שלום לחברי הפורום

Mist2

New member
שלום לחברי הפורום

יש לי שאלה קצת שונה.
האם כל אחד מכם מצא את החפיסה המתאימה לו, ואתם לא תחליפו אותה?
או שאולי אתם ממשיכים לחפש את החפיסה המושלמת, ואין לכם בעיה מדי פעם לרכוש חפיסה אחרת שאולי מתאימה לכם יותר?

שאלה נוספת ברשותכם, איך היחס שלכם לחפיסות בהן הארקנה הקטנה ללא דמויות, אלא כל קלף מציג את מספר המוטות, החרבות, מטבעות וגביעים?

רחליקה האחת

Member
מנהל
Mist2 יקר ערב טוב,

מה שלומך, איש?

בהקשר לשאלותיך:- הדגשתי אותן כאן לנוחותי:

האם כל אחד מכם מצא את החפיסה המתאימה לו, ואתם לא תחליפו אותה?

* החפיסה האהובה עליי היא של ריידר אם כי אני לא סגורה על כך שבעתיד לא אמצא משהו שימשוך אותי יותר

או שאולי אתם ממשיכים לחפש את החפיסה המושלמת, ואין לכם בעיה מדי פעם לרכוש חפיסה אחרת שאולי מתאימה לכם יותר?
אין לי משאלת לב למצוא חפיסה מושלמת. הקלפים הם בעיניי אמצעי ולא מטרה, וככלי לתיקשור החפיסה של ריידר בהחלט מתאימה לי כרגע

שאלה נוספת ברשותכם, איך היחס שלכם לחפיסות בהן הארקנה הקטנה ללא דמויות, אלא כל קלף מציג את מספר המוטות, החרבות, מטבעות וגביעים?
לא ניסיתי

ברוך הנמצא וליל מנוחה,
רחל

Mist2

New member
תודה על התשובות

אישית אני אוהב מאוד חפיסות שונות.
אבל אף פעם לא הרגשתי שלם לגמרי עם החפיסות השונות.
החפיסה המועדפת עלי לעבודה היא החפיסה Universal Waite, כלומר חפיסת ריידר הצבוע בצורה יותר מעודנת.
&nbsp
ובכל זאת תמיד הרגשתי שהחפיסה עמה אני ארגיש הכי טוב תהיה החפיסה שאני אצייר בעצמי.
ומאז 1994 כבר ניסיתי 4 פעמים ליצור חפיסה משלי, ללא הצלחה גדולה.
תמיד נעצרתי אחרי כמה קלפים.
&nbsp
הפעם אני מקווה שהדברים יסתדרו לי יותר.
אחרי עבודה של חצי שנה, הצלחתי לסיים את הארקנה הגדולה, והתחלתי לעבוד כבר על הארקנה הקטנה.
&nbsp
בשלב מסוים חשבתי, להפיץ את החפיסה, ולא לשמור אותה רק לעצמי.
אבל אז התעוררו אצלי השאלות ששאלתי כאן.

רחליקה האחת

Member
מנהל
בוקר אור, תודה על השיתוף

ובהצלחה במיזם המרגש.

אני בהחלט מבינה אותך. שפת הקלפים היא שפת הסמלים וכל אחד מבטא אותם ויזואלית אחרת. כך שלפעמים דרוש כיוונון וחידוד מאויר על קלף ממש בהתאם לתחושותיך.

אני בטוחה שהמידע - שהטמנת ועוד תטמין בקלפים - מעולה!
האם אתה מתכוון לכתוב את המידע הזה? ספר? חוברת?

שבת מוארת,
רחל♥

Mist2

New member
מתכוון

אני אצרף ספר, אבל זה לא פשוט בשבילי.
&nbsp

kikona126

New member
היי מיסט

תודה על השיתוף ועל הדיון

&nbsp
מכירה את ההרגשה של להתחיל לנסות לצייר חבילת קלפים. אומנם לא ציירתי חבילה שלמה, אבל יש לי כמה קלפים שציירתי. עם זאת בתקופה שעשיתי את זה לא ממש ידעתי לצייר (לאחרונה למדתי ציור ולמדתי טכניקות יעילות...) אבל הקלפים שציירתי הם מעין, הקלפים שלי... ולא קלפים שאני אפרוס איתם או אפיק אותם לאחרים.
&nbsp
ולשאלה למה, אני חושבת שהדרך היפה להסביר את זה היא תרפיה במוזיקה, בה מבקשים מאחד המשתתפים להכין הקלטה שבה יש כ5 דקות של קטעים משירים. הקטעים האלו שהבן אדם יבחר להכניס פנימה להקלטה שלו יגידו כל כך הרבה על התקופה שעוברת על אותו הבן אדם. כלומר שאתה יוצר משהו אתה מכניס בו משהו ממך ומשתמש באנרגיה מסויימת כדי ליצור אותו, אותה האנרגיה באה לידי ביטוי ביצירה.
&nbsp
עם זאת, לפני מספר שנים התחלתי לכתוב ספר (פנטזיה/מדע בדיוני/רוחניות איך שירצו לסווג אותו) היו לי הרבה עליות ומורדות בכתיבה, הרבה תקופות שבהן לא כתבתי כי כלום יצא, הרבה פרקים כתובים שלא קשורים האחד לשני (לפחות לא לקורא, מבחינתי יש קשר, אני רק צריכה להוכיח אותו) ובשבוע האחרון נכנסתי לכתיבה בחזרה, וזה אומר שעברתי עוד איזה שיעור בחיים, כי פעם הייתי כותבת ממקום של צער, ולא בהכרח אהבתי את הכתיבה הזאת, היום אני כותבת ממקום אחר, לא יודעת להגדיר איזה אבל אין בו את הצער. טוב אולי היום יהיה בו קצת צער, כי החלטתי לשנות את אחד הפרקים הראשונים והיותר יפים שכתבתי ולהרוג בו את הדמות הראשית. (בינתיים יש לי כבר 3 דמויות מתות בספר אחד שאין בו יותר מידי עמודים עדיין... ג'ורג' מרטין (שיר של אש וקרח/משחקי הכס) צריך להתחיל לפחד ממני...
)
&nbsp
אני כבר עונה לשאלות בדיון שלך, היה דיון דומה לזה ברדיט השבוע, והיו שם כמה סוגי קלפים שאנשים ציינו ואהבתי אותם.

Mist2

New member
הי קיקונה תודה

האמת שהקלפים שלי בהתחלה היו גם מיועדים אך ורק לי.
בקלפים מסוימים הציורים היו שונים מאוד, וגם שמות הקלפים והמשמעויות.
כאשר התחלתי לחשוב על יצירת חפיסה היכולה לשמש את כולם, התחלתי לשנות, כך שכולם יוכלו להשתמש מבלי לשנות את מה שהם כבר מכירים.
כיום לדעתי הקלפים יכולים להתאים לכל משתמש, אבל מי שירצה יכול כמובן ללמוד את הפירושים השונים שיופיעו בספר.
&nbsp
ניסיון הכתיבה שלך, מוכר לי מהניסיונות שלי עצמי, אף על פי שלא הצלחתי עד היום לסיים ספר שלם.

kikona126

New member
עכשיו שמתי לעצמי למטרה לסיים אותו

לא יודעת אם הוא יצא לאור או לא אבל בא לי שהוא יהיה כתוב

&nbsp
במקומך, הייתי שומרת לי גם על החבילות הלא גמורות שלא "הולכות אחרי העדר"
כי זה שכולם יוצרים קלפים שהם אותו הדבר עם אותן משמעויות קצת מוריד מהערך שלהם... כל היופי הוא להפתח למשהו חדש, כמו שתקופות בחיים ובעולם עוברים ככה גם הקלפים ולכן הקלפים עברו הרבה שינויים עם הזמן, הרוחניות שאנחנו פתוחים אליה היום היא לא אותה הרוחניות שהיו פתוחים אליה לפני עשור או לפני מאה. יש הרגשה, לפחות אני מרגישה את זה יותר ויותר לאחרונה, שהרבה מאוד תדרים שהיו סגורים נפתחים, לכן, אל תשלול את התובנות אליהן הגעת עם הקלפים שלך תן גם להן ביטוי, גם אם הביטוי הזה יהיה אישי שלך בפריסות שלך.

Mist2

New member
הכל שמור

וגם בחפיסה הזו יש הרבה שינויים, רק שהתאמתי אותם יותר והחזרתי את השמות המקוריים.
אני זוכר את עצמי, כאשר רכשתי את החפיסה של קראולי, וגיליתי בתוכה כל מני שינויים.
זה די בלבל אותי.
אז אצלי, מי שירצה יוכל לעבוד עם החפיסה בדרך הרגילה או המיוחדת לו, ובנוסף אני מקווה שאצליח לצרף ספר עם הפירושים שלי.

kikona126

New member
זה היה סופ"ש קשה...

לא הרגתי אותה, אבל הכנסתי אותה למצב של מוות קליני כדי לשרת את הסיפור...
זה לא היה פשוט, במיוחד שזאת הדמות היותר מעניינת שיש בסיפור... וכל הכתיבה הזאת לא פשוטה... היא מוציאה ממני הרבה החוצה...
לפעמים אני מרגישה כאילו ואני מספרת סיפור של עולם אחר, שמבקש שיספרו את הסיפור שלו...

kikona126

New member
LOL תגדיר חיי...

יום לא עמוס בעבודה ככה שאני עדיין כותבת (בהתחשב בזה שהפסקה האחרונה לא נשמרה לי, ובמקומה כתבתי עוד 4 חדשות :-\)
טוב צריך להעביר את הזמן... נקווה שזה לא יגרום לי להרוג עוד כמה דמויות על הדרך... יש אחת שממש בא לי להרוג אותה, אבל אני אחכה עם זה עוד קצת... עדיין לא "הגיע הזמן"...
(דרך אגב ככה קראתי לפרק שלי, "הגיע הזמן")
&nbsp

kikona126

New member
שאלות טובת

לא, לא מצאתי את החפיסה המתאימה לי.
התחלתי לקרוא בקלפים כי החלומות שלי סימנו לי ללמוד לקרוא בקלפים. בדרך כלל כשקלפים מופיעים לי בחלומות הם מופעים בצורת קלפי משחק ואני קוראת מהם. בהתאם לכך, כשהתחלתי לקרוא בקלפים מי שלמדה אותי לקרוא התאימה לי את הקלפים של מרסיי (כי הם היו הכי קרובים למה שראיתי בחלום), למדתי גם על המרסיי וגם על החפיסה הרגילה של וויט. מבין שניהם אני יותר מתחברת לחבילה של המרסיי, אבל כשאני פורסת עם קלפי משחק, משהו משתחרר בי יותר בקלות. אני חושבת שהציור שיש על הקלפים, וכל הפרשנויות שיש לו מגבילים אותי בקריאה וגורמים לקריאה שלי להיות מבוססת קלפים נטו ללא תקשור או יותר נכון יש לי תחושה שהקריאה מקבעת אותי.
&nbsp
בקשר לרכישת חפיסה אחרת, אני לפעמים רוכשת חבילות אחרות כי הן מעניינות, כי הן יצירתיות, כדי להוסיף לאוסף. כמו שציינתי בהודעה שלי למטה, היה דיון בנושא "מהי חפישת הטרוט הכי יפה" שהפך להיות דיון של "אני קורא בחפישה הזאת הזאת והזאת..." באתר רדיט, היו שם 2 סוגי קלפים שהציגו שאני רוצה לקנות:
1. impressionist tarot - כי הם ממש יפים, וכי למדתי כל כך הרבה על התקופה האמפרסיוניסטית שזה מעניין אותי לקנות את החפיסה.
2. ויש את אלו שעלו בדיון אחד hermetic deck שהם פשוט מעניינים! קלפים בשחור לבן, יש בהם סמלים יהודיים ולפעמים גם כתוב עליהם שמות של מלאכים בעברית, וזה הופך אותם ליותר מעניינים בעיני.
&nbsp
&nbsp
הנה קישור לאחד הדיונים:
https://www.reddit.com/r/tarot/comments/45ur4i/in_your_opinion_what_is_the_most_beautiful_tarot/

למעלה