סליחה מראש על הבורות הזאת, אבל מישהו יכול להסביר לי את ההבדלים בין סוגי הסוסים (ראיתי כאן בפורום שהזכרתם ווסטרן ואינגליש) והאם ההבדל בין הסוגים מתקשר לצורה בה רוכבים על הסוס או משהו אחר?
אוקיי...אני גם לא יודעת כל- כך הרבה...אבל ווסטרן ואינגלש זה סוגי רכיבה...זה לא סוגי סוסים....אינגליש אם אני לא טועה זה דרסג' וקפיצות ווסטרן זה וסטרן...אני רוכבת אינגליש... ואנשים אחרים יחריבו כי אין לי ממש מושג על ווסטרן...
קודם כל - זה תלוי איזה סגנון הם מחליטים לרכב. אז בכול סגנון מתחילים מהבסיס הפשוט ביותר. אני אישית רוכבת אינגליש לכן אפרט על אינגליש. אדם שמגיע בפעם הראשונה לחוות אינגליש כמו בכול חווה עובר בדר"כ שיעור תאוריה. מסבירים לו איך לעלות על הסוס וכו' הוא מתחיל בשיעורים הבסיסיים ביותר שבו הוא לומד את האלמנטים החשובים ביותר כמו הליכה עצירה פנייה וכו'. כמו כן הוא רוכש לו טכניקות עבודה בשיעוריו הראשונים. באינגליש לאחר שהאדם שולט בסוס מבחינת עצירות וכו' מתחילים ללמד אותו תנועות במגרש שבהן הוא ישתמש כמעט כל הזמן. וכך משיעור לשיעור נוספים אלמנטים וכו'. כמו כן הוא לומד לעבוד במיקצבים השונים - לכול סיגנון מקצבים משלו. זה היה מאוד אבל מאוד בקטנה...! כנסי לאתר ותקראי הכול.
באתר החביב הזה תיכנסי לקטגוריית "סוסים" ובאחד מצדי המסך תהיה לך רשימה...תבחרי שם את סוג הרכיבה או את מה שברצונך לדעת עליו ותקראי את הכתוב! אם תסתבכי רק תגידי!
לצורך הדגמה: בהתחלה - בסגנון האינגליש : את לומדת לעלות על הסוס. לאחוז במושכות נכון. לדרבן ולעצור. תנועות במיגרש - שינויי כיוון ופניות. לומדת מהו טרוט. לומדת טרוט קימה. לומדת איך עוברים לטרוט. מבצעת טרוט קימה. תנועות במיגרש ושינויי כיון במיקצב הטרוט. לומדת מהי רגל נכונה. לומדת לשלוט בקצב. זה בערך כמה שיעורים ראשונים בתמצות רב! ממש מתומצת...מקווה שתביני. לכול מדריך יש את הסגנון שלו ואת הסדר שלו. ברשימה זו חסרים המון פרטים - זה רק לצורך המחשה מה בעצם עושים בשיעורי הרכיבה הראשונים.
תביני- לא ישבתי על סוס אף פעם (אלא אם כן את מחשיבה את החמש שניות שישבתי על סוס פוני בגיל 8 ומישהו הוביל אותי....) אני בעזרת ה' מתחילה (בשעה טובה....אני כבר זקנה בת 16) ללמוד בשבוע הבא) זה חלום ילדות שלי אבל אף פעם לא נתנו לי להגשים אותו, אז עכשיו כשאני מתחילה, אני רוצה לדעת קצת למה אני נכנסת. כי אין לי מושג. אני מקווה שיהיה טוב. לפי המזל שלי- על השיעור הראשון יקרה לי איזה אסון...