פרק 1 - תכניות גדולות
שלום לבני האנוש שבפורום! כפי שאתם שמים לב, הוטלה עלי משימה של כתיבת יומן על איזה מסע מפרך שהורי המאמצים מתעקשים לקרוא לו טיול ועוד מאיימים בכך שהם מכינים את ה"טיול" הבא שלהם... טוב נראה לי שכדאי קודם כל להתחיל במשתתפי הסיפור שלי: מירב - אמי המאמצת, מזה כשנה וחצי. גבי - אבי המאמץ, מזה כשנה וחצי. אני - או "קאנג'י" כפי שהוריי המאמצים מתעקשים לקרוא לי, כלב בן שנה וחצי עם חרדת נטישה מתקופת הינקות, מזן מעורב "פינצ'ר-עכבר". טוב אז ככה: הכל התחיל לפני כמה שבועות. שכבתי לי בסתר וכירסמתי נעל גומי שמשהו כנראה שכח לנעול בארון. די מבסוט מעצמי, שמעתי את ההורים ממלמלים משהו על כל הציוד שקנו לטיול בדרום אמריקה, ועל כך שיהיה נחמד לצאת לטרק קצר בשביל לראות על מה מדובר לפני שיוצאים לטיול הגדול. את המילה "טרק" אני לא כל כך הכרתי, אבל לפי המילה "טיול" כבר ראיתי את עצמי כמו בהרבה סופי שבוע נוסע כמה שעות בנחת רדום במושב האחורי, יורד מהאוטו, עושה לי טיול נחמד של 3 או 4 שעות, אוכל המון עצמות בארוחות ויושן לי בכיף בין ההורים באוהל קטן ליד האוטו עד היום למחורת, בו הכל חוזר חלילה. ככה יומים שלושה והביתה. פינוק די נחמד, לא? עברו כמה ימים. ההורים הגיעו הביתה עם מפה גדולה מנויילנת ("גליל עליון" שמה) והחלו לסמן עליה כל מני סימנים. להל"ן ה"מסלול מחוף אל חוף" כפי שצוייר במפה: - יציאה מחוף אכזיב - חוצים את "גשר הזיו" והולכים דרך השדות עד תחילתה של שמורת טבע "נחל כזיב" - הליכה בשמורה. אולי נעלה למצפה מונפור, אולי למבצר. - המשך דרך עין טמיר עד עין זיו. - משם עלייה למעלות-תרשיחא וירידה דרך כביש 89 עד אגם מונפור, שם נעביר את הלילה הראשון. - בבוקר נמשיך מזרחה על כביש 89 עד המפגש עם נחל כזיב, ואז דרך נחל כזיב ונחל נרייה עד חרבת חממה ליד בי"ס שדה הר מירון, שם נעביר את הלילה השני. - החל מהיום הבא ההליכה תהיה על "שביל ישראל". - נתחיל בעליה להר מירון, שביל הפסגה, וירידה עד "עין בר יוחאי" - הצעד הבא זה להשפך דרך נחל מירון לתוך נחל עמוד וללכת עליו עד המפגש עם כביש 85, משם להגיע לקדרים להעביר את הלילה השלישי. - היום האחרון יכלול הליכה על נחל עמוד עד גינוסר, שם נעביר את היום בזולה עד צאת החג, ואז נחזור הביתה. תכנון מסלול אללק. את זה עוד נראה. היה שם גם פתק "רשימת ציוד": - תרמיל גב מסוג the northen face (לגבר) - תרמיל גב קטן יותר מסוג Gregory (לאישה) (שווים כל שקל) - נעלי vibrom מעור מלא (נראה לי שכשהן מלאות במים הן ממש כבדות. עוד נחזור אליהן) - נעלי vibrom עור מבחוץ, גורטקס מבפנים. - 2 זוגות סנדלי שורש (להיט) - כמה בגדים. - תיק מקלחת. - 2 מגבות בגודל בינוני. - לדרמן. - פנס ראש מסוג black diamond. - מגלייט (למה? למה הוא היה צריך להתווכח עם המוכר? לך תסביר לו שאין כמו פנס ראש שעובד על LED...[המוכר ניסה לשכנע לקנות 2 פנסי ראש]). - מפת סימון שבילים. - ציוד עזרה ראשונה. - סלולרי למקרה חירום. - טרנזיסטור קטן (לא יאמן. הם באמת האמינו שזה יקלוט משהו...). - 2 שקי שינה. - 2 מזרוני טיולים. - אוהל זוגי קטן וישן (רגע, ומה יהיה עם התיקים וכל הציוד בלילה??? מממ... עוד נראה...). - דוחה יתושים (מציל חיים. איך הם יכלו לשכוח ממנו? לפעמים יש לאנשים יותר מזל משכל. הם נזכרו בו אחרי שפתחו את האוהל בלילה הראשון - כי הוא היה זרוק בתוך האוהל המקופל עוד מהטיול הקודם). - 2 ספרים לקריאה בזמן הפנוי (אללק זמן פנוי, אללק קריאה). - אורז, אבקת פירה, רסק עגבניות, תבלינים, נקניק, תפוחים, אננס בקופסאות שימורים קטנות, מצות ושוקולד למריחה (עוד נחזור אל "הנקניק" - מסמר הערב. כל ערב.) - כהליה. - 2 בקבוקי חצי ליטר קולה מלאים בכוהל ("רעיל" כתוב על הבקבוק המקורי, 90 אחוז כוהל). - 7 ליטר מים (אוך התיק כבר נהיה כבד, לא?) עוד נחזור לפרטים האלו בהמשך. אני אומנם רק כלב, אבל יש דברים שלא שוכחים... ביום שני התשיעי לאפריל יצאנו לדרך. בתשע בבוקר נפרדנו מהאוטו, בפעם הראשונה מאז שאני זוכר את עצמי, ואז הכל החל...