שלום, יש לי שאלה

HOT SPOT 2008

New member
שלום, יש לי שאלה

אני מעוניין להתחיל ללמוד משהו בסגון משפטים, ורציתי לדעת על מה מדובר. כמה זמן צריך ללמוד, איפה המקום הטוב ביותר ללמוד בו כעת בארץ, מה אני תריך לעשות ולדעת כדי להתקבל? אשמח גם לקבל קצת רגע על הנושא של משפטים ומה אני עושה אחרי שאני מסיים ללמוד. תודה.

BlackUnicorn

New member
כדאי לעשות את המינימום ולחפש קצת

באינטרנט לפני ששואלים. אבל בקצרה - 3.5 שנות לימוד באופן בסיסי המקומות המבוקשים והנחשבים ביותר הם אוניברסיטת ת"א והאוניברסיטה העברית, אתה צריך שילוב של בגרות + פסיכומטרי שיניב ממוצע גבוה. אחרי שאתה מסיים ללמוד, אתה בוכה על הטעות שעשית...
(ראה השרשור הארוך שנהיה כאן למעלה). וקצת יותר ברצינות - ממשיך לשנת התמחות (יש סיכוי שזה יהיה שנתיים, יש רפורמה בדרך), עובר מבחני לשכה ועובד כעו"ד, או במגוון עבודות משפטיות. לחלופין - הולך לעבוד בכל משרה אחרת שבה מחפשים"בוגרי תואר"...

רק שאלה... :)

אז הנה תשובה לשאלה שלך: 3.5 שנים האוניברסיטה העברית אתה צריך ציונים גבוהים כדי להתקבל, בהתאם לדרישות המוסד הלימודי בו תרצה ללמוד. אחרי שאתה מסיים ללמוד אתה הולך להיות עורך דין, או "משהו בסגנון" כהגדרתך. רקע על הנושא של משפטים? ובכן, יש בארץ בתי משפט שתפקידם ליישב סכסוכים כספיים בין אנשים, ולהעניש את מי שלא ציית לחוק הקיים במדינה (יענו הסתכסך עם המדינה). כל צד בסכסוך צריך עורך דין. יושבים הצדדים לסכסוך עם עורכי הדין שלהם מול עורך דין משודרג שנקרא שופט, כל אחד אומר מה מגיע לו ומה הוא רוצה לקבל, והשופט מחליט מה לתת למי. הישיבות האלו מול שופט נקראות משפט. צריך ללמוד משפטים כדי להיות חלק מהתהליך הקסום הזה. זה היה רקע על הנושא הזה, של משפטים. מה אתה עושה אחרי שאתה מסיים ללמוד? בוחר מסלול בחיים. או שאתה הולך להיות עורך דין או יועץ השקעות או סוכן ביטוח או סוכן מכירות או רפתן בקיבוץ או גורו בכת שמלמד אנשים על משמעות החיים תמורת תשלום... מה שבא לך.

ayeletush10

New member
חחח ממש סגרת לו את הפינה...

הלוואי ולי היו נותנים ככה רקע על משפטים, הייתי שוקלת שוב:) הצחקת אותי, תודה.

למעלה