שלום לאוהבי הקפה

Adi Berman

New member
שלום לאוהבי הקפה

הי שמי עדי ובשנתיים האחרונות אני מתגורר בניו יורק (מנהטן ) את אהבתי לקפה האמיתי התחלתי כאשר גרתי (למשך 4 שנים ברומא- איטליה ) החוויה הראשונה של הקפה האיטלקי האמיתי היתה ביום הראשון שהגעתי לרומא, זה היה באמצע חודש נובמבר 96 והיה די קר ושלג כבד היה אפילו ברומא, אחרי שפרקתי את חפצי בחדר ששכרתי ,ירדתי לבית הקפה השכונתי (שכונת MONTEVERDE VECCHIO ) וביקשתי קפה ה´בריסטה´ שאל אותי איזה? כי ראה שאני לא מקומי ואני הצבעתי (עדיין לא דיברתי איטלקית ) על הקפה-לאטה של הבחור שעמד לידי (בברים באיטליה מאוד נהוג לשתות קפה בעמידה ליד הבר..ולהמשיך לעיניני היום ) הטעם הזה נמצא אצלי עדיין בזיכרון ..מייד הבנתי שזה טעם הקפה האמיתי ומכאן נולדה אהבה גדולה למשקה שפתח לי בקביעות את הבוקר (בנוסף ל:´´קורנטו קון לה קרמה´´-קוראסון קרם ). מאז גיליתי רבות על אודות הקפה האיטלקי וטעמיו השונים במחוזות איטליה השונים: לדוגמה קפה אגוזים ששותים בנאפולי (CAFFE´ ALLE NOCIOLINE) או את ה ´ גרניטה די קפה ´ המעולה שחובה לקנות ב בית הקפה המעולה LA TAZZA D´ORO בכיכר הפנתאון ברומא. או את הביקור בבית הקפה העתיק CAFFE GRECO ליד המדרגות הספרדיות ברומא. את הקפה המיוחד ששותים בסרדיניה : קפה עם ליקר אניס ומעט גבינת ריקוטה. ועם החברה כדי לתפוס ראש שותים קפה קורטו עם ליקר אייריש קרים של בייליס ועוד..ועוד בקיצור שיהיה לחיים ותהנו מקפה טוב ואיכותי אני עדיין אוהב את הלוואצה קונפציונה אורו...(רק בגלל שאין לי אפשרות למצוא פה קפה טרי טוב אחר ) ביי עדי

למעלה