שלום לכבוד הרב..

חיימוo

New member
שלום לכבוד הרב..

כמה שאלות ברשותך: 1. מדוע לדעתך האבולוציה לא עונה על השאלה כיצד הכל התחיל? גם אם התשובה לכך, היא ש-"אלוהים ברא את הכל" אז כיצד הוא נברא?!?! אם לכל דבר יש התחלה, אז גם לאלוהים צריכה להיות התחלה... האם ידוע מי הבורא של הבורא? 2. מדוע אלוהים מרשה לפגים להוולד? לילדים עם תסמונת דאון? למה הוא מרשה כל כך הרבה כאב? 3. האם אלוהים יכול לברוא אבן קשה כל כך שאפילו הוא לא יכול לשבור? 4. ומדוע, התרחשה השואה הנוראית? ילדים קטנים ודתיים נרצחו באכזריות…. מה זה בעצם אומר על אלוהים אם הוא מרשה שואה שכזאת?

asaf2000

New member
וואי איזה כבד

כל השאלות הקלאסיות בהודעה אחת...
1. אני מניח שלא שמעת הרצאות של הרב אמנון יצחק שליט"א כי אם כן היית יודע שכמעט כל הרצאה הוא פותח בשאלה איך ניתן להוכיח שיש בורא לעולם... ובכן הטקסט של ההוכחה למציאות הבורא מופיע באתר של הרב אמנון יצחק ממש כאן. 2. כנס לפורום האמת האבסולוטית, פורום מומלץ ביותר לכל השאלות כגון אלה. 3. השאלה הפילוסופית המפורסמת והתשובות המפורסמות: http://www.kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=2834 http://www.haemet.net/Breeah/QUEST.html http://www.moriya.org.il/shut/indexid.asp?id=15184 והתשובה הפשוטה שעצם השאלה היא לא הגיונית כי אתה יוצא מנקודת הנחה שאלוקים הוא כל-יכול ואתה שואל 'האם הוא יכול לברוא דבר שהוא לא יכול...' אה! עצור! איך אתה יכול לשאול האם אלוקים "לא יכול" לעשות משהו אם יצאת מנקודת הנחה שהוא כל-יכול? 4. שירשור "איפה אלוקים היה בשואה?" מתוך פורום האמת האבסולוטית: http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=901850 וממליץ לך להכנס ל... מדור תורה ומדע באתר "הידברות": http://www.hidabroot.org/Site/ARbook.asp?id=7426 תורה ומדע באתר "שופר": http://www.shofar.net/site/ARList.asp?id=4578&category=2&Query=1

חיימוo

New member
סליחה שאני צוחק..

תגיד, לענות תשובות בעצמך אתה יודע? למה כל הקישורים האלה? 1. שמעתי והרבה הרצאות שלו, אומנם לא נכחתי פיסית בהרצאות אבל שמעתי את קלטות ה-audio באתר שופר, וככל ששמעתי יותר השתכנעתי שאמנון יצחק הוא ליצן שמבסס את ההוכחות על סילופים. אז הנה אני אתייחס לקישורים שנתת: הטענה כאן היא : "אמרתי ההוכחה זה אתה, אמר: אני ההוכחה למציאות הבורא? אמרתי לו: כן, כיצד. אמרתי אם אתה נבראת ולא ע''י עצמך מוכרח שהיה בורא שקדם לך, אם נבראת ולא ע''י עצמך מוכרח שהיה בורא שקדם לך, ומה ההוכחה שנבראת? יש 2 אפשרויות, או שהית לפני שנבראת או שלא הייתי לפני שנבראת, אם היית לפני שנבראת, לא נבראת כי היית, ואם לא היית לפני שנבראת? איך נהיית? הרי לא היית? אמרתי לו זאת ההוכחה שיש בורא לעולם," --- החומר שמרכיב את גופי(האטומים) היה קיים מאז ומעולם ולא נברא, מי שהפך אותי לאדם היו הורי אשר יצרו אותי בתהליך ביולוגי לחלוטין ללא שום התערבות של כוח עליון, כאשר הזיגוטה (הביצית המופרית) החלה להתחלק על פי הוראות הקוד הגנטי עד ליצירת עובר עם כל מערכות הגוף (אני), ולכן לא נוצרתי על ידי שום כוח עליון, אלא על ידי הורי בתהליך ביולוגי נטו.
האם יש לך עוד הוכחות מגוחכות לקיומו של אלוהים הדמיוני? 2. מדוע אתה מפנה אותי לפורום כלשהוא? האם לך בעצמך אין שום תשובות לשאלות ששאלתי? אם כך , מדוע אתה מאמין באמונה עיוורת באל שיוצר כל כך הרבה סבל? 3. "והתשובה הפשוטה שעצם השאלה היא לא הגיונית כי אתה יוצא מנקודת הנחה שאלוקים הוא כל-יכול ואתה שואל 'האם הוא יכול לברוא דבר שהוא לא יכול...' אה! עצור! איך אתה יכול לשאול האם אלוקים "לא יכול" לעשות משהו אם יצאת מנקודת הנחה שהוא כל-יכול?" -- אז מה התשובה לכך האם אלוהים יכול לברוא אבן כזאת או שזה מעבר ליכולתו? בלי התחמקות, תשובה ישר ולעניין..
4.
עוד פעם קישורים? איך זה שאין לך שום הוכחה בעצמך? ואיך זה שאין לך הוכחה לקיום אלוהים?
ראה.. זה מזכיר לי שלפני כמה שנים התווכחתי עם בחור ישיבה חרדי על קיומו של אלוהים. הוא אמר לי "זה פעם ראשונה שאני רואה אדם שלא מאמין באלוהים", ביקשתי ממנו שיוכיח לי שיש אלוהים, והוא נשאר חסר תשובה, וזה בחור ישיבה שבזבז שנים מזמנו על אותה אמונה עיוורת בקיום של אלוהים. וזה בדיוק מה שאתה עושה פה... אתה מאמין באלוהים דמיוני וכל יכול, אבל אף אחד מעולם לא פגש באותו יציר של הדמיון! ואף אחד לא ראה את קיומו... אם כך איך אתה יודע שהוא קיים? ואם הוא קיים, מדוע הוא לא מתגלה בפנינו? אני לא בא לפה כדי לנגח אותך, פשוט כדי להבין את נקודת המוצא שלך ולמה אנשים מאמינים לזה.. כי התשובה שבינתיים קיבלתי ממך היא "כי ככה חונכתי" או "כי ככה אמרו לי" - זה בדיוק מה שאתה אומר.. אתה נותן קישורים, אבל אתה לא מצליח להסביר ולהוכיח בעצמך את קיומו של אותו אלוהים.. וזה לא שאני חסר רקע בדת, נולדתי למשפחה מסורתית, הייתי בבית ספר דתי, וגם למדתי שיעורי גמרא ותנ"ך, ופשוט הגעתי למסקנה שאין באמת אלוהים.. וכל מה ששמעתי למשל בהרצאותיו של הרב זמיר כהן זה אוסף של דברים לא מבוססים, הוא טוען למשל שאם הגוף שלך מהונדס כשם שהוא מהונדס אז זה מוכיח שיש אלוהים, אבל זה קישקוש! כי זה שהגוף שלך כמו שהוא לא מראה בהכרח שיש אלוהים, זה מראה שהייתה אבולוציה, אבל זה למשל נקודה שהרב זמיר כהן "שכח" משום מה להתייחס אליה...

asaf2000

New member
תשובה

א. אני יודע תשובות לכל השאלות ששאלת אבל הפורום הוא לא המקום לדון בהם ולכן לא עניתי מעצמי רק הבאתי קישורים כהרגלי. ב. לא היית צריך להתיחס לקישורים שהבאתי כי אם תעיין בהודעת מנהל הפורום תראה שהוא נועד לשאלות הלכתיות בלבד. אני עונה לפנים משורת הדין ע"י קישורים גם לשאלות אחרות שלא קשורות אבל הפורום בטח שלא נועד לויכוחים לכן הבאתי לך לינק לפורום האמת האבסולוטית ששם עוסקים בנושאים האלה. ג. אני מוחה על דבריך כנגד הרב אמנון יצחק שליט"א! ד. בחור ישיבה חרדי ממוצע לא מגיע לעסוק בשאלות על האמונה ומחקרים על התורה ואפילו שהוא לא יודע כל שאלה שאתה שואל יש עליה תשובה לכן אין לו גם צורך בידע הזה. ה. אם הגעת למסקנה סופית שאין אלוהים למה אתה ממשיך לשאול שאלות באמונה? אם רק בשביל להתוכח זה לא המקום.

חיימוo

New member
לא התכוונתי לפגוע באמונתך..

א. רציתי לברר האם היא נשענת על עובדות מוצקות ועל הוכחות או רק על אמונה. ב. אני מעדיף לעסוק בשאלות האלה בפורום ציבורי ולא בפורום פרטי דוגמת hydepark, וכבר הייתה לי הכרות עם מנהל הפורום שם. ג. אמנון יצחק הוא רב? למיטב ידיעתי אין לו תעודת רב.. תקן אותי בבקשה אם אני טועה.. ד. לדעתי, זה נראה לי מגוחך, כלומר קודם להאמין ואז לחפש הוכחות ולא ההפך, אבל זה דעתי. ה. לא התכוונתי לפגוע, רק לראות אם יש הוכחות לקיום אלוהים, והאמן לי שברגע שאני אראה בדל הוכחה לקיום של אלוהים באותו היום אני אחזור בתשובה, ועד היום לא ראיתי הוכחה.

David i

New member
חיימוo! הגזמת...

כך להתפרץ לפורום המיועד לדורשי ההלכה, ולהפציץ חירופים וגידופים על האלוקים? מה, יצאת מדעתך? אוקיי, כשהצגת שאלות - זה עוד בסדר, למרות שזה ממש לא המקום, אבל נו... עוד נסבל. אבל פתאום פרצת בהתלהמות משונה והתרסה נגחנית, ועלית לטונים שלא ידע עליהם הפורום השקט הזה מימיו! זה לא יפה וחסר נימוס. אבל טוב, אני אישית סולח לך. אך בנוגע לשאלותיך, לא אענה לך תשובות פה, משום שגרירת התגובות יהפכו את השרשור לזועם ואימתני שיימחק בצדק ע"י המנהל. אני רק רוצה להעיר תשומת לבך לפרט קטן שכדאי לחשוב עליו: העם היהודי נקרא בפי כל "עם הספר", קרי - העם החושב, המשכיל והריאלי. האם לדעתך, כל שאלותיך אלו הם פרי המצאתך הבלעדית? האם אתה מעלה בדעתך שטובי המוחות היהודיים בהוה ובהיסטוריה, פשוט, לא חשבו על חשבון פשוט כמו "אם כן מי ברא את הבורא" או על פרדוקס האבן הכבדה? הצחקת את עצמך... אז אנא לפני שתסיק מסקנות - תחילה האמן להם כשאומרים לך: בוקר טוב, כבר חשבנו על זה...

חיימוo

New member
אם כך אתה חושב, אני מציע שנעבור

לפורום אתאיזם ודת.. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=570 רשם למטה בשרשור "אלי ו" שזאת אמונה בלבד ושלא נשענת על שום הוכחות בפועל, אם יש לך הוכחות אני מזמין אותך לעבור לפורום אתאיזם ודת ושם תציג את הוכחותך ואני אציג לך הפרכות לטיעונים.. מסכים או מוותר?

David i

New member
במקרה, מצאת את האדם הנכון...

ממש לאחרונה, פירסמתי סדרת מאמרים בפורום אתאיזם ודת תחת ניק אחר, המאמרים הציגו מספר יסודות פילוסופיות לפיהם כל שאלותיך לצד עוד שאלות רבות מתמוטטות כמגדל קלפים. אתה מוזמן לחפש שרשורים של "שמריהו לב" (אין לי אפשרות לצרף לינקים מהסלולרי) על כל תגובותיהם ופולמוסיהם (אזהרה! מדובר במאות תגובות על כל מאמר). וראה אם יש לך טיעונים חדשים שלא הופרכו. האמת, שאין לי כוח לחזור לדיונים שכבר נלאיתי מלדוש בהם. תאלץ להסתפק בחומר הקיים... בהצלחה.

David i

New member
"אותו שרשור מדובר"?

אם זכרוני אינו משטה בי, היו אלו 5 שרשורים עמוסים שהורכבו מ3- פרקים ונספחים. מתוך מהירות תגובתך אני מניח שלא קראת שמינית מהחומר. אני מבקש ממך לעבור על החומר כולו, לא בריפרוף קל, אלא בעיון ובדקדוק, ובעיקר בכנות! ואז נראה אותך קובע בשיוויון נפש "לא הצלחת להוכיח"...

חיימוo

New member
הסתכלתי בשירשור האחרון כדי לראות

מי ניצח בדיון שהיה בינכם וממה שראיתי אתה בסוף פרשת מהדיון מבלי ששכנעת מישהוא... אבל אני אעבור גם על הראשונים..

David i

New member
לא אמרתי...

שהאתאיסטים שם כבר מניחים תפילין... לא אמרתי שהם הודו בתבוסה, גם לא צפיתי מהם דרגת אמת כזאת.

David i

New member
פרשתי כשנשארתי יחיד על הבמה...

אם קראת את הדברים בצורה הראויה, אני בטוח שנוכחת לראות מיהו שפרש. ופרישה אינה דווקא כשהיא רישמית, כזו ששני הצדדים משיקים כוסיות למען המסקנה המשותפת... עזוב, לא ציפיתי מלכתחילה לסוף רומנטי כגון זה. כל עוד הויכוחים התקדמו במסילת ההגיון - לא הינחתי שום טיעון ללא תשובה. פרשתי כשנותרתי יחידי על הבמה... רק ברגע שהויכוח חדל מלהתקדם, וכך בעצם חדל מלהתקיים. כשהדיאלוג נע על סקאלה אחת שוב ושוב, ממש כמו המעגל האינסופי של רון סי, והישר הבלתי ממוקם של ויזיני... כשהדיון נעשה פתאום כה אוילי ומשעמם, הכרזתי -בצדק- על ניצחוני בו.

David i

New member
ומה דעתך על זה?

שאלת בגיחוך, על הבחור שבחר להאמין בדת בטרם היתה לו הוכחה על אמיתות אמונתו. כהמשך לתגובתי אמשול לך משל למה הדבר דומה: פציינט ביקר אצל הרופא, הלה בדק אותו וקבע "יש לך מחלה נדירה בשם "אינדפורגציה" ועליך לקחת גלולות "מולטוקריולסין" במשך שבועיים. הפציינט שלנו שמעולם לא עסק במדע הרפואה, לא השתכנע בקלות בצדקת דבריו וקבע "לא! אינני רואה שום סימן לאינדפורגציה! ואינני רואה כל טעם בלקיחת גלולות מטופשות וקשות כמולטוקריולסין שכביכול אמורות לרפאות אותי, איזה בולשיט חסר דעה הוא הרופא המגוחך הזה!". מה היית מציע לו? האם היית מפנה אותו לאונברסיטה ללמוד רפואה, או שהיית אומר לו "מותק, קודם כל תעשה מה שאומרים לך. עוד שבועיים, תרצה להבין - תלמד. לא תרצה - אל תלמד"...

למעלה