שלום כלכלנים!

ita101

New member
שלום כלכלנים!

אני מבקש מידע בקשר ל2 עניינים: א. אני בוגר תואר בכלכלה וניהול ואין לי ניסיון בעבודה פרקטית כלכלית. הבנתי שיש כמה כיוון להתעסק בהם בכלכלה ובכל אחד כשנכנסים אליו אז פחות או יותר מתמקצעים בו. הנושאים שהבנתי שקיימים: בקרה תקציבית בדיקת כדאיות ניתוח דוחות כספיים אז אני מבין שזה לא מדוייק ולא מספיק ובטח יש כלכלנים שמתעסקים בכמה נושאים ויותר ממה שרשמתי. אז אולי תוכלו לשפוך אור למי שעדיין לא התחיל. :) (גם לגבי איך אפשר להתפתח ולהתקדם בתחום. פשוט לא בא לי להתחיל במקום שאפשר "להיתקע בו"...) ב. יש לי בערך 2 כיוונים שאני חושב שאני יכול להתחיל בהם: כלכלן או אנליסט. בתור כלכלן מתחיל נראה לי שהתחום של בקרה תקציבית פחות מעניין אותי. בתור אנליסט - אני חושב שבתור אנליסט שהוא לא "אנליסט פיננסי\ כלכלי" אולי התפקיד פחות יתרום להתפתחות שלי בתחום. אני צודק? ומה זה בכלל אנליסט פיננסי בשונה מכלכלן?

צינקו

New member
מצטרף לשאלה

אבקש את עזרתם של העוסקים בתחום ....... שבוע טוב לכולם !!!

יש הרבה יותר תחומים ממה שציינת...

אפילו לתפקידים ראשונים של כלכלנים. יש את כל הנישה של שוק ההון (יועצי השקעות ומנהלי תיקים) שכלכלן יכול להבחן בכמה בחינות ואז להתחיל בסטאז. הבקרה התקציבית מתחלקת לכמה תתי תקפידים , לדוגמא ניתוח עלויות (תמחיר) או בקרת הכנסות. יש עוזרי מנכ"לים, כלכלני אשראי, התמחויות באופציות, חוזים, הלוואות וכו"ו. אופי התפקיד קשור לעיתים קרובות בגודל החברה, ככל שהחברה גדולה יותר בד"כ התפקיד יכוון אותך לנישה אחת, בחברות קטנות יתכן שכלכלן אחד יעסוק גם בתמחיר, בקרה תקציבית, בדיקות כדאיות וניתוח הכנסות. בהתחלה עדיף להחשף לכמה שיותר נושאים במסגרת התפקיד ואח"כ להמשיך במה שמעניין אותך יותר. חשוב לציין שאם תתחיל התמחות בשוק ההון, המעבר לתפקיד של בקרה תקציבית (לדוגמא) הוא לא פשוט בכלל, וגם ההפך נכון. באשר לאנליסט \ כלכלן , ברוב התפקידים שאני מכיר אנליסט פיננסי הוא כלכלן בהשכלתו. אנליסט בד"כ מנסה לנתח ולצפות איזה שהוא תרחיש עתידי על סמך ניתוח נתונים שיש בידיו. זה מתאים גם לחלק מתפקידיו של הכלכלן, הסמנטיקה פחות חשובה כאן, מה שחשוב הוא לבדוק מה עושים במסגרת התפקיד בפועל, וכיצד נושאים אלא יכולים לעניין אותך במידה ותרצה להתפתח בכיוונים הללו.

למעלה