שלום כולם

Blue Eyessss

New member
שלום כולם../images/Emo140.gif../images/Emo47.gif

וול,אני באה מחווה שלא מאמינים בה בבנדז'ים. לא עובדים בה עם בנדז'ים לפחות לא עבדו בה עד עכשיו באופן יום יומי רק ליופי לסטים בקלינקות של שופטוים מחו"ל וכאלה...בכל מקרה,עכשיו דברים הסתבכו קצת.הסוסה שלי מתחה גיד בצורה די חמורה עונה שעברה (לא הנוכחית שנגמרה עכשיו) והייתה מושבתת לכל העונה..ואז היא חזרה לעבוד והיא חזרה לעבוד רגיל,עם מגנים והכל.עכשיו היא מתחה שוב גיד אבל בצורה רבה רבה הרבה פחות משמעותית היא הייתה מושבתת חודש(יום לפני אליפות צפון),והיום אני חוזרת לעשות עליה הליכות.עכשיו השאלה שלי היא אם בעצם אני צריכה לחזור לעבוד איתה עם בנדז'ים?עם כן עם איזה?ולמה? אני בכל מקרה אשאל גם את הוטרינר,זה מצב קשה עם הבנדז'ים כי זה לא משו שנהוג בחווה,ואני לא אומרת את זה בתור ילדה קטנה ומושפעת בלי שיקול דעת,פשוט אין לי טיעונים מקצועיים וצודקים בעד זה-יש לי יותר נגד. בכל מקרה ,אם למישהו יש נסיון קודם עם מתיחות גיד,או באמת מבין איך הבנדז'ים עוזרים(כי אני יודעת שאם לא מבנדזקים נכון זה יכול להחליש את הגיד ולגרום לעוד נזק לגיד)אז אני אשמח לשמוע דעה. תודה רבה

תראי

כשלחצי היו בעיות עבדתי יותר משנה עם בנדז'ים אלסטיים ולא נגרם לו נזק, להפך! היום כשהמצב הרבה יותר טוב אני עובדת עם בנדז'ים סתם מבד כי אחרי הרבה זמן שהשתמשתי באלסטיים הם היו עושים לו פצעים, אז איך שנראה לך, אני חושבת שבנדז'ים יכולים להואיל כי גם החול אצלכם קצת עמוק (כן הייתי בחווה שלכם)

Blue Eyessss

New member
כן אני יודעת...../images/Emo47.gif

שבאת לרכב על ויק... בכל מקרה אבל הגיעו למסקנה הזאת שבדנז'ים אלסטיים בסופו של דבר מחליש את הגיד לא? ובנדז'י פולו לא נותנים יותר מדי תמיכה

kenz

New member
קודם כל, ;

מה את עושה פה בשעות כאלה... חוץ מזה, ובתור תורמת הבנדג'ים, עם יש לך גיד בריא, ואת משתמשת בבנדג'ים לפי ההגיון זה יכול לגרום להחלשת הגיד, כי זה תומך, זה אולי כמו להתחיל לעלות במדרגות כשאין שום בעיה ולהשתמש במעקה, ולאחר כמה זמן להפסיק עם המעקה, זה החליש לך שרירים אחרים... אבל עם יש פגיעה שבגללה את משתמשת בעזרים חיצוניים, את פשוט מורידה את הלחץ מהגיד, במקום להעמיס על גיד חלש את כל המאמץ בלי עזרה. תזכרי שהגיד חלש. אצלנו יש סוסון שקרע את הגיד וחזרו לעבוד איתו עם בנדג'ים ועכשיו הוא בסדר גמור והוט אמר שאפשר לחזור איתו לעבודה עם מגינים. כי הגיד כבר מספיק חזק. מה שחשוב הוא לא להעמיס על אותם סוסים פגועים יותר מדי. וללמוד לבנדג' נכון... המון בהצלחה... ואלה הבנדג'ים שנתתי לך, על הדוגמן בית שלי.

Blue Eyessss

New member
אני ערה משש!!../images/Emo47.gif

והלכתי לישון בארבע...פףףףף בכל מקרה אני אשתמש בהם!!! אבל החלטתי להתחיל בהתחלה עם אלסטים..שיתנו יותר תמיכה ואחרי זה אני אעבור לבנדז'ים שהבאת לי=)) עוד לא הראתי אותם לקורוני אבל אני בטוחה שהיא תשמח.. חח

אני ערה מ4 וחצי כי הלכתי לרכב

לפני שיהיה חם ובאזור שלנו ב8 כבר 40 מעלות!!! אני לא חושבת שזה יחליש לה את הגידים, אולי רק אם תעשי חזק מדי, וחוץ מזה שהאלסטיים הם לתקופה זמנית כך שאני לא חושבת שיגרם נזק. יכול להיות שהבנדזים הרגילים לא נותנים יותר מדי תמיכה אבל זה בטוח יהיה יותר טוב ממגנים

kenz

New member
מה ?????

חום או לא חום... אם אני אגיע לאורווה לפני 7 (דבר שנוסה סקורס בכנות בקיץ) הסוס שלי על הרצפה ולא קוצה לקום, הוא סגור על זה שהוא חולם והאמת היא שגם אני זה לא שעות שפויות. אצלי השעות 3-6 באות רק פעם אחת ביממה...

Blue Eyessss

New member
ובגלל זה...../images/Emo47.gif

היא אלופת הארץ וסגנית אלופת הארץ בב' ושנה שעבר אלופה בא'(אם אני לא טועה)

הורסמאן

New member
בנדזים עוזרים המון

במתן תמיכה, אך חשוב לדעת איך לשים אותם. אפשר עם בנדזים לגרום נזק. תצטרכי לבקש ממשהו שיודע (לא מישהו שחושב שהוא יודע) שיראה לך איך. הטענה שכאילו בנדזים "מחלישים" את העמידות של הסוס, איננה מוכחת בשום צורה, אך אם לסוס אין בעיות אין סיבה להשתמש בהן. יחד עם זאת כמו שאת מציינת, לסוסה שלך יש בעיות, ולכן את צריכה לספק לה את מקסימום התמיכה. לא פחות חשוב, שימי לב אם הסוסה שלך אינה נושאת עודף משקל, ותנסי להמנע מלרכב על אדמה עמוקה מדי או קשה מדי. חול במיוחד מקשה על סוסים, כי הוא "זז" תחתם, חול מוגדר כ"משטח מזוייף". נסי לחשוב/לשחזר כשאת הולכת בחוף הים וההרגשה כשאת דורכת והחול זז. (זה לא אומר שאסור לרכב על חול, אך אם לסוס יש בעיה, צריך לחפש איך להקל עליו). אין סיבה לסוס שעובד בינוני, במסגרת מה שאנחנו מגדירים "עבודה" בצורת הרכיבה שרוב הרוכבים כאן עוסקים בה, למתוח גיד. לכן סביר שיש גורמים מסויימים ש"עזרו" לה בכך. לבסוף, סוסים שמתחו גידים, גם מנצחים מרוצים (יש צורך להשגיח עליהם יותר), אך חשוב לתת להם מספיק זמן להבריא. חודש זאת תקופת זמן קצרה מאוד לסוס שמתח גיד וטוב תעשי אם תתיעצי בוטרינר מנוסה.

Blue Eyessss

New member
אוקיי תודה../images/Emo47.gif

זאת מתיחה מאוד מאוד מאוד קלה ואנחו לא חוזרים ישר לעבודה אנחנו עושים חודש הליכה עכשיו על משטחים שונים... וברור שהתייעצתי בוטרינר וגם שראנו שמשו לא בסדר ישר הזמנו אותו והוא בא עם אולטרסאונד ועם עוד וטרינר שיבוא לאמת את המתיחה וגם אתמול הם באו אפילו שלושה וטרינרים לבדוק מה המצב ולראות את האולטרסאונד...הם כולם החליטו שהגיד לא במצב מושלם כי הוא חלש אחרי שתי מתיחות,אבל אין ברירה וצריך להתחיל לחזק אותו לאט לאט... אני לא עושה שומדבר עם הסוסה בלי וטרינר וגם התייעצתי איתו ועם המאמנת שלי...אבל בשבע בבוקר לא היה לי נעים להתקשר לאף אחד אז רשמתי את זה פה תודה בכל מקרה!!

ככה...

כמו שאת יודעת הסוסה שאני עובדת איתה עברה בדיוק את אותו סיפור. מתחה גיד בצורה מאד קשה והייתה מושבתת למשך כמעט שנה ובזמן שהיא הייתה מושבתת היא מתחה את הגיד שוב אבל בצורה פחות קשה, והיה צריך לתת לה הרבה מאד זמן להבריא. בכל מקרה, גם לי היה שלב שרק הלכתי איתה, זה שלב שצריך הכי לשמור, וגם אצלנו, בחווה שאף אחד לא משתמש בבנדז'ים - השתמשתי בבנדז'ים. חייבים לתת לגיד מספיק תמיכה וזה מספק את זה יותר ממגנים, רק חשוב לעשות את זה בצורה נכונה. עוד משהו שהזכירו פה ואני ממליצה עליו - לא לעשות את ההליכות בפעמים הראשונות במנז'. על חול יותר קשה ללכת, הרגל של הסוס יותר שוקעת, ועדיף בהתחלה ללכת על משטח קשה יותר. וממש חשוב לקרר את הרגליים טוב טוב אחרי העבודה איתה (אפילו אם זה רק הליכה). זאת פשוט תקופה שצריך לשמור :) בכל מקרה דברי איתי, לא שמעתי ממך מאז

תםטםOHIO

New member
את לא ממש צריכה לחזור לעבוד איתה

עם בנדג'ים. אני ממש לא תומכת אך אם תרצי זו דעתי בנידון חזרה לפעילות - חזרה לפעילות צריכה להעשות מאד לאט ואני ממליצה על הליכה לא רכובה בלבד למשך לפחות חודשיים על כל סוגי המשטחים במשך כמה פעמים ליום. מהודעתך לא הבנתי אם מדובר בקריעת גיד פעמיים באותה הרגל או ברגל אחרת ואם מדובר בקדמית או באחורית. גם לא כתבת באיזה סגנון את רוכבת וכמה. קריעת גיד נגרמת ברוב הפעמים מפעילות מאומצת מדי או מפעילות על קרקע לא מתאימה וגם מטילוף לא נכון. קחי את כל אלו בחשבון כאשר את בהדרגה, חוזרת לפעילות כדי להמנע מפגיעה. החלמה שלמה

Blue Eyessss

New member
אוקיי צודקת../images/Emo47.gif

אני רוכבת דרסז',רמה ב' כמובן שבבית כאילו רוכבים גבוהה יותר אבל העבודה בשום שלב לא הייתה מאומצת מידי הסוסה הייתה שמורה בצמר גפן הקרקע טובה,גוררים את המגרש פעמיים ביום משקים אותו המפרזל שלנו הוא בין הטובים בארץ,גיא קרש(מומלץ ביותר) המתיחות כנראה או באו מהגיל,או מתנועה לא טובה הסוסה בת 12 וחצי והיא עברה המון בחיים...וכנראה שהזקדנו או משו המתיחה באותה רגל שמאל קידמית המתיחה הזאת שהייתה לה עכשיו הייתה ממש ממש קלה,היא הייתה מושבתת חודש וחצי הולכות ביד על אדמה קשה ועכשיו הוטרינר אמר ללכת איתה חצי שעה ביום עליה,עדיף על אדמה קשה. והגיד ממש חלש...אז אחרי חודש שוב נעשה צילומים ונראה מאיפה ממשיכים משם... בכל מקרה אני כבר יודעת איך לחזור לעבודה בהדרגה...ואני יודעת את כל מה שצריך לעשות מבחינת הגב מבחינת האדמה...רק מבחינת מה לשים לה על הרגליים זה קצת בעייתי...

תםטםOHIO

New member
אוקיי

אני לא יכולה להמליץ לך על בנדג'ים. אם תרצי המלצות מהנסיון שלי אשמח להרחיב. מאחלת לכן רפואה מהירה ושלמה. ליאת

אני רוצה שתכתבי מה לעשות כי אני

מאוד מתעניינת בוטרינאריה של סוסים ובטיפול בהם כשהם נפגעים ואני מאוד אשמח לקרוא את מה שתרשמי.

תםטםOHIO

New member
בבקשה

תוספים- ויטמין C (לייצור חומצה אמינית פרולין = ייצור קולגן) פרו ויטמין A (נוגד חמצון ונחוץ לחיבור קולגן) ויטמין E ( נוגד חמצון - מפעיל אנזימים) מינרלים אבץ וסלניום, בוסווליאה (במקום סטרואידים) טיפול מקומי - כורכום וג'ינג'ר בחבישה דיקור בחזרה לאימון לבדוק אם הפעילות סדירה וקבועה, מרכיבי האימון מאוזנים מבחינת עבודת גמישות, כוח וסיבולת בהדרגה נכונה, אם התזונה מתאימה לפעילות, ואם הטכניקה באימון נכונה. כל הכתוב למעלה הוא בגדר המלצה בלבד ויש להתייעץ עם וטרינר או רופא מתאים מתחום רפואה משלימה בנוגע לכל מקרה באופן ספציפי. אני לא לוקחת שום אחריות על סמך המלצה באינטרנט. ליאת

../images/Emo13.gif../images/Emo51.gif

אני לא הולכת לנסות. עד שלי תהיה חווה (ותהיה לי!) בטח ימציאו תרופות חדשות לטיפול במתיחות גיד.

למעלה