך משהו, רבי יהושוע בן לוי ביקר בגיהנום ומתאר את שראו עיניו, והמגדל אומר שלא הזכירם בגלל הסודות שבהם. ואתה לא מבין את המגמתיות שבאמירה זו.

I S A A K

New member
את ממש לא שומעת את עצמך

לכל האמור הרי הרמב''ם מן הסתם ידע את הגמרות הנ''ל,ואע''פ לא הזכירם ביד חזקה אבל במורא נבוכים הוא מזכירם אין ספור,ללמדך שהדברים לפי הרמב''ם לא היו פשוטים אומר הרמב''ן בשער הגמול צריך לעבור חמישה עולמות, חמישה עולמות זה – 1. העולם הזה 2. עולם הנשמות, גן עדן וגיהינום 3. זה עולם ימות משיח 4. זה עולם תחיית המתים 5. זה עולם הבא.

לילית36

New member
אתה בסדר?

על מה אתה מדבר? איזו יד חזקה, לא יד חזקה ולא זרוע נטויה. מה אנחנו הולכים בהורדת ידיים. לא מכירה את מורא נבוכים, ואני יודעת שהדברים לא פשוטים, אז אם למישהו חשוב שאני יאמין בו, שיכתוב ברור, כך שלא יצטרכו פרושים שגם הם לא ברורים, ולהם פרושי משנה שגם הם לא ברורים, זה נשמע כמו סידור עבודה. כל שכתבת לא קשור לתגובות האחרונות שלנו, תתמקד.

I S A A K

New member
אה הבנתי

חשבתי שאת יודעת במה מדובר מדובר בספר משנה תורה לרמב''ם נפוץ יותר השימוש בכינוי הנוסף של הספר - היד החזקה על שם ארבעה עשר (י"ד) הספרים הכלולים בו,

איפה זה מוזכר במורה נבוכים?

האזכור היחידי שאני מכיר מאוד עקבי עם המשנה תורה. (בחלק השני, בפרק על חידוש העולם הוא לועג לאותם שוטים שמבינים את חז"ל כפשוטם וסוברים שגופם יתעדן לעד בגן העדן) כדרכו של הרמב"ם הוא מתבטא בצורה מאוד נחרצת על מי שסובר אחרת, הוא משווה במשנה תורה את מי שחושב שבגן עדן יהיו תענוגות הגוף לערבים הסכלים שטופי הזימה. הרמב"ם כותב בפירוש שגן עדן וגיהנום אינם ענינים גשמיים. אתה מוזמן לפתוח את הקדמת הרמב"ם לפרק חלק ולקרוא אותה בעיון, הוא מאוד ברור בנושא. http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/rambam/hakdamat-2.htm#1 אנא ממך, קרא בעיון את דברי הרמב"ם, אל תחפש משפט בודד ותוציא אותו מהקשרו, כבד את הרמב"ם ואל תשתמש בו כקרדום. אני חייב להעיר לך ששוב אתה מבזה את זכרו של הרמב"ם ודוחף לפיו בכוח את ההשקפה שלך. קצת כבוד לרמב"ם שהתכון למה שכתב ואין לשבש את דבריו. לעומתך הרמב"ן בשער הגמול, מבקר את השקפת הרמב"ם וחולק עליו, כך ראוי ליהודי יר"ש לעשות, לא לשבש את דברי חכמים אלא לנסות להבין אותם ואז לקבל או לא לקבל. וכתב הרמבן" על הרמב"ם: http://www.daat.ac.il/daat/mahshevt/hagmul/4-4.htm "אלו דבריו זכרונו לברכה, ואינם דברים נוחים לדעתנו. מפני שדברי רבותינו זיכרונם לברכה במחלוקת שהזכיר, אינם על דיני גיהנם המצוי תמיד, שהוא לדברי הכל מקום דין באש נפלאה דקה, בראה האלהים לעונש ולאבד רחקיו ולהצמית כל זונה ממנו. " שוב, ביהדות יש כמה השקפות וזכותך להחזיק בכל השקפה שתרצה, בודאי שיש לך על מי לסמוך. רק אנא ממך, תן כבוד לחכמים ואל תכניס לפיו של הרמב"ם את השקפתו של ISAAK.

I S A A K

New member
כיצד ראית מתוך דברי שאני כביכל

לועג לרמב''ם? קרא בעיון רב את מה שאני כותב לפני שאתה מייחס לי דברים שלא היו אני חייב להעיר לך ששוב אתה מבזה את זכרו של הרמב"ם ודוחף לפיו בכוח את ההשקפה שלך. קצת כבוד לרמב"ם שהתכון למה שכתב ואין לשבש את דבריו. אתה יכל לציין מראה מקור בחשדות שלך כלפי?

אם הבנתי לא נכון, אני מתנצל כמובן

אני הבנתי שאתה טוען שהרמב"ם האמין בגן עדן וגיהנום בהם יש עינוגים ועינויים פיזיים. שבאמת יש סעודה אמיתית לצדיקים והרשעים באמת נשרפים. זאת בעוד הרמב"ם אומר בפירוש ההפך. אם אינך טוען זאת, על מה הוכוח? מדוע הבאת כראיה לדבריך על הרמב"ם את הרמב"ן החולק על הרמב"ם בתוקף?

לילית36

New member
ירד לי האסימון

אני מבינה שהייתה משתתפת בפורום בשם "אםהבנםשמחה" אני כבר רצה לחפס אותה.

לילית36

New member
איזק, לא תאמין

מצאתי את "אםהבניםשמחה" אישה צדיקה, כותבת ב"ה, לא הולכת למניין שאין בו מחיצה, ממציצה על בית כנסת.

I S A A K

New member
תמסרי לה בשמי ובשם הפורום ד''ש חמות

עם כל החילוקי דעות שיש בנינו אני עדיין מצפה לבואה

למעלה