שלום, יש לי שאלה..

ל שכזו

New member
נכון, יש חוק.

החוק אומר שכל אזרח במדינת ישראל מחוייב להשתתף בארגון אלים, אלא אם כן אותו ארגון מוותר על שירותו, מסיבותיו שלו. ערבים, חרדים, פציפיסטים, קב"ניסטים ושאר א/נשים שלא עושים שירות צבאי- מושמטים מהמערכת הצבאית כי לצבא אין שום אינטרס שהם יהיו בה, גם כי יש בו עודף כ"א וגם כי לאנשים שלא מעוניינים להיות בצבא לא תהיה תרומה ממשית לצבא. החוק אומר שכל אחד מהנ"ל שמקבל פטור יכול להתנדב לשירות אזרחי\לאומי ולתרום לחברה\מדינה בדרך שמתאימה לו יותר מאשר אלימות, אם הוא רוצה. אז זה לא שהחוק אומר שאתה חייב לעשות שירות צבאי\לאומי או שאתה משתמט, זה יותר עסק של נורמות חברתיות
אני מבינה שכאדם שרואה אלימות כאסטרטגיה פציפיזם נראה לך כמו בריחה, אבל הפציפיזם (ואני מדברת כאן על הפציפיזם שלי ולא בשם כל הפציפיסטים עלי אדמות, אני לא נציגה של אף אחד) הוא אסטרטגיה רדיקלית יותר לפתרון של אותה הבעייה של כולנו. הצבא מתמודד עם הסימפטום של הדרך האלימה באלימות, בתקווה שהוא יהיה בצד החזק יותר וינצח את אותה אלימות המופנית כלפיו. אני מתנגדת לכל אלימות באשר היא, כי אני יודעת שככל שיהיו יותר אנשים שיתנגדו לאלימות לא תהיה גם אלימות להתגונן מפנייה, ושאלימות שהייתי מפעילה (גם בשם ההתגוננות) לולא הייתי פציפיסטית הייתה נותנת לגיטימציה להמשך האלימות של כל אדם אחר. אני יכולה להבין איך אתה בתור אדם עם נטיות לאי-אלימות רואה את צה"ל שאתה משרת בו כארגון שמטרתו הגנה כנגד המדינות השכנות שמטרתן התקפה. קל לי להבין למה אתה מרגיש ככה בתור אזרח במדינה הזו ובתור חייל. אבל נדמה לי שאתה שוכח שמאחוריי כל הארגונים והמדינות וההגנות וההתקפות יש בני-אדם שמתפעלים אותם, מאותן סיבות כמו שלך- מפחדים שהם חווים, מהשערות לגבי השלכות של הפסקת האלימות ("ישמידו אותנו") ומפטריוטיזם. השאלה אם הדבר הכי טוב שאתה והם יכולים לעשות למדינה שלך (או שלהם) כדי לשמור עלייה הוא לתמוך בהמשך קיום האלימות שיפגע גם באזרחייה וגם באזרחים של "הצד השני"...

x a m

New member
רגוע אוהב מילים שנגמרות ב"איסטי"

אתה כישרון אדיר. אתה כל כך מרשים בכתיבה שלך שזה מעוור. זאת כמעט אסטרטגיה. אתה יכול לגרום לקורא לחשוב שעד שהוא קורא את ההודעות שלך, הוא בעצם לא ידע כלום. אתה יכול לשכנע אסקימוסי לשלם לך באשראי בתמורה לכמה קוביות קרח שתשלח לו מהארץ, אבל מעבר לניסוח חריף הדעות שלך מופרחות כמו בלונים מלאים בהליום. נוכחותינו בארץ הזאת מעצבנת את שכנינו הרבים כמו חצ'קון על העף והם מתים להעיף אותנו מפה. תגיד, אתה חושב שכל בני האדם רוצים שיהיה שלום עולמי וחופש לשמוע מוזיקה, לקרוא ספרים, לצייר ולפסל, להנות מספורט, מכוניות מהירות, טיולים ברחבי העולם, סקס ובירה, צניחה חופשית, תיאטרון ושוקולד שוויצרי? לא. תשלימו עם זה שלא כולם כמוכם, אבל רוצים אותכם כמוהם או בכלל לא. תשלימו עם זה שלא כולם מוכנים לקבל אותכם כמו שאתם. תשלימו עם זה שיש כאלה שלא רוצים שלום. אז עד שהעניין הזה יישתנה, רגוע, היכולת שלך לשבת מאחורי המקלדת ולהפריח בלונים כאלה צבעוניים בחופש כמעט מוחלט היא פונקציה של צבא חזק שיישמור על סטטוס קיים של מצב שיכול היה להיות יתר גרוע. נ.ב למה אתה כותב אתה, בלי "ה" בסוף?

EmGee

New member
הצבא הוא חלק מהמדינה.

עצם העובדה שאת משלמת מיסים את מממנת את הצבא. מדוע את משלמת מיסים?

למעלה