אנטומיה של הרגל התחתונה
הטעות שלי היתה לגבי צ'ק ליגמנט (check ligament) אליו התייחסת אח"כ כנראה. ולא סוספנסורי, סליחה. , גיד יחבר שריר לעצם. כאשר אתה כותב suspensory ligament אתה מתכוון לרצועה, לא לגיד, ligament = רצועה. אבל השאלה שלי בהקשר היתה - אם גיד מחובר לשריר (או מהווה את סופו של השריר) אז פעולות על השריר משפיעות גם על הגיד. מבחינה פיזיקלית אני יכולה לדמיין השפעה כפולה בעוצמתה על הגיד שהגורם לתנועת הכח הוא השריר. (או במילים אחרות פעולה לא נכונה של שריר שגוררת יותר נזק בגיד מאשר בשריר עצמו עקב הכוחות הפיזיקלים המופעלים). מה דעתך? לגבי המשפט האחרון - בזמנו דברנו על עצם הפרסה והגיד שעובר מהנויקולר אליה. טענת לגבי תחילת טיפול בנויקולר על הורדת העקב ומיד הגבהה עם מנעל אורטופדי, כדי להקל על הגיד בנשיאת העצם. כאשר הזכרת את המכשיר ההידרואלי נזכרתי בניסוי שבו אם תעמיד רגל בפלטפורמה, תגזור את הגיד ולא עצם הפרסה, גם לא הנויקולר יקרסו. כאשר תגזור את הסוספנסורי, הפרסה תקרוס. ולכן שינוי גובה הפרסה עבור הגיד לא ישנה למיטב הבנתי. בנוסף אותו הקשר שבו מורידים גובה אך מוסיפים אותו עם מנעל לא ברור לי מבחינת סיבה ותוצאה. כאשר אני מטלפת לפי גובה וזוית מסוימת אני עקבית מבחינת הזוית וגובה מעל הקרקע. זה קבוע שלא משתנה לעולם והסיבה היא שהוא קבוע לפי הצורה והזוית של עצם הפרסה עצמה. 30 מעלות מן הקרקע אל הנקודה הגבוהה בתחילת העצם.