שלום כפרות

Catty

New member
איך זה להיות היפי?

איך את מתלבשת? מהם תחביביך? ומהו הדבר העיקרי המסמל את ההיפים? האהבה לשלום והאהדה לאהבה? או משהו כזה? כי אני לא בדיוק מבינה...

TheDUKE

New member
הכיצד קבעת עובדה זו?

אני מקווה שקראת את המאמר שכתב ההיפי המזדקן...

Catty

New member
לפי התרגום

אני בהחלט היפית... אבל כבוד לאחרים אני נותנת רק למי שראוי לכך... ומהם פריקים? מה ההבדל בין היפים לפריקים? למשל אני מכירה עם מישהי שהולכת עם הסמל הזה איך קוראים לו שיש קו בתוך עיגול והוא מתפצל ל2... כאילו הסמל של שלום או משהו, מה הם? פריקים או היפים? בעיקרון אומרים עלי שאני פריקית, אבל מה זה בדיוק פריק? לפי מה שאני יודעת פריק זה "שונה", אני בהחלט שונה, כולם שונים.

TheDUKE

New member
אוקי הפירוש שלי:

קודם כל את צודקת "פריק" הוא שונה מכל השאר, אבל לפי התפיסה שלי, שנוגדת את עיקרון "החלטת הרוב", "פריק" יכול להיות גם הרוב בתוך המיעוט. כלומר אם ניקח "פריק" בתוך אוכלוסיה רגילה, הוא יהיה שונה לרווחת הכלל, אך אם ניקח פרט מתוך הכלל ונשים אותו בקבוצה קטנה של "פריקים" הוא יהיה השונה. לדעתי אין הגדרה מדוייקת לאיך "פריק" מתלבש או חושב, ובכלל אני לא אוהב את המינוח הזה. יש אנשים המתיימרים להיות "פריקים" או "נורמלים" אך לכל אחד ישנם אמות מידה שונות מן האחר. הדרך שבה תתלבשי לא ישנה את האופי שלך, לכן אם ראית מישהו עם הסמל של שלום ואחווה, אין זה אומר שהוא מאמין בזה, אולי זה נראה לו סתם פריט אופנתי. כמו כן, הגדרת "היפית" שונה מאדם לאדם, הרעיון הכללי של "חייה ותן לחיות" מתבטא אצל "היפים" הרבה יותר מאשר אנשי החברה הקפיטליסטית והסיסטמטית. אם את אומרת שכבוד את נותנת למי שראוי לכך, אז איני מסכים להגדרתך כ"היפית". כבוד לא "צריך" לתת, אלא חובה לתת. אני ממליץ בחום רב על ספר הלימוד " להיות אזרח בישראל" - זה הספר העבה שלומדים לאזרחות, אותי זה די מעניין הנושא של אזרחות וכבוד האדם. לסיכום, תני כבוד לכל הבריות, תראי כמה זה יעשה לך טוב על ה
מקווה שעזרתי,

Catty

New member
אני יודעת שהלבוש לא קובע כלום

אבל המישהי שראיתי עם זה בהחלט נראתה כאחת שמנסה לשייך את עצמה למשהו. אז תיקון, אני נותנת כבוד לכולם, אך אלה שמוכיחים לי שהם אינם ראויים לכבוד הזה אז הם מקבלים את ההפך... דוגמא: אני לא יכולה לכבד מישהו ממתייחס אלי כמו לחרא, אה?!

TheDUKE

New member
אני יכול, ולא כי אין לי כבוד...

זה כי אני מתעלה מעליו פשוט וקל.. ובכלל למה לקטלג אנשים כל הזמן? זאת תוצאה של דרך חיים שגויה וחינוך לקוי. (כן אני אנטי ממסדי ואני לא מסתיר את זה)

TheDUKE

New member
זה כבר מתקשר לרוחניות...

יש לי מודעות עצמית גבוהה מה שמוביל לשליטה עצמית. אם תקשיבי לעצמך תוכלי לדעת המון על הסובבים אותך

Catty

New member
מה הכוונה?

ובשביל מה להעריך מישהו שלא מעריך אותך?

TheDUKE

New member
גלשנו קצת מהנושא הראשי אבל

אסביר בקצרה בכל זאת. אם את מעריכה את עצמך מספיק, תוכלי להעריך אחרים ואת חייהם. נכון יש אנשים שניתן להגדיר אותם פשוט כ"זבל אנושי" אבל אין זה אומר שאת חייבת לעזור להם ולהשפיל עצמך. איני אומר שאת צריכה לחבק ולנשק אותם, אבל את כן צריכה להימנע מעימות דו כיווני. לי זה עושה טוב לדעת שאני לא שומר טינה.

Catty

New member
גם לי זה עושה טוב

כשאני בסדר עם כולם. ומה אם איני מעריכה את עצמי מספיק? אז אתה אף פעם לא מתעמת ומתוכח עם אף אחד?

TheDUKE

New member
לא ברמה של פסים אישיים...

כמובן שיש חילוקי דעות.. הרי זה מה שמייחד אנשים ועושה אותם מעניינים, הדעות השונות שלהם

suffer

New member
פריק= סטיגמה קטנטנה

שאנשים הדביקו לאנשים השונים מהנורמות של החברה..

היפי, לפי התפיסה שלי.. ../images/Emo66.gif

היפי הוא בנאדם משוחרר, ליברלי, פתוח וחופשי, עצמאי בחשיבתו ובמעשיו. הוא תומך באהבה, הוא נגד מלחמה ובעד לפתור סכסוכים בדיבורים ולא במכות (אויש, ברור שזה מטאפורי
). הוא בעל כבוד לעצמו ולסובבים אותו, וחושב שלכל אחד, כאדם, מגיעות זכויות בסיס. הוא מאוד הומני וערך האדם נמצא אצלו בראש מעייניו- אבל הוא דואג גם לסביבה, לחיות, לאוויר (אך עדיין, אוכלוסיות נחשלות חשובות לו יותר מזיהום אוויר). היפי לא נקבע ע"י הבגדים אותם הוא לובש, הגראס אותו הוא מעשן או הפרחים אשר נעוצים בשערו- זה קודם כל חשיבה ודרך חיים. זייהו.

Catty

New member
לדעתי הגראס מיותר

כל השאר
... ומה זו אהבה חופשית?

TheDUKE

New member
הגראס ושאר הסמים היוו בבסיסו של

עניין את החשיבה הפתוחה, אני לא אומר שתרוצו לעשן ולהזריק חומרים, אבל הוא אספקט מאוד גבוה של המצב שהיה קיים. ובקשר לאהבה חופשית: זה לא בהכרח מין עם כל אדם שאתם פוגשים, זה יותר אהבה במובן הפורמלי והמהותי של המילה - א ה ב ה
לאהוב חופשי זה לאהוב בלי לחשוב פעמיים על הסיבה שאוהבים, כמובן שהיא לא צריכה להיות מטעמים אנוכיים. אז תאהבו חופשי! (אה וכן על מין אני כן ממליץ...
)

למעלה