שלום יש לי שאלה

שלום יש לי שאלה

בני הבכור עולה לחטיבה ולצערי באופן פורמלי האיבחון שלו(ADHD ודיסגרפיה) פג תוקף ובהמלצת היועצת העתידית בחטיבה נראה אם אפשר להסתדר השנה ולעשות את האיבחון שנה הבאה שיתפוס כבר לבגרויות. הילד לא ניצל שום התאמה עד כה פרט לכך שהתעלמו לגמרי משגיאות כתיב. החשש שלי או אחד החששות הוא מערבית שכן רכישת הכתיבה היתה בעייתית בעברית ועדיין בעיתית באנגלית. האם במתכונת זו של התאמות מתוך רצון טוב אפשר לפסוח על ערבית? האם העובדה שלא השתמש לעולם בהתאמות כמו תוספת זמן הקראת שאלות או מחשבון, והצליח לא רע יכולה להקשות על קבלת הקלות אם יהיה צורך בעתיד? תודה רבה ושבוע טוב.

זהבה נ

New member
ריניה יקרה ניתן בהחלט להשתחרר

מלימוד שפה זרה שניה(אנגלית היא שפה זרה ראשונה), אבל הדבר חייב להיותץ מגובה באסבחון מקצועי אשר ממליץ על כך, אם האבחון הקודם אינו תקף יותר כדאי לך אולי לבקש מהמאבחנת שעשתה אותו לעדכן את ההמלצות של היסודי לחטיבה ואולי היא תסכים ותבקש לראותו רק פעם אחת נוספת לצורך העדכון של האבחון, את צודקת שקים צורך לאבחון חדש לבחינות הבגרות. העובדה שעד כה בנך לא ניצל את המלצות האבחון בהתאמות לדרכי הבחנות חבל מאוד, אולי היה מגיע להשגים טובים יותר, כדאי שתפגשי עם יועצת בית הספר על מנת לגבש עמדה בנושאים הללו ושהיא תמליץ לך גם מה לעשות. בהצלחה ושבוע טוב.

תודה זהבה

פגישה עם הצות צריכה להיות השבוע ובאמת מקוה לשיתוף פעולה. הוא לא השתמש בהתאמות והיה ממש תלמיד טוב עם ציונים מעולים, אני חושבת שהקלות היו מרפות קצת את ידיו- באנגלית למשל היתה התחשבות והוא ויתר לגמרי, התחרות הזו עם החברים מאוד עודדה אותו להשקיע. שבוע טוב גם לך

mickya

New member
לריניה יחידי

כל הכבוד לך על האינטואיציה שהפעלת באשר להתאמות. ואכן ראית שההתאמות לא עושות טוב לבנך וברגע שאין תחרות זה מרפה את ידיו. חשוב להיות עם היד על הדופק, באם תצטרכי אל תהססי לנצל את מה שמגיע לילד. מומלץ לשריין את ההמלצות להתאמה לקראת בחינות הבגרות, בעיקר לסוף. בברכה מיקי

תודה MICKYA

הילד חדור מוטיבציה וכל שצריך לעשות זה להקשיב לו.כך נהגנו לגבי מחשב נייד ואפילו לגבי טיפול תרופתי.החשש שלי הוא שיש אומרים שאם לא משתמשים בהקלות עד לשלב הבגרויות יתכן ולא יהיה זכאי להם. האם יש בזה משהו? תודה

vered111

New member
אי ניצול ההתאמות בלימודים

גורר אי זכאות לבחינות מותאמות בבגרות. כדי שילדך יקבל את ההקלות המגיעות לו עליו להשתמש בהם גם במהלך השנה אחרת משרד החינוך שמתחיל להקשות לא יאשר לו את ההתאמות.

זה החשש שלי

אני לא רוצה לפתוח ויכוח על הגיחוך שבעינין אבל אולי את יודעת כמה שנים של ניצול ההתאמות חיוניות או אם יש משהו לעשות מראש מבלי לאלץ אותו לקבל התאמות לפני שהיו חיוניות לו?

papylove

New member
תשובה לשאלה מאמא אם בעיה דומה

שלום לך ורציתי לספר לך כאמא לילד אם אותו הספור (מלבד הפרעת הקשב והריכוז שאין לילד) הילד לא ניצל שום הקלה ביסודי והצליח יפה מאוד עם קשיים רבים אבל הצליח ולא בגלל שלא רצה אלא משום האטימות שבאה מצד המורים החלפת מנהלים ועוד. השנה הילד עולה לחטיבה כיתה ז' והחלטנו כי אנו לא מוותרים על שום הקלה ואם יש צורך ניכנס בהם בכל הכוח. לאחר שיחות עם היוצאת, המחנכת והפסיכולוגית הוחלט כי חבל והילד לא יקבל את ההקלות המגיעות לו במיוחד עם הדבר יכול להעלות את הציון לעוד יותר טוב. כרגע הממוצע שלו הוא 8 ללא הקלות וללא עזרה והתחשבות. תארי לך אם היה מקבל הקלה אחת בלבד והיא תוספת זמן שמגיע לו בלו הכי הציון היה עולה יותר. לכן לדעתי חשוב מאוד שתהיה בקשר עם בית הספר ותשמרי על האינטרסים האישיים של בנך בלבד ולא מה שנוח למורים גם אם הילד מצליח ללא ההקלות עם הקלות הוא יצליח יותר והכוונה שבהקלות הוא לא יקבל מבחן קל יותר או יוותרו לו על מבחן או עבודה להיפך הוא צריך לדעת כי הוא כמו כל אחד. לגבי העתיד כדאי לך מאוד לפני התיכון לעשות אבחון נוסף לפי הקשיים של בנך לא לחכות לרגע האחרון אלא לראות מה קורה בכתה ז' ומשם להמשיך הלאה.

vered111

New member
בגרויות בתיכון

מאחר וילדך אינו בתיכון כרגע את יכולה לוותר אם את רוצה על ההקלות ועל האבחון שהרי האבחון של החטיבה אינו תופס לגבי התיכון וממילא יש לערוך אבחון נוסף ולראות מה קורה. בכל מקרה מאוד כדאי לערוך אבחון לפני העליה לתיכון וכך יוכל בנך לזכות בכל ההקלות הנדרשות בשנות הבגרות נסי לדבר איתו לנצל את ההקלות. לידיעתך היום ילד עם הקלות איננו ילד חריג וכל ילד שואף לקבל הקלות והם אף "מנפנפים" בזאת בהצלחה

הבן שלי הגיש עבודה בערבית

במקום בחינה. מובן, שזה תלוי באבחון מתאים. בהצלחה!

למעלה