שלום כולם, שאלת מעבר !

demon23

New member
שלום כולם, שאלת מעבר !

טוב אז כמו שכתבתי כאן בעבר, ניתן לי סעיף קה"ס 43 לצערי הרב מאוד... כרגע אני מיועד לתפקיד עובד כללי בבה"ד 11, את הקה"ס אני מתכוון להוריד בעוד כשלושה חודשים (רק אז זה אפשרי) , מה האופציות שלי אח"כ לנסות לעבור לתפקיד שרציתי מלכתחילה - חובש כללי (במרפאה), או לצאת לקורס חובשים?

demon23

New member
זה נורא מכעיס אותי

בגלל שיש לי סעיף של קשיי הסתגלות אני לא זכאי לקורס? או לתפקיד מוגדר ונורמלי? חבל שמתייחסים אליך בתור שק של נתונים, ולא מקשיבים למה שיש לך לומר...הקיטלוג הזה מגעיל אותי

ESPS

New member
עונה

קשה למצוא מידע קונקרטי לגבי הקשר בין קה"ס 43 לבין קורסים.
להבנתי, סעיף קה"ס- אינו פוסל קורסים.
קה"ס, זה נתון שאמור להשליך על השיבוץ של החייל. יחד עם זאת, לא ברור מהו הדין כשמדובר בטירונות, או בקורס.
הרי למרות ש"קוטלגת", שובצת לטירונות בתנאים רגילים לגמרי. אמנם טירונות רובאי 02, אבל התנאים היו רגילים כמו לגבי כל חייל (?).
הקיצור- אני לא מזהה כאן מגבלה לכשעצמה.
אין תחליף לרושם שתעשה על קצין המיון בריאיון האישי. אתה צריך לעשות רושם של חייל רציני ונחוש.

אם תישלח לקורס חובשים קרביים, אתה אמור לעבור שם ריאיון אישי שבו יוחלט אם תשובץ בקורס או לא ( הנטייה היא לאשר ).
אין דבר כזה "קורס חובש מרפאה". לאחר הקורס, ימיינו אותך כנראה לחובש במרפאה כלשהי.
אם לא תגיע לבקו"ם למיון ולשיבוץ חוזר, אז לא כ"כ ברור לי איך תשובץ לקורס ( יכולים לשלוח אותך מבה"ד 11? אם כן, אז זה חדש לי ).

קורס חובשים קרביים, הוא קורס ממושך מאוד. שלושה חודשים וחצי בערך. במהלך הקורס עוברים המון תורנויות מטבח, שמירות, עבודות רס"ר, הערכות סוציומטריות, ומבחנים בכתב.
הקורס עצמו, הוא קורס די לחוץ מבחינת סדר היום, שמירות, תורניות, עבודות רס"ר, ומשמעת כללית.
אני באופן אישי, עברתי את הקורס, וגם המתנתי תקופה ארוכה לקורס, שזה אומר המון עבודות רס"ר.

demon23

New member
תאמין לי שהראיתי להם שאני רציני ונחוש

גם בראיון לפני הגיוס, גם אח"כ לפני שסירבתי לתפקיד המאבטח, וגם היום אצל הקצין מיון, דיברתי על העובדה שהתגייסתי בגיל מאוחר ושלא ניצלתי פטור שהוצע לי, שאני נחוש, שלא רציתי סעיף קה"ס, שאני בכלל רוצה נורא יחידה סגורה, בסופו של דבר איש לא התייחס לכך, היום הקצין מיון אמר לי בפירוש שאין לו שום קורס לתת לי עם סעיף קה"ס 43 ושיש לי רק 2 אופציות- אפסנאי בבקום או עובד כללי בבהד 11, האכזבה שלי מאוד גדולה, הכוונה שלי הייתה לקבל תפקיד משמעותי, אני ממש לא רואה את עצמי עובד רס"ר 3 שנים
אולי הבעיה הייתה בכך שבמקום לצעוק ולעשות בעיות דיברתי בשקט, ובמקום ללכת לכלא הלכתי לקב"ן, רק הבעיתיים מקבלים מה שהם רוצים, וזה מראה משהו על המערכת הצבאית

בנוסף, הייתה לי במנילה אפשרות "חובש מרפאה", לזה התכוונתי, או שהם סתם ממציאים תפקידים במנילה...הרי בין כה הם נתנו אותה מנילה לכולם, ולא באמת התייחסו אליה
המטרה שלי כרגע היא לבטל את הסעיף בעוד מספר חודשים ולהגיש טופס 55 עם בקשה לשיבוץ מחדש, אולי יתחשבו בבקשה בגלל שלא עשיתי קורס וביטלתי סעיף של קשיי הסתגלות
זו האפשרות היחידה, ואני מאוד לא רוצה להגיע למצב שבו יוציאו אותי מהצבא על סעיף נפשי

ESPS

New member
אז אתה מסופח לבקו"ם ?

אם כעת אתה מסופח לבקו"ם, אז זה הזמן להתנהל נכון מול קצין המיון.
אתה אמור להוכיח מוטיבציה, נחישות, נכונות לשרת בכל מצב.
אם הצבא לא זקוק לך כחובש, וזה באמת התשובה הסופית ולא תרגיל שנועד למתוח אותך, אז תשרת בצבא כפי שיציעו לך או יטילו עליך.
אני למשל, בכלל לא העליתי על דעתי להשתחרר מהצבא אם לא אקבל את מבוקשי. בוודאי שלא פעלתי במכוון כדי להיכנס לכלא, ולא ראיתי כלא מעולם...

עובד כללי, אינו בהכרח עובד רס"ר.
יש הרבה תפקידי מנהלה בצבא לעובד/ת כללי, חוץ מאשר עובד רס"ר. חוץ מזה, זה בכלל לא נורא להיות עובד רס"ר. הצבא זקוק גם לעובדי רס"ר, לאפסנאים, לטבחים, לנהגים. מישהו צריך לעשות את הדברים האלה. אם הצבא לא היה זקוק לחיילים בתפקידים האלה, הוא לא היה מגייס אותם ( והוא מגייס אותם ).
כדאי גם שתדע שיש כאלה שנאבקים על ה"זכות" לשרת בצבא ונאבקים כדי להתגייס. כל אחד והקטע שלו.

שיהיה בהצלחה.

הרשה לי לתקן אותך

יש דבר כזה קורס חובשי מרפאה - עובדה שהייתי באחת כזה.
ולא עושים תורנויות מטבח כי זה אסור בגלל התפקיד.
במקרה גם לי יש קה"ס 43, אבל אני קיבלתי אותו אחרי הקורס...

demon23 - אם תרצה יותר מידע תשלח לי מסר :)

ESPS

New member
לא ידעתי

שמח לשמוע שיש קורס כזה.
בזמני- לא היה קורס כזה.

למעלה