יש הרבה רע...
ואם מערכת החיפוש של תפוז היתה עובדת אצלי כמו שצריך הייתי מפנה אותך לדיון מעניין שהיה פה בנושא, עם כל ההסברים והפרטים. בכל אופן, רוב חברי הפורום, מהם כאלה שעובדים או עבדו בקופות חולים, סבורים שהטיפולים שניתנים בקופות הם לא טובים, ועלולים להיות מזיקים. היו כמה חברי פורום שראו את היתרונות של הקופה ופירטו אותם. יש יוצאי דופן, למשל מטפלים טובים שמצליחים גם להגמיש את המערכת הנוקשה של הקופות, אבל עבור מי שלא יודע למי לפנות, ללכת לטיפול בקופה זה הימור. וכך נולדים עשרות אלפי אנשים שסובלים ואומרים "ניסיתי רפואה משלימה, זה לא עובד". בקופה אין למטפל מספיק זמן לאבחן, מנסים לדחוף לך טיפולים על פי רופא ממיין, למכור מספר טיפולים מראש, מטפל עובד בכמה חדרים במקביל, ובקיצור כבר עדיף להשקיע כסף ולקבל טיפול אמיתי ולא חצי טיפול שכזה. זה לא חד משמעי, מכיוון שיש יוצאי דופן, אבל אם האדם לא סובל ממצוקה כלכלית לא הייתי ממליצה לו על ההימור הזה, זה עלול לייאש. לגבי האמונה בטיפול - כמובן שהיא עוזרת, אבל זהו לא טיפול פלצבו. אני מסכימה עם עירית שהוא עובד גם בלי אמונה, וכמו בדיקור הסיני, יעידו על כך טיפולים בתינוקות בני יומם ובבעלי חיים. "אפילו ההומאופת שלי אמר..." - חילוקי דעות יש תמיד, וברור שלא כולנו חושבים את אותו הדבר. עדיין אפשר לנהל דיון, לא?