שלום כיתה י'

שלום כיתה י'

כמו כל הגברים החרדים לשעבר בפורום הזה, גם אני לא למדתי מעולם בתיכון.
זו נשמעת לכם כמו פיסת מידע טריוויאלית שלא אמורה להיות רלוונטית במיוחד לחיי היום יום שלי וכך חשבתי גם אני, אלא שלפני כמה שבועות התברר לי שמדובר בעובדה די קריטית, שעשויה להשפיע על כמה דברים שאעשה בשנים האחרונות.
לכן אני חולק איתכם את החוויות שלי מהיומיים הראשונים בתיכון...

לפני כחודש קיבלתי הצעה ללמד כיתה בתיכון ידוע בירושלים, וכיוון שנושא החינוך במדינה די בוער בי החלטתי לבדוק את האפשרות. בראיון עם המנהל כשהתבקשתי לציין כמה חסרונות אפשריים שיש לי, ציינתי בראש ובראשונה את העובדה שמעולם לא לימדתי כיתה שלמה באזור גילאי התיכון, ובמחשבה שנייה הוספתי - שלמעשה מעולם לא למדתי בכיתה בתיכון, כך שאני לא ממש בטוח איך שיעור בכלל אמור להתנהל.
כמובן שפיסת המידע הזו גררה התעניינות ושיחה של כמה דקות אוף טופיק, אבל המסקנה העיקרית הייתה שאני צריך להעביר שיעור לדוגמה, ולפני כן לצפות בשיעור כדי לדעת למה לצפות.
וכך, בדיוק באמצע השבוע שבו הייתי חולה מת עם דלקת גרון נוראית, גררתי את עצמי יום אחד לבית הספר וממקום מושבי בפאתי הכיתה גיליתי לראשונה בחיי איך נראה שיעור במתמטיקה 4 יחידות לתלמידי כיתה י'. האמת היא שבמישור הפדגוגי היו כמה הפתעות, אבל זה כבר לא באמת מעניין.

השבוע הגעתי לבית הספר בפעם השנייה בחיי, הפעם כמורה. העברתי שיעור לאותה הכיתה + המנהלת הפדגוגית, רכזת מתמטיקה, מנהלת התיכון ומנהל בית הספר, ואיכשהו הצלחתי לשרוד 45 דקות בלי לעשות טעויות נוראיות ובלי שהתלמידים יזרקו עלי עגבניות. אני עוד לא יודע לאן זה יתפתח, אבל יש סיכוי טוב ששנה הבאה אני אכן אעבוד במשרה מאד חלקית כמורה בתיכון, ואעמוד מצד אחד של שולחן שמעולם לא ישבתי מצידו השני.
החוויה הזו לימדה אותי לא מעט על האופי של תלמידינו בחתך הגילאים הזה, על כל הפלוסים והמינוסים שלהם, ולמרות שכבר מזמן ידעתי שהתדמית של הנוער החילוני איתה יצאתי לעולם אינה מבוססת על כלום, עדיין הופתעתי לגלות כמה קל לגרום להם לחשוב ולהתנהג בנימוס.

לא יודע למה היה לי חשוב לחלוק איתכם את החוויה הזו. בעיקר כי זה מרגיש לי סוג של סגירת מעגל, כיוון שאני נכנס כנותן למקום אליו מעולם לא זכיתי להיכנס כמקבל. בכל מקרה, יש לי תחושה שעוד תהיינה לי לא מעט סיבות לספר רשמים על המקום, אז ראו הודעה זו כהקדמה...

pokeret

New member
גאווה, ילדים זה תמצית המין האנושי

אם יש דרך להשפיע על תושבי כדור הארץ זו אחת הטובות.

Sonic hedgehog

New member
בהצלחה!

זה בהחלט נסייון חשוב (שאני נמנעת ממנו כח וכנראה יתנקם בי בשלב מסויים)

"עדיין הופתעתי לגלות כמה קל לגרום להם לחשוב ולהתנהג בנימוס"

אתה גרמת או שהם היו כאלה?

בשיעור שלי היה את כל הסגל מאחורה

אז את המשמעת קיבלתי במתנה, אבל את ההתעניינות וההשתתפות אני יכול לזקוף לזכותי. בכל מקרה, גם בשיעור לדוגמה שראיתי ההתנהגות שלהם הייתה די דומה, אז אני מניח שפחות או יותר זה הסגנון.

בהחלט מעודד

אשרי התלמידים...

כשישבתי במפגש הכרות עם בית הספר של הילד גם ניקרה לי ציפור קטנה במוח וחיכתה לראות שוב, למרות שכבר ידעתי שהמפלצת ששמה החינוך החילוני, שהנחילו לי, היא מוגזמת ואף מדומיינת, חיכיתי לראות שזה לא נכון. חיכיתי לשמוע מילה על אלימות, על התמודדות עם הפאק הנוראי הזה אבל לא נאמרה אחת כזו.

יש יתרונות כל כך גדולים לחינוך החילוני ולילד שגדל בחברה כזו, אחת הבולטות בהם שלא מזמן יצא לי בדיוק לשוחח עם חברה על כך זה השחרור, הבטחון העצמי וכושר הביטוי העצמי. (אבל כמובן שלחרדים זה לא יתרון-אלא חסרון מוחלט)

ילד הוא ילד הוא ילד

אותו 'טופי', 'פרס', מחמאה, הבטחה, תמריץ פסיכולוגי, שתעבוד על ילד חרדי תעבוד על ילד חילוני.
צריך רק לדעת להגיע לנפשם. לרצות. לנסות.

בסופו של דבר המין האנושי הגיע מאותו אב קדמון.

בהצלחה מילטון.

מה שכתבת אולי נכון באזור גילאי הגן

אבל לא קשור למציאות בכיתה י'.

כמעט בכל מישור שאני יכול לחשוב עליו, העבודה מול ילדים בגיל הזה בציבור החילוני אינה דומה לזו שבציבור החרדי.

רות014

New member
ממש בהצלחה..

ואם אתה יכול באישי- באיזה בית ספר אתה מלמד..
סתם מסקרן..

moshe010

New member
בהצלחה

מה היו ההפתעות במישור הפדוגגי
לי זה דווקא כן מענין

בעיקר הדגש הרב על פתרון תרגילים משותף

על פני הסברים של ההיגיון מאחורי הכללים או חידוד דרכי השימוש בהם.

השיעור שראיתי לא היה שיעור מייצג כיוון שהוא נערך בנושא שכבר נלמד בכיתה, והיווה המשך לשיעורים קודמים, ולמעשה אפילו השיעור שלי הכיל הרבה יותר תיאוריה מזה שצפיתי בו, אך באופן כללי עדיין הסגנון מבוסס בעיקרו על פתרון תרגילים רבים בכיתה.

ההפתעה באה בחלקה בגלל שזה לא הסגנון בו אני אוהב ללמד, ובחלקה כיוון שאחרי כמה שנים באוניברסיטה אתה שוכח שיש בכלל דבר כזה לפתור תרגילים על הלוח, אבל בסך הכל אין פה משהו שהפיל אותי מהכסא.

למה הפתעה

באמת פחות משקיעים בתאורתי יותר בפתרונות מעשיים...
מפתיע אותי שזה הפתיע אותך.

לא ציפיתי לשיעור שכולו תיאוריה

אבל שיעור שכולו פתרון תרגילים היה קיצוני לצד השני במידה שלא ציפיתי לה.

תאוריה

רק בתחילת נושא בדרך כלל, לפעמים זה על קצה המזלג, אחר כך טוחנים את התלמידים/ות בתרגילים עד שהם שוכחים בכלל מה היתה ההוכחה למשפט למשל.

למעלה