שלום כיתה י'

המורה בן זו@^%

מקווה מאוד שהמנהל יבין שהחסרון הזה הוא חתיכת יתרון לתלמידים שלו.

sceptic1

New member
מורה בתיכון לא צריך תואר ראשון?

וכמובן שהרבה בהצלחה.

בסוף השנה אני יכול לסגור תואר אם אני רוצה

למרות שבפועל אמשיך ללמוד עוד שנה כדי להוסיף קורסים.

כמעטית

New member
אצלנו באולפנה

באולפנה שבה למדתי, למורה למחשבת ישראל (שהגיש לבגרות במחשבת ובסופו של דבר גם הפך להיות רב האולפנא),
לא הייתה תעודת בגרות...

רות014

New member
זה פשוט עצוב.. כי כמה הוא יודע..

דווקא אצלנו היה הרב של האולפנה היה גם ד"ר לפילוסופיה.
ונגיד זה בנ"א שאני כן מעריכה...
כי הוא יצא לחיים ולמד.
ובמה עם ניסיון ועם ידע נרחב.
שאת יודעת שהוא רחב אופקים יחסית

הוא לא חייב תואר ראשון

למרות שבמדעים זה מאוד רצוי, אבל בהחלט חייב תעודת הוראה כדי ללמד

אם הוא סיים כבר

את חובות לימודיו לתואר אפילו שעדיין אין לו בפועל, הוא יכול בהחלט ללמד בכיתה כמובן שהוא יהיה במעמד של מורה סטאז'ר או זמני, עד שיסיים את התואר ואת הסטא'ז בהוראה.בכל מקרה הוא לא יוכל להכין לבד לבגרות
מה שאין כן אם אין לו תעודת הוראה הוא לא יוכל ללמד בכיתה, אלא אם כן יביא אישור שסיים תעודה כזאת וטרם קיבל אותה.

עד כמה שאני יודע תעודת הוראה

נדרשת רק כדי לקבל קביעות. אין שום הכרח בתעודת הוראה כדי להכנס לכיתה.

שניכם לא מדייקים

בעקרון אי אפשר ללמד בלי תעודת הוראה, אבל בפועל מפקח אזורי יכול לאשר גם למי שבכלל אין לו תעודת הוראה (כמוני) ללמד בכיתה. אישור זה ניתן במרבית המקרים בתחומי המדעים, בהם יש אנשים רבים בעלי ידע יכולת ורצון ללמד, שכיוון שאינם מתכננים לעסוק בהוראה באופן קבוע אין להם תעודת הוראה.

אתה מדבר על משהוא

אחר, הנקרא רשיון הוראה, שאותו בוודאי אתה חייב כדי לקבל קביעות. אבל ניתן ללמד בלעדיו באופן זמני. אם מדובר בסטודנט בסוף לימודיו לתואר, כשכל מה שמפריד בינו לתואר הוא עבודה או בחינה , ומנהל ביה"ס מרוצה ממנו ויש לו כישרון הוראה, הוא יתקבל באופן זמני על תנאי שישלים את התואר ואת תעודת ההוראה.
בתחומים מסויימים כמו מדעים, שם יש בעיה בבתי הספר התיכוניים שאין מספיק מורים ברמה טובה. הרי שסיכוי גבוה שהסטודנט יתקבל גם ללא תעודת הוראה ואם יצליח תידרש ממנו כזאת תוך זמן קצוב. למרות שעפ"י הנחיות משרד החינות אין להעסיק או להכניס מורה לכיתה ללא תעודת הוראה, במציאות זה קורה לפעמים כשמדובר בסטודנט בעל כישורים מוכחים
ועמידה טובה מול התלמידים. מה שבטוח שבגרות לא יתנו לו להעביר בכל מקרה.

בהתחשב בעובדה

בהתחשב בעובדה שאני מכיר אנשים עם קביעות שלימדו 10 ו15 שנה עם רשיון הוראה זמני, וללא תעודת הוראה, אני לא חושב שאתה צודק לגבי הצורך ברשיון הוראה כדי לקבל קביעות.

uri80

New member
אתה צודק. בפועל, אין באמת צורך בתעודת הוראה

(אע"פ שכדאי, גם מוסיף לשכר דרך אגב). גם לא לצורך הגשה לבגרות.

למעלה