שלום, יש לי שאלה.

smile2life

New member
כמו שנועה אמרה - רייקי אינה תרופת פלא

לפי דעתי הבלתי מקצועית מאחר והמדובר בהרגשה ולא בממצאים פיזיולוגים,: אם ישנה בעיה פיזית היא פסיכוסומטית. הייתי שוקל טיפול פסיכולוגי. אם תתעמקי קצת בפורום תוכלי להבין שהרייקי קודם משמש כשיטה לטיפול עצמי ורק אח"כ בזולת. המטרה היא איזון אנרגטי. בהחלט לא מדובר בהוקוס פוקוס. הרייקי פועל בצורה שונה על אנשים שונים. לכן לא ניתן לתאר את התוצאה או ההרגשה אצלך ולהשווןתה להרגשה ולתוצאה אצל אדם אחר. הרייקי נחשב ל"אנרגיה חכמה" ולכן לא תמיד התוצאה המעשית היא אותה תוצאה אליה ערגנו ועליה פינטזנו:הרייקי יאזן את מה שדורש איזון לפי חוק פיזיקלי של "כלים שלובים", ע"י איזון אנרגטי היכן שצריך לאזן ורק בסוף יאזן את המקום אליו כיוונו, במידה ונדרש איזון.

Shame in you

New member
טוב, אתם יודעים מה

תעזבו את השאלה שלי. אני באמת לא מבינה מה במה ששאלתי הקפיץ אתכם כל כך, כנראה שהרבה יותר נוח לחשוב שאני אובגנית ולא עוזרת לעצמי מאשר לנסות להבין, אגב, דבר בכלל לא מסובך. שכחו מזה

שאלה מתבקשת

שלום לך וערב נעים. לשאלתך אם מספיק טיפול אחד, אז התשובה היא : אולי. למה אולי ? כי אין לי מושג מה באמת שאלת ולכן אשמח אם תעני על השאלות הבאות , באם תחפצי. האם טופלת בעבר ברייקי ? למה בעצם רייקי ? לאיזה צורך טיפול אחד ברייקי אמור להספיק ? כמה זמן טופלת בפרחי באך ? (האם ידועות לך התרכובות של באך שטופלת באמצעותן?) למה זה לא הזמן ללמוד ? מתי הפעם האחרונה שטיפלת בעצמך ? האם ישנה אבחנה רפואית כלשהי אחרת ? האם את נוטלת תרופות כלשהן ? דופק מהיר זה איבחון אישי שלך (מתבסס על תחושה) או רפואי ? לגבי השאלות את מוזמנת לבחור אם לענות או לא, את מוזמנת גם לכתוב לי למייל. נ.ב מחיי לא ראיתי מטופל שמטיפול אחד "החלים" או "הבריא" באותה השניה. כן ראיתי אנשים שמטיפול אחד "התקדמו" או "הרגישו טוב יותר". להזכירך, להתקדם זה משהו מאד אינדבידואלי. הכל שאלה של בחירה אישית. שיהיה לך בהצלחה בכל שתבחרי ! תודה והמשך שבוע מקסים ליטל

smile2life

New member
תרבות האינסטנט לעומת תרבות ההבשלה\סבלנות

ניתן לסכם במילה אחת: "תהליך" אפרט לגופו של עיניין ולא לגופה של שואלת. כאשר יש לנו מצב אקוטי או מצב חירום רפואי נפנה לרפואת חירום או לרופא מומחה. לדוגמא כאשר יש לנו שבר או נקע, נדע לפנות אל אורטופד לקיבוע; סתם שפעת נעזר ברופא משפחה כדי שיפתור לנו את הבעיה עם אנטיביוטיקה או תרופה אחרת. אך אנו חייבים להעזר במוחיותם על מנת לפתור את הבעיה המיידית. לעומת זאת כאשר אנו מדברים על איכות חיים אנו חייבים לעבור תהליך הכולל הבשלה ומוכנות עד לנקודת האל חזור. הרייק, ברובו, והליכי הטיפול האנרגטיים שייכים לתחום איכות ושיפור החיים: רייקי לא מטפל אינסטנט למעט הקלה על כאב או איזון אנרגטי ריגעי. כדי להגיע לשובע יש לעבור סדרת טיפולים עד לאיזון. קחו את זה לאן שתרצו פשוט אין לי כרגע הרבה כח לכתוב ולפרט אך הרגשתי צורך לכתוב.... אולי בעתיד אכתוב משהו יותר סבבה.

תהליכים

בוקר אור ונעים לי מאד. קראתי את שכתבת, אהבתי. אשמח להוסיף גם את דעתי בעניין
תהליך הוא מתמשך ואני מסכימה איתך, אבל ישנם כל מני תהליכים. גם חוסר תזוזה יכול להיות חלק מתהליך, וגם הליכה ברוורס יכולה להיות חלק מתהליך. יתרה מזאת, אחד יכול לראות הליכה ברוורס כנסיגה בעוד האחר יכול לראותה כהתקדמות. עוד משהו שחשוב לקחת בחשבון, מציאות היא בעיני המתבונן (בדיוק כמו יופי) ולה זווית רבות, ומה שנראה כלפי חוץ כדבר אחד יכול להסתבר כדבר אחר. אם קיימת בחירה אישית של כל אחד ואחד מאיתנו, הווה אומר שאנחנו אחראים לתהליכים שלנו וללמידות שלנו ורק אנחנו, כל אחד בוחר במה שנכון לו. לכל אחד יש את הזמן והמקום שלו, הדרך שלו, והאחריות האישית לתהליכים שלו. יש צעדים מהירים, יש צעדים איטיים, יש זחילה, ולעיתים ישנה גם תקיעות ורוורס והליכה לצדדים וכל מני דברים נוספים, האפשרויות אדירות. החיים והלימודים שלנו בתוך הבית ספר הזה מגוונים, וכל אחד יכול לבחר את שנוגע לו באופן אישי, את הדרך שהכי מתאימה לו. בסופו של דבר כל אחד מאיתנו הולך בשביל שנכון לו, וחשוב מאד לזכור לדעתי שלכל אחד מתאים השביל שהוא בעצמו בוחר, גם אם כלפי חוץ השביל הזה נראה למישהו אחר לא ברור. כאנשים לעיתים יש לנו נטיה ללכת בדרך מסויימת, להגיע להארה בנוגע לדרך שהלכנו בה ואז מתעורר בנו רצון עז להפיץ את האור, ולקרוא לכולם להצטרף לשביל שלנו, כי כל כך טוב בו. לעיתים זה נובע מהאושר שאנחנו חווים דרך המסלול שעברנו והרצון להיטיב ולעיתים זה נובע מתוך האגו שלנו, שסופר את אלו שהולכים בדרך שאנחנו קראנו להם ללכת והרצון להיטיב. בעיני, אין דרך פסולה , יש דרך קשה. וגם קשה, זה מאד סובייקטיבי ... מה שכן, אני מסכימה איתך שבמערב אנשים עובדים אחרת... מחפשים את הפתרון הקל ואת הסיפוק המיידי. גם פה יש לקחים, גם פה יש תובנות, גם פה יש תהליכים ודרך... ואיזון זה גם משהו מאד סובייקטיבי... אתה מטפל ? אם מטופל מגיע ורוצה טיפול אחד, התאמר לו , לא ? תעבור תהליך ואז אני אטפל בך ? זה לא סוג של התערבות בתהליך שלו ? מה אם לעשות לו טיפול ולהמליץ על טיפולים במידה ואתה מרגיש שאתה יכול לתת לו עוד... ולתת לו לבחור בדרך ? ושוב, אם מישהו בחר בטיפול אחד, האין זה אומר שגם זה חלק מהתהליך שלו ? וזו זכותו המלאה ?... חומרים למחשבה שאלה חשובה נוספת לי אליך.. שובע, מהו ? וחשוב לא פחות, מי הוא זה הקובע שהגענו אליו ?

שלום

התלבטתי אם לכתוב או לא אבל בסוף החלטתי שכן. אצלי למשל כשהגעתי לרייקי הייתי במצב נפשי לא כל כך טוב וידעתי שהייתי צריכה עזרה, אז לא ידעתי מה זה רייקי הלכתי אליה כמעט שנתיים כל זמן שהייתי זקוקה לזה ולבד הרגשתי שאני לא צריכה את זה מה גם שבאיזשהו שלב למדתי רייקי 1 ואז יכולתי קצת לטפל בעצמי אבל ידעתי גם שהייתי צריכה משהו אחר. יותר אולי אפילו בכיוון של שיחות אבל כבר לא איתה. אם תרצי יותר אפרט לך במסר. בסופו של דבר גם את השיחות לא הייתי צריכה אבל זה סיפור אחר. אני הרגשתי טוב אצלה, היא טיפלה בי וחיזקה אותי ועזרה לי בתקופה שאף אחד לא הבין אותי. זה מהפן האישי שלי תרצי שוב יותר אדבר איתך במסרים זאת אומרת מה שאני רוצה להגיד שזה הרבה עניין של הרגשה פנימית. מקווה שלא יצא מבולבל. כל טוב.

ועוד משהו קטן שאשמח לשאול

מה זו נקודת האל חזור ? סוג של הבטחה ? תודה וברכה והמשך יום מקסים ליטל

smile2life

New member
נקודת האל חזור

זו הנקודה בזמן בה השינוי כבר מוטמע באדם. הטיפול האנרגטי עוזר וניתן להמשיך לטפל בחוסר איזון אנרגטי אחרי בגוף\נפש...

sebastian85

New member
ל-בושה שבך שלום - את עדיין בפורום שלנו?

שמעי... בואי נדבר במסרים אם את רוצה... חבל פה בפורום - נשמע לי אישי... אני רוצה להבין מה בדיוק עובר עלייך.. מתוך הזדהות... כי גם לי היו ויש תופעות פסיכוסימטיות לא נעימות במהלך החיים כולל כאבים בחזה או דופק מהיר ועוד דברים בסגנון של הללו... אם את רוצה דברי איתי במסר או פה בפורום - מה שמתחשק לך

למעלה