שלום כולם.

Sharxy

New member
שלום כולם.

אני מתעניינת בכישוף וויקה כבר הרבה זמן...אתמול קניתי ספר באנגלית the teen spell book by jamie wood הייתי רוצה לדעת אם זה בסדר אם אני יתחיל לעשות כשפים מיד אחרי שאני יגמור את הספר או שיש משהו אחר שאני צריכה לדעת... אני היחידה שמתעניינת במאגיה בבית, בביצפר, בשכונה ואני אישית לא מכירה אף אחד אחר שיכול לעזור לי... יש לי בעיה עם דימיון מודרך אז אם תוכולו לעזור לי...או לתת לי איזה תרגיל זה יעזור... אני לא בטוחה אם אני צריכה ללמוד יותר...וכמה זמן זה בערך יקח...

שלום לך!

קודם נעשה קצת סדר: וויקה היא דת, או כפי שאני מעדיף לכנותה - דרך רוחנית. וויקה אינה דרך לעשות כישופים סתם כך. השונה בינה לבין דתות רבות הוא, שהוויקה מעודדת שימוש במה שמכונה לרוב "כישוף לבן" (מונח מוטעה, אבל נעזוב עכשיו את הפילוסופיה). סגנון הכישוף הוויקני הוא "כישוף פולקלור" לרוב, שלעיתים מכונה גם "מאגיה נמוכה", ונועד לביצוע שינויים במציאות שישפרו את איכות החיים של מטיל הכישוף או זה שמטילים עליו. אני אישית לא מכיר את הספר המדובר, אך השם כבר מעורר בי חלחלה. ספרים עם שמות כאלה הם לרוב לא רציניים ונכתבים לרוב על ידי סופרים שמחפשים פרסום וכסף, ותו לא. גם הכישוף ה"נמוך" הוא אינו פשוט. בתחום זה אני ממליץ מאוד על הספר של Scott Cunningham הנקרא Earth Power. בספר ישנו שימוש רב ב"כישוף הטבעי", דהיינו כישוף אשר עושה שימוש במים, אדמה, אש ואויר, קשרים (בחוטים), אבנים ועוד. בכל מקרה, קראי את הספר פעם ראשונה עד סופו ואז תתחילי, אלא אם כן הספר מציין אחרת (ישנם ספרים אשר כתוב בהם מפורשות להמתין עד קריאת הפרק הבא עד סיום התרגילים של הפרק הראשון). הייתי אמור עד יום שבת הזה לכתוב מאמר על תרגילים לחיזוק הדמיון, אך לא קיבלתי עדיין את האישור לתרגם את התרגילים הספציפיים אותם רציתי לפרסם. אני אמתין עוד מספר ימים - ואם עד ז לא אקבל את האישור, אשתמש בסדרת תרגילים אחרת. שלך אילן

Sharxy

New member
אוקי תודה...

אז מה שהבנתי זה שאני עדיין צריכה ללמוד...והרבה.

כפי שציינתי

איני מכיר את הספר או את הסופרת, והרושם שלי הוא רושם ראשוני בלבד בגלל השם. כפי שהמלצתי, בכל מקרה כדאי לקרוא את הספר ולראות מה יש לו ללמד. במקרה הגרוע, הוא יהיה דוגמא טובה לספר גרוע (אולי. שוב, ייתכן כי זהו ספר טוב). אם תרצי, תוכלי לשלוח לי בפרטי או באי-מייל (או אפילו כאן, הבחירה היא שלך) - תרגום של חלקים קטנים מהספר, או סיכום של אחד הפרקים ומה הבנת ממנו, וכך אולי אוכל לתת בקורת טובה יותר לגבי הספר. כמו כן, אנסה למצוא את הספר באמאזון (שם נותנים כמה עמודים סרוקים של הספר). שלך

למעלה