שלום כולם

../images/Emo52.gif שאני שואלת, אבל מה כל

ה"לימנים" האלה? האם יש קשר גם ל"כפר לימן" שבגליל המערבי

broadaxe

New member
לימן

"לימן" הוא אכן נמל ביוונית עתיקה, משם התגלגל גם לתורכית, ו"לימנה" הוא הטייה בשייכות, אאל"ט. רעיון הלימנים בנגב, כמו ששמעתי נבע מחזונו של בן-גוריון, להפוך את הנגב לירוק (נו, טוב, זה מה שיצא) והופקד בידיה של קק"ל (בעניין קק"ל ופעולות אחרות הרי שעד היום הם בונים מאגרי מים על נתיבי שטפונות, לכל אורך הערבה- לא את כולם אפשר לראות, צריך הדרכה של מקומי, ויש מאגר ענקי חדש למדי על נחל דליה, ממש בסמוך לכביש 2 מצפון למחלף זכרון). כל חירני"ק תשוש ביום אימון לוהט בדרום מכיר לו תודה עליהם (כמוני...)!!!

נימבו

New member
אני לא יודע אם יש קשר אבל בדיוק

אותו איזור הוא "קו הלימס" קו הגבול או קו ההגנה הרומאי שעבר בדרום הארץ ועבר דרך שיבטה, מיידבא, ממשית (כורנוב) חרבת צפיר ועוד כל אותם מקומות מאופינים בסכרים מאוד בולטים לאגירת מים , אבל ייתכן שמקור השם דווקא בא מהמילה limits

cohen chaim1

New member
אברהם מבורך

היה מעסקני "הפועל המזרחי" ופעיל ב"איגוד המושבים של הפוהמ"ז". הוא כתב כמה ספרים שאחד מהם נתן לאבי. לצערי, אינני זוכר את שמו ואם אני זוכר טוב עניינו היה קברי צדיקים בגליל.

נימבו

New member
לא רע, ברזים לשריברוב, ואגב

ברזים, קיבלתי היום את הבול (מסין) שיש בו הכי הרבה ברזים בפריט בולאי אחד -13 ברזים (מה שנקרא- יום שישי השלוש עשרה...)

נימבו

New member
ביצעתי טלפון לאחד ממקימי קיבוץ

משאבי שדה, לדעתו הלימנים פותחו על ידי וולטר לאודרמילק בשיתוף עם קלבנוב. על פי זכרונו הניסויים הראשונים היו בקיבוץ רביבים ובמשאבים, שמה הראשון של משאבי שדה. אותו לאודרמילק היה מעורב גם בתכנון פרויקט דומה לתעלת הימים בשנות ה 40 של המאה שעברה כמו גם היה פעיל מאוד בפרויקט המוביל הארצי

skito

New member
יש, אני רק צריך למצוא במחסן

כשילדי היו קטנים היו להם מלא, מלא צעצועי קינדר, אם אנני טועה הכל ארוז במחסן אבדוק בהמשך

skito

New member
בדקתי כבר אמש

מצטער הייתה שקית עמוסה בצעצועי קינדר, חיפשתי ומשלא מצאתי שאלתי את אישתי שהשיבה: "מסרתי אותם לאחיינית שלי" אני לא מוותר אבדוק אם הוא נחוץ לה בכלל, בעבר זה היה שייך לבני שחר שלא מוצא בזה יותר עיניין.

nuny10

New member
קינדרים

הי, אשמח להחליף קינדרים ולדבר קינדרים , יש לי גם המון החלפות, מהארץ ומחו"ל, גם דברים ישנים יותר.

22ש ני

New member
אחלה !

אשמח לדבר איתך כאן או אפליו להפגש. ראיתי פעם בערוץ 2 אישה שאוספת קינדרים זאת אולי את? לא חשוב שנה טובה ואשמח לקבל ממך עוד תגובות:).

nuny10

New member
הי 22 ש ני

אכן הייתי בערוץ 2 ויכול להיות שאותי ראית. אשמח מאוד לדבר , להיפגש וכו', ושתהיה שנה נהדרת

22ש ני

New member
היי

אחלה אז אם אתה רוצה אפשר לדבר במסינגר אני אשלח לך הודעה אישית עם הכתובת מייל שלי.

למעלה