שלום לחברי הפורום!

הפלחית

New member
שלום לחברי הפורום!

תודה על הברכות. ריגשתם אותי. אני בקשתי את הסיפור "מי רגליה של הנסיכה" אגדה פרסית איך נוצר היין. אני שמעתי אותו בטלוויזיה. הוא סופר בפסטיבל מספרי סיפורים גבעתיים 2004. צירפתי סיפור שכתבתי ואני מבקשת את תגובתכם. אני מעוניינת בסיפורים קצרים הומוריסטיים. כל סיפור התקבל בברכה. תודה מראש וברכות.

NAVVAN1

New member
שלום פלחית -

מבקש שתנסי לכתוב לנו בפורום סיפור קצר, המתרחש במקום אחד,,ובו יושב אדם פניו חרושות קמטים, ומספר סיפור לנכדו בן השש, סיפור קצר, ולא מסובך שהילד הקטן יבין, שהפרידה לאהבה כמו רוח לאש, בהצלחה. סיפורים קצרים הומוריסטים, ספורי גן עדן-גיהנום, מעשיות חכמות, פה במאמרים, ובספרות או הנרי, מונרו, דימון רניון, גי דה מופאסון... משלי חיות- רמוס..

הפלחית

New member
תודה על העזרה

למה דווקא את הסיפור הזה צריך לספר לילד בן 6. גם למבוגרים מגיע סיפורץ מה דעתך על הסיפור כסיפור למבוגרים.

NAVVAN1

New member
לא הבנת את כוונתי

רציתי שתכתבי סיפור נוסף, אחר שמספר אדם מבוגר לילד, סיפור קצר, ולא מסובך שהילד הקטן יבין, שהפרידה לאהבה כמו רוח לאש, תחשבי על חוויה נוספת, שאומרת, שהפרידה לאהבה, כמו רוח לאש, צריך עוד סיפור, בכדי שאוכל לקבל עומק חוויה, ואוכל לחוות דעה ,

שלום ל"הפלחית"../images/Emo13.gif

קראתי את סיפורך. ביקשת משוב אז הנה: הסיפור במצבו הנוכחי מתאים יותר להיות סיפור שקוראים אותו מסיפור שמספרים אותו. ככזה, יש הרבה הרחבות ופירוטים שכדאי לך להכניס ומידע שאולי תרצי להסיר. מדוע? הרעיון המרכזי, ההתרחשות הגדולה שבסיפור - עוברת. מובן מה קרה. אבל, אני מניחה שלא התכוונת להגיד רק - "היה פעם זוג צעיר שחי לו בנחת, ערב אחד הגיעה האישה לביתה במצב שהעיד על מפגש לילי בינה לבין גבר אחר. היא ובן זוגה נפרדו, היא חיה לבד וניסתה להתרכז בעבודה. יום אחד התחילו להופיע סימני חיזור של מישהו אחר שלבסוף ארגן לה טיסה לפריז ונסיעה באוריינט אקספרס. כשהגיעה לשם, הסתבר שזה בעלה שאהבתו אליה ניצתה מחדש בשל פרידתם". רצית גם להעביר איך בדיוק זה קרה, מה עבר על הדמויות, רצית לסקרן ולהפתיע אותנו. כדי להצליח לעשות את זה, דורש הסיפור העמקה נוספת ועריכה של אותם פרטים שישרתו את מה שאת רוצה למסור באופן שאת רוצה למסור. כדי לספר סיפור כזה מעל במה תידרש עבודת עריכה יסודית של דליית הפרטים שישרתו את האפשרות להעביר את הרעיון בשפה מדוברת במשך כ5-7 דקות. זה גם נשמע כמו סיפור אישי ומעל במה יהיו המאזינים סקרנים לדעת אם הסיפור הוא אוטוביוגרפי. אם כן, מעל במה עלול הקהל להרגיש כ"מציץ" לחיי המספרת - קהל אוהב להציץ אבל גם אוהב לא לדעת אם זו אמת או לא. בברכה,

הפלחית

New member
צדקת

המסר של הסיפור הוא אם אוהבים סולחים, ומקבלים את השני גם אם אנחנו יודעים שהוא לא מושלם. הסיפור נועד להיות מסופר בעל פה. אני יודעת שאי אפשר להאריך יותר מדי אך גם צריך לתת לדמות עומק. תודה.

סיפורים קצרים והומוריסטיים

יש בכמויות סיפורים כאלה אצל הסופים. למרבית הצער, אין יותר מדי כאלה בעברית, אבל תוכלי למצוא אצל יואל פרץ באתר וכמובן באנגלית. ובכל זאת.. איש אחד ברח מפני נמר עד שהגיע לקצה צוק. הוא התבונן למטה וראה תהום ובתחתיתה ים, שאין יודע מה עומקו. מחוסר ברירה -קפץ, והנה הצליח להיאחז בענף עץ שצמח במורד. בהתבוננו היטב על העץ הבחין, שאת שורשיו מכרסמים שני עכברים שמנים. הרים האיש עיניו לשמים וזעק: "אלוהים ! עזור לי !". יצא קול משמים וענה לו:"אני מוכן לעזור, רק הרפה כבר מן הענף הזה ! ".

למעלה