שלום כולם

22ש ני

New member
שלום כולם

אני חדשה פה ויש לי שאלה: למישהו יש במיקרה אוסף קינדרים? הסתכלתי בפורום וראיתי שמתארגנים מפגשי אספנים, יש במפגשים האלו גם אוספים חוץ מהבולים והמטבעות? אולי אוספי מד"ב או צעצועים ישנים? ושוב אם יש למישהו קינדרים אשמח אם ישרשר את ההודעה. ושיהיה בהצלחה לכולם.

תמיר1991

New member
במפגשים שאנו מארגנים

יש לא רק בולים ולא רק אמצעי תשלום, אלא ממיטב האוספים. לדוגמה- במפגש האחרון היו גם מאובנים, סכינים, בקבוקי קולה, פחיות, דגמי מכוניות והרשימה עוד ארוכה.... יש לנו בפורום אספן צעצועים ישנים, אבל כמדומני האוסף שלו לא הוצג בדביר. לגבי מד"ב וקינדר אני לא ממש יודע... שנה טובה! תמיר.

22ש ני

New member
תודה לך

על התגובה המהירה , אתה כבר הרבה זמן בפורום נראה שאתה ממש מתמצא, שנה טובה גם לך :)

rachelea

New member
יש בידי כמה קינדרים שמחכים למושיע

למפגש האחרון מסר לי אורן שקית לחלוקה (למה זה מזכיר לי את סנטה קלאוס?, ניחא). את רוב הפריטים העברתי אך לתוכן ביצי הקינדר לא היה דורש. שלח לי מסר עם כתובתך ואשלח אליך את הצעצועים שבידי (והתודה - לאורן כמובן).

rachelea

New member
מנצל"ש - ספרים מחפשים בית

שי- יש בידי 6 כרכים שכתב אהרן בן-אור (א. אורינובסקי): תולדות הספרות העברית החדשה, תולדות הספרות העברית בדורנו והשירה העברית בימי הביניים. מעניין אותך? ואם לא - האם יש מישהו המעוניין בכרכים?
"ילקוט הלשון" - לקט מאמרי מאמרי מופת לשימושם של תלמידי המוסדות להכשרת מורים וגננות (איזה סופרלטיבים: "מאמרי מופת" לא יכלו לכתוב: "מבחר מאמרים" ולהסתפק בכך? איזו יוהרה, שחצנות ואולי אפילו פטרונות מובעים בצירוף שתי המילים "מאמרי מופת". סתםםםם, הערת אגב). יש בספר 3 דפים מתוך מאמרו של יחזקאל קוטשר: מילים ותולדותיהן: על "מחוז-נמל" ו"מלח". מעניין את מישהו? כמו כן יש 2 דפים, מהמאמר הנ"ל, בנושא: "עורך דין ומונחים משפטיים אחרים". זה מעניין מישהו אחר? מי מעוניין בספרים?

שַׁי

New member
אשמח לאמץ את שׁשׁת הכרכים ../images/Emo63.gif

תודה תודה. ואל תשכחי - יש לי עותק של "מלון חדושי ביאליק" עבורך. סוף שבוע נעים ושבת שלום.

rachelea

New member
הכרכים נשמרים בעבורך

בהזדמנות ראשונה יגיעו אליך. וכמובן, אשמח מאוד לקבל את מילונו של ח"ן ביאליק.

דובושכ

New member
מחוז- נמל

אותי הספר מאוד מאוד! מעניין. לפני שנה החלטתי לבדוק את מקור השם "לימן" . הלימנים הם "ערוגות"- מאגרי מים קטנים בנגב שפיתחה הקק"ל בהם שתלה מספר עצים אותם אין צורך להשקות כי הם מקבלים מים ממי גשמים הנאגרים לתוך הבריכה- הלימן. יש מדריכי טיולים שסברו שמקור השם הוא נדבן בשם לימן שתרם לקק"ל. נדמה לי שבדיוק במאמר של קוטשר: "מחוז-נמל" אני אמצא בדיוק את הפתרון של מקור הלימן. תודה

rachelea

New member
צר לי, דובוש - אין על "לימן"

חיפשתי בעבורך איזכור למילה, אך במאמר שבידי אין על מאומה. כפי שכתבתי, זהו לקט מאמרים של כותבים שונים. מקור המאמר (הסתכלתי במקורות הלקט) הוא בספרו של יחזקאל קוטשר: "מילים ותולדותיהן", הוצאת קרית ספר, ירושלים 1974. עכשיו יש לנו סיבה לחיפוש משותף אחר הספר- לך בשל מאמר על "לימן" ולי-אולי יש שם איזכור בנושא החביב עלי "סביבון".

דובושכ

New member
מילים ותולדותיהן

אכן , זה ספר שמאוד אשמח "לשים יד עליו". נדמה לי שהסבירו לי שלימן הוא נמל, (מזח) אולי בגלל אותיות מתחלפות נמל=לימן ונמל זה מזח, ומזח (משורש חסמ) זה גם חגורה כמו הסוללה סביב המאגר של הלימן. נשמע מסובך.

11moti

New member
פשוט ביותר,לימן =נמל בתורכית

והמקור הוא משלוט התורכי בארץ ,למעשה בנגב -בעיקר,יצרו מפרצים/נמלים קטנים שבהם נאגרים המים ,כמו ב"צלחת " מסביב לעצים,ורק אח"כ ממשיכים לזרום לדרכם.

rachelea

New member
קק"ל ופתרון בעיות המים

עוררת את סקרנותי, דובוש וחיפשתי משהו בשבילך. בסופו של דבר יצאתי נשכרת מכך. עד עתה סברתי שקק"ל עסקה ברכישת אדמות ולאחר מכן ביערנות. לא נתתי דעתי לכך שאם גואלים אדמה ומיישבים אותה, יש גם לדאוג לרווחת המתיישבים. והנה, מצאתי ספר קטן: "צעדים ראשונים בתולדות ההתיישבות של הפועל המזרחי", שכתב אברהם מברך (בהוצאת מח' ההסברה של המפד"ל). הספר נסב בעיקר על כפר חיטים (יש בו תמונה של מגדל המים בכפר חיטין). בנושא המים מצאתי משהו מעניין: הוחלט להוביל מים, בצינורות, מהכינרת למושב. ולהלן ציטוט מהספר: "מי הכנרת טובים אמנם לשתיה כשהם לעצמם, אבל זוהמת השופכין מהעיר טבריה, השקאת העדרים וכו' מרעילים את מי החוף ושתייתם גורמת לעיתים למחלות מידבקות, כטיפוס ודיזנטריה. על-כן הכניסו שרברוב לתוך האגם עד למרחק 100 מ' מן החוף, ועד לעומק 15 מ' מתחת למים. הצינורות היו מקבלים את המים הנקיים לחלוטין... האינסטלציה הזאת הוצאה אל הפועל ע"י הקק"ל בשנת תרפ"ה...". מוצאת חן בעיני העברית: "שרברוב", "מן החוף" וכו'. דובוש, הספר מעניין אותך?

דובושכ

New member
כן, גם בגלל תמונת מגדל המים .

בדיוק אתמול ראיתי במאמר (קתדרה?) תמונה לא ברורה של מגדל המים של כפר חיטים. הרחבה בנושא ה"לימנים"(כפי שהתפרסם לפני שנה בפורום טיולים בארץ של תפוז): המטיייל 15/07/03 - ."לימן הוא לא שם של החורשות אלא שם של המקום בו מצויות החורשות: מעין אזור סכור על ידי סכר עפר. הלימן מצוי בנקודה נמוכה כלשהי באגם ניקוז (נחל או אפיק). סכר שנבנה עוצר מי שטפונות על מנת לאפשר את חילחולם לקרקע. העצים שניטעו בתוך הלימנים בעלי שני תפקידים עיקריים: 1. למנוע התאיידות מהירה של המים (על ידי הצל שהם מטילים) 2. מטרה חקלאית או נופית כאחד. ללימנים סכר שבנוי כך שעודפי מים או זרימה חזקה מדי ממשיכה ועוברת את הסכר מצידו ולא מעליו ובכך מוכיח עמידות מפני שטפונות חזקים או תכופים. על שם מה ומי לא אדע, אך זה גם פחות חשוב". • מקור השם לימן, (3Kיוסי, 15/07/03) : "ביוונית (לפחות ביוונית עתיקה), משמעות המילה היא אכן "נמל". עד היום יש מילים דומות במספר שפות המבוססות על לטינית. הכוונה היא להקשר המימי של המילה נמל, אם כי יכול להיות שהכוונה היא למילה שנגזרה ממילה זאת". • נמל מבטחים (חגית ב 15/07/03) : "חבר שעשה נסיון לברר את מקור המילה לימן מצא את הדמיון למילה ביונית עתיקה:לימנה (נון קמוצה). למיטב זכרוני פרוש המילה ע"פ ההסבר שקבל הוא: המים שעומדים בנמל בפינות סגורות על יד המזח, או לחילופין המים המלוכלכים שבנמל". הוספה של דובוש -מההסברים מתברר הקשר גם לנמל, גם למים עומדים, וגם ל"חגורה"- סכר, שהם כולם נגזרות של המילה מזח = נמל. לימנים רבים נמצאים לצידי הכבישים מב"ש לדימונה ולערד

cohen chaim1

New member
לימנים

נמצאים גם בדרך מבאר שבע לכוון שיבטה - ניצנה ועד כמה שידוע לי הם נעשו ע"י הבריטים, וזאת במטרה להקל על החיילים הבריטים שסיירו והתאמנו באזורים הללו, ע"י כך שיוכלו למצוא מקומות חנייה ומנוחה בצל החורשות הללו.

דובושכ

New member
הקק"ל והלימנים

אני חוזר לנושא רק מפני ששוחחתי לפני זמן רב עם גדעון ספיר, מותיקי בית אשל, וגימלאי של הקק"ל שסיפר לי שהוא עצמו האיש שהחל את רעיון ופרויקט הלימנים לפני כמה עשרות שנים. אם יש משהו דומה מתקופת המנדט - זה כנראה לא באותה מתכונת של ה"לימנים". הנה ההגדרה של הקק"ל עצמה: "לימן – סוללת עפר הסוכרת ערוץ מדברי ומאפשרת איגום מי שיטפונות של הערוץ. מאחורי הסוללה נוטעת קרן קימת לישראל חורשות עצים." והנה אתר שמספר על לימן עומר.- http://www.snunit.k12.il/www_teva_trips/kkl10.html

שַׁי

New member
יש לא מעט לימנים בדרך לערד מבאר-שבע

בכולם שתולים אקליפטוסים ובחורף, אחרי הגשמים, עומדים בהם מים.

למעלה