שלום- לחץ דם

gibsanit

New member
שלום- לחץ דם

איך ברפואה הסינית מתייחסים ללחץ דם גבוה ואיך מטפלים? שני ההורים שלי סובלים מלחץ דם, האם זה אומר שיש סיכוי שגם אני יסבול מכך גם בגיל מבוגר

והסבים סבתות?

יש להיות במעקב, אך אין זה אומר שגם לך יהיה. לחץ דם גבוה, מהווה חוסר איזון, בד"כ חולשה של איבר סיני כליות, ועודף בכבד... ניתן לטפל בצמחים, דיקור ותזונה נכונה - רצוי להפחית במלח, קפה, מתח עד כמה שאפשר

יתר לחץ דם.

הסיבות העיקריות ליתר לחץ דם, עפ"י הרפואה הסינית הן: 1. עליית יאנג הכבד 2. חסר יין בכליות ובכבד עם עליית יאנג. 3. חסר יין של הכבד ולחות שחוסמת את האפיקים. 4. חסר יין ויאנג של הכליות. 5. לחות בכיס מרה ואש של הכבד. הטיפול ברפואה הסינית ייעשה ע"י דיקור, צמחים, שינויים בתזונה ובאורח חייו של המטופל ותרגילי נשימה. דברים שעל החולה להקפיד עליהם ולבצע, על מנת לעזור [לעצמו] לאזן את לחץ הדם: 1. יש להימנע מעישון וצריכת אלכוהול. 2. יש להפחית את צריכת המלח בתזונה. 3. חולה הסובל מעודף משקל, חייב להכנס למשטר דיאטה ולהפחית במשקל. 4. יש להקפיד, על ביצוע פעילות גופנית אירובית יום-יומית. 5. כדאי להשתדל להימנע ממצבים יוצרי סטרס ולתרגל שיטות כגון מדיטציה, צ'י קונג, יוגה, שמרגיעות את מע' העצבים. 6. מומלץ להעשיר את התזונה בירקות עליים כגון פטרוזיליה, סלרי, כוסברה ולהוסיף לארוחות, כמה שיני שום טריות ביום. שני הורים הסובלים מיל"ד, הם גורם סיכון אחד, לפתח יל"ד בגיל מבוגר, לכן מומלץ להישמר מחריגה במשקל, מתזונה עתירת שומנים רוויים בשל הכולסטרול הרע [LDL] שהם מכילים ולהקפיד על פעילות גופנית ואורח חיים רגוע. כל טוב, שירי.

מאיר72

New member
יל"ד

גיבסנית שלום, יל"ד עפ"י הרפואה הסינית יכול לנבוע ממספר גורמים,לרוב חולשה שאל איבר או מעורבות של כמה איברים ו/או אלמנטים. לגבי הסיכויים שלך, במידה וזה תורשתי אצלכם, סבים וסבתות דודים ודודות, אז יש סיכוי סביר שכן תסבלי מבעיה זו, אבל אפשר לטפל בזה מבעוד מועד ולמנוע את זה ע"י שמירה על אורך חיים תקין ובריא, מזון מותאם ונכון, וטיפולי תחזוקה אחת לתקופה. דרך אגב זה שהוריך סובלים מזה כרגע אין זה אומר שהם להמשיך לסבול מכך, טיפול מותאם ברפואה סינית יוכל לעזור ולהוריד את מינון התרופות. רפואה שלמה להוריך

gibsanit

New member
תודה על כל ההמלצות

אין לי עודף משקל למזלי. וכן זה כנראה תורשתי אצלינו. האם הרפואה הסינית יכולה לעזור להם להוריד את לחץ הדם אם קשה להם לשנות הרגלי חיים, הם כבר מבוגרים בשביל שינויים כאלה בחיים..

מאיר72

New member
כפי שכתבתי קודם

אפשר לעזור להוריך, ע"י דיקור וצמחי מרפא.

דביר א

New member
אהלן מאיר

להורדת לחץ דם הטיפול יכול להיות רק דיקור או שתמיד תינתן גם פורמולה? המורה שלי אמר שאין סיכוי להוריד לח"ד של הכליות בלי פורמולת צמחים לא במקרה הוא מורה לצמחי מרפא. מה דעתך?

מאיר72

New member
לא מכיר את המורה שלך

אבל אפשר גם בלי צמחים (זה יקח יותר זה אבל זה בהחלט אפשרי), אפשר רק צמחים בלי דיקור (שוב זה יקח יותר זמן, אבל זה בהחלט אפשרי). הדבר הטוב ביותר לעשות הוא לשלב את הכל, זה יעיל יותר מהיר יותר ונכון יותר לאדם.

gibsanit

New member
תודות

אתמול התחלתי לדבר על ליבם ואני מקווה שיחליטו ללכת לטיפול

למעלה