שלום, יש לי שאלה...

judyr

New member
שלום, יש לי שאלה...

היום כשהסתובבתי בחנות למזון בע"ח לשנות אוכל לחתולה שלי, "אמרתי שלום" לתוכי גדול ואפור שנמצא שם די הרבה זמן ותמיד אני מתקרבת אליו ומלטפת את ראשו.... אבל מה... הבוקר נראה לי הוא קם על כנפו השמאלית ופשוט החליט לא להיות נחמד... ונגס בי במקורו (וזה כאב...) נגיסה ממש רצינית... הוא פשוט נעל את המקור שלו על האצבע שלי.... לא יכלתי למשוך את האצבע כי הוא פשוט לא שחרר... הכאב היה ממש חזק... אני חושבת שהוא נעל את עצמו עלי למשך איזה 15 20 שניות כי המוכר היה צריך להגיע מהצד השני של החנות על מנת להסיח את דעת התוכי מהאצבע...
המוכר נבהל יותר ממני... היה דימום רב... אני פחות נבהלתי והייתי האמת יותר עסוקה בלכאוב... טוב נו מה לעשות אני רגילה לנשיכות משונות.... לא היה בחנות כל חומרי חיטוי אז פשוט שטפתי את האצבע במיים.... ועטפתי אותה בנייר ניגוב.... אחרי 1/2 שעה הגעתי למקום שהיה בו פד גזה עם אלכוהול אז פשוט לחצתי על החתך (שנסגר בינתיים) שיפתח מחדש והתחלתי לנגב וללחוץ עם פד האלכוהול עד שהרגשתי אחרי כמה דקות צריבה חזקה (לפחות חיטאתי קצת את המקום - או לפחות ככה נראה לי נכון לעשות...) שמתי פלסטר פשוט (לא היה פולידין או משהו) וזהו... אז כואב לי... וקצת נפוך (כמו כל פציעה) אבל השאלה שלי... (מורכבת
) האם ישנן מחלות שאני צריכה לדאוג מהן? זריקת טטנוס אחרונה שלי היתה בשנת 97. מישהו יכול להביע דיעה???? שבת שלום לכולם.

judyr

New member
לשנות = לקנות...

ככה זה כשאצבע אחת לא מקלידה

רואי

New member
סיפור נחמד

אולי השאלה צריכה להשאל גם בפורום רופאים מומחים, יש כאלה הרבה בפורומים של תפוז, אבל אני ננשכתי כבר בעבר ע"י תוכים ולא קרה לי כלום בסך הכל לא נראה לי שיש לך סיבה לדאגה

Plok2

New member
../images/Emo91.gif למה שלא תקני אותו?

אם הוא חברותי רוב הפעמים, אז קרוב לוודאי שאם תקני אותו אז הוא יכיר אותך טוב יותר ותמיד יהיה חברותי. ככה גם תעשי לו טובה ותוציאי אותו מהחנות וגם תוכלי להנות ממנו

Plok2

New member
אם הייתי מקבל אגורה על כל נשיכה..

אם הייתי מקבל אגורה על כל נשיכה שחטפתי, הייתי מליונר. זה לא אומר כלום, רוב התוכים נושכים פעם ב, רוב הזמן הם נחמדים וחמודים ושווים.

סינאן

New member
לא יודע

שבת שלום האמת ביש לי קוקטל פרא כשאני מנקה לפעמים הוא מחליף את זהותו ברוטוילר קופץ עלי יום אחד הוא נשך את היד והמסטול לא משחרר אני מזיז את היד והוא תפוס עליה עד שעזב "הכלב תוכי " הזההוריד לי חתיכה וירד הרבה דם כמובן שהאשה שלחה דחוף לקופת חולים בדרך הלכתי למקום אחר בסוף אחרי חצי יום בערך היא החלה להתנפח וירדה הנפיחות אחרי עוד חצי יום הכל שב לקדמותו אני מציע שתישאלי בפורום של ויטרינרים יש נדמה לי פה בתפוז או במקומות אחרים החלמה מהירה

judyr

New member
תודה על התגבות של כולכם...

אז האצבע קצת התנפחה לה.... ויש לי פלסטר צבעוני....
ולכל מי ששואל מה קרה, אז אני מספרת שהותקפתי ע"י תוכי... פחחחח אבל אנ'לא דואגת.... שבוע טוב לכם

jo24

New member
תגובה

את רק צריכה לחכות שהאצבע תחלים. זה לא מסוכן!

אתם נותנים לי רשות לנחש../images/Emo35.gif

תוכי זאקו...אפור עם זנב אדום, תקני אותי אם אני טועה.....
טעיתי?

Amber4Ever

New member
אם הוא אפור הוא ג'קו.. ובקשר לשאלה

קודם כל סתם בשביל הידע.. זה תוכי ג'אקו זנב אדום - קונגו חכם זנב שחור ויותר קטן מהג'קו עם הזנב אדום - תמנע פחות חכם עכשיו בקשר למחלות אין סיבה שיהיו.. המחלות אצל תוכים לא עוברות דרך נשיכה (אני טועה?).. אם התוכי היה חולה אז מספיק לגור איתו כדי לקבל את המחלה.. היו לו נוצות מרוטות? יענו חלק קירח?

judyr

New member
לא מרוט ולא נעליים../images/Emo8.gif

חברותי... תמיד אמרנו שלום אחת לשניה.... פשוט כמו שאמרתי נראה לי קם על כנף שמאל....

Amber4Ever

New member
אז אין לך בכלל בכלל מה לדאוג

אם הוא לא מורט לעצמו נוצות אין לו שום מחלה
ואגב 4000 שח זה אולי הרבה אבל זה מאוד משתלם לתוכי ג'אקו קונגו
הייתי מת על אחד כזה

למעלה