שלום כולם

primetime1

New member
מתיחת גיד הינה קריעה של סיבים בגיד

לכן כל מתיחה היא בעצם "קריעה" של הגיד, למרות שכמובן לא מדובר בקרע של הגיד לשניים.. (חמסה חמסה טפו טפו טפו
).

fliperit

New member
אן דבר כזה מתיחה של גיד

מתיחה היא בעצם קיעה של סיבים בגיד- כמה שיותר סיבים נקרעים, ככה ה"מתחיה" יותר חמורה.

Blue Eyessss

New member
תודה כולם!!../images/Emo47.gif

אתמול עליתי עליה לחצי שעה והיא הייתה ממש ממש בובה... והחלטנו לחודש הראשון לשים לה אלסטיים על הקדמיות ואחרי החודש הזה נראה לא אנחנו ממשיכים ואם נמשיך לעבודה עבודה אז היא תעבוד עם פולו בקדמיות וכנראה מגנים באחוריות עוד לא החלטנו נראה איך דברים הולכים בכל מקרה התייעצתי עם הוטרינר עם המאמנת שלי ועם עוד מאמנת ובסוף הגענו להחלטה הזאת...אבל תודה לכולם בכל מקרה!נתתם לי נקודות למחשבה.

vet

New member
שום חבישה אינה מספקת תמיכה

לגידים. הסיבה לשימוש בתחבושת הינה להגנה מפגיעה חיצונית או לחילופין למניעת התנפחות של הרגל. הדרך היחידה המאפשרת תמיכה ביומכנית לגידים הינה הוספת סד לצד האחורי של הרגל כחלק מהחבישה. כאמור כל חבישה עלולה לגרום לצרות במידה שאינה מונחת כראוי.

כן אבל זה בערך כמו אתלטיים

כשהייתי באתלטיקה והיו לי כאבים במפרק שמתי תחבושת אלסטית שעזרה מאוד ונתנה תמיכה נוספת לרגל

vet

New member
ממש לא אותו הדבר.

התחבושת האלסטית שלך תומכת במפרק ובגידים המחזיקים אותו. החבישה על הסוס אינה יכולה למנוע את התנועה "היחסית" של הגידים הנעים בתוכה. בנוסף לכך יש הבדל משמעותי בגודל הפיזי של האיברים הנחבשים, ובלחץ שהתחבושת יכולה להפעיל ללא גרימת נזק. תזכרי שהסוס לא בדיוק יודיע לך שהתחבושת לוחצת יותר מידי.

הורסמאן

New member
חבישה עם תחבושת אלסטית

נעשית עם ריפוד תחתיה, והמתיחה דורשת מיומנות, לכן חשוב לדעת איך לחבוש. שתי טעוית שנעשות הרבה בחבישה קשורות בלחץ ובכיוון החבישה. אני חושב שתמצא שאתה במיעוט עם הטענה שחבישה אינה מספקת תמיכה.

vet

New member
אני הרבה פעמים בעמדת מיעוט כאשר

אני מצביע על קונספציות שגויות. חבישה אינה תומכת בגידים- ואם תרצה אני אתאר לך גם כיצד בדקנו והוכחנו את זה.

vet

New member
זה מאד פשוט

לוקחים רגל של סוס מת ומכניסים אותה למתקן הידראולי מיוחד המאפשר להעמיס אותה בכל כח שאתה רוצה. מאחר שאנחנו יודעים מה הכח המופעל על הרגל בעמידה, הליכה ואפילו גאלופ, ניתן להרכיב צעצועים מיוחדים על הגידים שמודדים את המתיחה של הגיד בכל כח נתון. חוזרים על המדידות מספר פעמים לקבלת מובהקות סטטיסטית ואז חובשים את הרגל וחוזרים על הניסוי. בסוף משווים את התוצאות עם ובלי החבישה.

הורסמאן

New member
איך הבדיקה הזאת

מוכיחה דבר כלשהו לגבי סוס חי? איפה זרימת הדם? איפה קיבוץ ומתיחה של גידים ושרירים? איפה נוזלי שימון של פרקים? אני מבין שאפשר על פי מבחן כזה לטעון שתחבושות אלסטיט לא מוסיפה חוזק פיזי לגוף הסוס, אבל לא נראה לי שמישהו אי פעם טען זאת. שוב למען ההבהרה, (בשל הודעות שהחלפנו בעבר) אין שום נימה של ציניות מצידי, כי אני באמת מאוד סקרן. אני גם חושב שאי אפשר להוכיח את ההיפך במבחן מעבדה כזה ואני יכול רק להסתמך על נסיון של שנים רבות של קודמי, (אשר יכול מאוד להיות שהוא מוטעה) אך הוא בכל זאת מסתמך על עבודה עם סוסים חיים.

vet

New member
אתחיל מהסוף של תגובתך

אם אתה מסתמך על נסיון של כל כך הרבה שנים, לא רק שלך אלא גם של אחרים אנא הסבר לי מדוע, אם החבישה תומכת בגיד, כל כך הרבה סוסי מירוץ מתחרים בלעדיה. הרי אם החבישה הייתה מונעת פגיעה כולם היו רצים חבושים לא? הניסוי שתארתי הינו הקירוב המדויק ביותר שניתן לעשות ללא פלישה לרגלו של סוס חי. אגב זה ניתן להעשות גם על סוס חי. הסיבה שניתן להתייחס לכך כמייצג טוב של הדבר החי היא שהפגיעה בגיד נגרמת על ידי כוחות המתיחה העוברים דרכו לאורך זמן. לזרימת הדם אין שום השפעה על הפגיעה. הכיווץ והמתיחה של השרירים לא רלוונטי מכיוון שכפי שאתה יודע מתחת לברך אין שרירים ובנוסף לכך הגיד המתח בין שני איזורים על הרגל שאליהם הוא מקובע ישירות, אחד למטה ואחד באיזור הברך (עבור הגיד החיצוני) או מתחת לברך (הגיד העמוק). המתקן מפעיל על הרגל כוח לחיצה השווה בערכו לכוח הטבעי, ובגלל שהגיד מקובע כאמור באופן טבעי לעצמות, השרירים אינם משחקים תפקיד. אם תרצה הגיד הוא כמו קפיץ שכאשר הוא נמתח הוא מתמלא באנרגיה המשתחררת כאשר הוא מורפה (בזמן שהרגל מורמת מהקרקע). ולבסוף מה הקשר בין נוזלי שימון המפרקים למתיחת גידים?

תםטםOHIO

New member
הגיד הוא סוף של שריר

אתה טוען שכוחות המתיחה שלו אינם מושפעים מהשריר שהוא יוצא ממנו? או מהרצועות שהוא מחובר אליהן (סוספנסרי ליגמנט למשל על העמוק) ושעוברות "דרכו" וסביבו? כי אם זו הטענה אז לא הבנתי את ההסבר הפיזולוגי. אני מכירה את המתקן שאתה מדבר עליו ומסכימה עם הקביעה שהכוחות הפועלים על הברך ומטה יצריכו שטח פנים גדול מאד כדי לתמוך. אולם בהקשר אחר עליו דברנו לפני שנה (המתקן הזכיר לי) - - אם יש לך את המתקן ואתה חותך את הגיד אתה מגלה שעצם הפרסה אינה נתמכת עליו.. אם תחתוך את הליגמנט היא תקרוס.

vet

New member
אנטונמיה

בשלושה גידים עסקו אבותינו הכי קרוב לעצם הינו ה suspensory ligament שמוצאו ממש מתחת לברך והוא יורד למטה מתפצל לשניים וכל חלק מסתיים על אחת מהעצמות הקטנות שמאחורי הפטלוק (ססמואידים). אין לגיד הזה שום שריר המחובר אליו ואין לו שום חיבור לגידים הדיגיטליים השני הוא הגיד הדיגיטלי העמוק שמתחיל כשריר גבוה באיזור המקביל למרפק. עוד מעל לברך השריר נעלם ויש רק גיד היורד כל הדרך למטה ולתוך הפרסה שם הוא מסתיים על העצם האחרונה. לגיד זה יש גיד קטן (גידונצ'יק) המוסיף תמיכה מכנית, המתחיל מהעצם מתחת לברך ומתחבר לגיד הראשי כ-10 ס"מ למטה). ולבסוף הגיד הדיגיטלי החיצוני שגם הוא בעל שריר המתחיל גבוה, גם הוא רק גיד מעל לברך ויורד למטה ומסתיים על העצם שמעל לפרסה. גם לזה יש גידונצ'יק משלו המספק תמיכה מכנית ומתחיל באיזור הברך, או יותר מדויק קצת מעליה. כך שלמעשה עם אני לוקח רגל ומנתק את השרירים, עדיין שני הגידים הללו מחוברים לעצמות, ואני יכול להפעיל עליהם כוחות מתיחה כמה שאני רוצה. לא הבנתי את המשפט האחרון שלך

תםטםOHIO

New member
אנטומיה של הרגל התחתונה

הטעות שלי היתה לגבי צ'ק ליגמנט (check ligament) אליו התייחסת אח"כ כנראה. ולא סוספנסורי, סליחה. , גיד יחבר שריר לעצם. כאשר אתה כותב suspensory ligament אתה מתכוון לרצועה, לא לגיד, ligament = רצועה. אבל השאלה שלי בהקשר היתה - אם גיד מחובר לשריר (או מהווה את סופו של השריר) אז פעולות על השריר משפיעות גם על הגיד. מבחינה פיזיקלית אני יכולה לדמיין השפעה כפולה בעוצמתה על הגיד שהגורם לתנועת הכח הוא השריר. (או במילים אחרות פעולה לא נכונה של שריר שגוררת יותר נזק בגיד מאשר בשריר עצמו עקב הכוחות הפיזיקלים המופעלים). מה דעתך? לגבי המשפט האחרון - בזמנו דברנו על עצם הפרסה והגיד שעובר מהנויקולר אליה. טענת לגבי תחילת טיפול בנויקולר על הורדת העקב ומיד הגבהה עם מנעל אורטופדי, כדי להקל על הגיד בנשיאת העצם. כאשר הזכרת את המכשיר ההידרואלי נזכרתי בניסוי שבו אם תעמיד רגל בפלטפורמה, תגזור את הגיד ולא עצם הפרסה, גם לא הנויקולר יקרסו. כאשר תגזור את הסוספנסורי, הפרסה תקרוס. ולכן שינוי גובה הפרסה עבור הגיד לא ישנה למיטב הבנתי. בנוסף אותו הקשר שבו מורידים גובה אך מוסיפים אותו עם מנעל לא ברור לי מבחינת סיבה ותוצאה. כאשר אני מטלפת לפי גובה וזוית מסוימת אני עקבית מבחינת הזוית וגובה מעל הקרקע. זה קבוע שלא משתנה לעולם והסיבה היא שהוא קבוע לפי הצורה והזוית של עצם הפרסה עצמה. 30 מעלות מן הקרקע אל הנקודה הגבוהה בתחילת העצם.

למעלה